IBM'den Açık Kaynak Dünyasına $85 Milyonluk Hediye

0
malkocoglu_2
IBM, yaklaşık 500,000 satırlık kod içeren Java tabanlı veritabanı yazılımı Cloudscape projesini Apache gurubuna hibe etmeye karar verdi. Bu transfer şimdiye kadar açık kaynağa verilmiş en büyük hazır projelerden biri olarak tanımlanıyor, IBM için de açık yazılıma verilen ilk ticari tamamlanmış proje niteliğini taşıyor.

Detaylar için şuraya
ibm

İlgili Yazılar

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

IBM son sürat, 5 Ghz !

iscariot

IBM salı günü San Francisco'daki International Solid State Circuits konferansında yeni nesil Power 6 işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Yeni nesil G6'lar 4-5 Ghz arası hızlarda çalışacak !