IBM Web Browser for OS/2

0
larweda
IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.
ibm

İlgili Yazılar

Lenovo'nun yeni yüzü Ronaldinho!

larweda

Lenovo, FC Barcelona Futbol Takımı ve takımın Ronaldinho Gaucho olarak tanınan yıldız futbolcusu Ronaldo de Assis Morreira ile anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Ronaldinho kısa süre önce açıklanan Lenovo-markalı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarının dünya çapındaki tanıtım etkinliklerinde ve pazarlama kampanyalarında yer alacak.
Lenovo daha önce IBM'in kişisel bilgisayar departmanını alarak bizlere ismini duyurmuştu. Şimdi de IBM'den devraldığı bayrağı taşımaya devam etmek için Ronaldinho'yu seçmiş oldu. Artık Ronaldinho, Lenovo'nun dünya çapındaki marka elçisi! Kaynaklar: 1 2 3. Resimler haber detaylarında.

IBM son sürat, 5 Ghz !

iscariot

IBM salı günü San Francisco'daki International Solid State Circuits konferansında yeni nesil Power 6 işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Yeni nesil G6'lar 4-5 Ghz arası hızlarda çalışacak !

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.