IBM’den 4 Türk Akademisyene Ödül

0
FZ
IBM’in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi araştırma geliştirme biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ‘IBM Fakülte Ödülleri’nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Chris Stephenson, bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ‘Liselerde Bilgisayar Eğitimleri’ konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.
Marmara Üniversitesi Doç. Dr. Haluk Topçuoğlu finans ve sigorta sektöründe çabuk ve kolay bilgi analizi yapan, ‘IBM Cell işlemci mimarisi üzerinde Hibrid Evrimsel Algoritmaların Paralelleştirme Teknikleri’ konulu projesiyle ödül aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Gökhan Yavuz, ‘IBM Akademik İşbirliği Çerçevesinde Anasistem Sertifika ve Müfredat Geliştirme’ çalışmasıyla; ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Akan ise ‘Nano Ağlar İçin Nano Seviyesinde İletişim Teorileri ve Algoritmaları’ başlıklı projesiyle ödüle layık görüldü.

Kaynak: Milliyet
ibm

Görüşler

0
anonim
Çok sevindirici bir haber. Bu arada Chris Stephenson Türk mü?
0
FZ
≈ evet. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

wetware

IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.