IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

0
Zebani
IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)
ibm

İlgili Yazılar

20 yıl önceki yaz neler oldu ?

anonim

20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...