Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi Açılıyor

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IBM'in işbirliğiyle kurulan İleri Araştırmalar Merkezi (Center for Advanced Studies), akademik araştırmalara yeni bir boyut katıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin açık kaynak dünyasındaki bilgi ve deneyimi, IBM'in bilimsel ve teknolojik kaynaklarıyla buluşuyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde açılan merkez, 21. yüzyılın beklediği becerilere ve anlayışa sahip işgücünün gelişmesine ve iş dünyasının ihtiyacına yönelik projelerin geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Türkiye için yeni bir araştırma anlayışına önderlik etmek amacıyla kurduğumuz BİLGİ - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nin açılış kokteylinde sizi aramızda görebilmeyi diliyoruz.

Eray Yüksek - IBM Türk Genel Müdürü
Prof. Dr. Aydın Uğur - İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü

Program:
Tarih: 11 Nisan 2007 Çarşamba
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü
Saat: 17:30


ibm

Görüşler

0
simor
Kravat takmak mecburi mi?
0
tongucyumruk
Çiçekli kravat mecburi
0
simor
Tüh :)
0
bm
İleri Araştırmalar Merkezi (Center of Advanced Studies)

Center for Advanced Studies olsa daha iyi degil mi? Ne yapilackmis orada, nereden bakabiliriz?
0
FZ
Evet, 'of' değil 'for' olacak burada da belirtildiği gibi (düzeltildi). Basın duyurusundaki hatanın kurbanı olmuşuz. Kendi adıma neler olacak bilmiyorum ama yurtdışındaki merkezlerdekine benzer şeyler yapılması ümit ediliyor olsa gerek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.