1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

5
tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10 milisaniye gibi sürelerde cevap verebilen bir IBM 7074 Mainframe'in hikayesini anlatıyor. Sabah kahvesiyle okuyup öğlen yemeğinde tartışmak isteyenlere duyurulur.

Görüşler

1
csenol

"Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir." Eskiden ziyade "miras" anlaminda kullaniliyor gibi gelmistir bana hep. Babamdan borc kalsa kotu miras olur, para kalsa iyi miras olur. Bu acidan bakiyorum ben. Tabi yazilim sektorunde genelde "borc" kaliyor

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle…

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

WebSphere Application Server Community Edition

anonim

IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.

IBM’de Emekçiler Kazandı

exenon

Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz gelişmelere karşı IBM çalışanları Tez-Koop İş Sendikası’nda örgütlenmişti. Bunun üzerine IBM sendikaya yetki itirazında bulunmuş, işkolu tespitine yönelik olarak da konuyu mahkeme sürecine taşımıştı. Hukuki süreç boyunca IBM yöneticileri çalışanlarına dönük baskıları arttırmış, sendika temsilcilerini işten atmıştı. Bu baskılar karşısında IBM çalışanları tepkilerini ve mücadele kararlırlılıklarını; IBM önünde yaptıkları basın açıklamaları ile göstermişlerdi. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB İstanbul İKK bu sürece destek vermiştir.