Devletin yaptığı özel alımların şekillerini belirleyen bir kanun var. Eğer bir yazılım şirketiniz varsa ve bu boyutta bir projeyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız, emniyet müdürlüğü hakkında "devleti zarara uğratmak"tan dava açabilirsiniz. Olay şu ki, yurt içinde böyle bir teknolojiyi yaratma imkanı varken, bu sistemi yurt dışından temin ettiyseniz, hakkınızda dava açılır ve işler oldukça da büyür. Madem bu konuda bu kadar hayıflanıyorsunuz, bunu yapabilecek şirketi olan birisi bununla ilgili itirazda bulunsun. Bunun benzeri itirazları inşaat ve malzeme temin firmaları her gün yapıyor, sizin neyiniz eksik??
Konuşması genel olarak Hascon hakkında olsada, gerek Londra konuşması gerekse de bu konuşmasının arasında açık yazılım hakkında hoş bilgiler veriyor.. aslında O'Reilly'nin konuşmasında da belirttiği gibi kernel geliştiricilerine büyük iş düşmüş durumda.. wikipedia üzerinde gördüğüm bir gerçek ise beni oldukça etkiledi doğrusu, Linux Kernel 2.6'nın tekrar geliştirilmesi maliyeti yaklaşık 612 milyon dolar ($612M)..
Lamer: abi merhaba..
IT-CEO: buyur dostum..?
Lamer: abi sende vidayı saat yönünün tersinde iki tur çeviren tornavida var mı..? bendeki olmuyor da..
IT-CEO: de get..
benim söylemek istediğim şey artık IBM'in kendi dergisinde bile fazlamesai.net adresinin tam sayfa reklamı vardı.. onları gördüğüm zaman benim aklıma ibm firmasının bu site ile ilgilendiği konusunda fikerler olumuştu.. ama bu olaya sevindim tabii ki..
şimdi yazılarınızı daha ayrıntılı okuyunca gördüm ki, beni biras aşacak şeyler var :)..
ama en azından bi siteniz olur ise dökümantasyonunda görev alacak gönüllüler bulabilirsiniz.. Pardus'un şuan yaptığı gibi..
tşk..
böyle bi çalışmada, öncelikle kodlama ve yazılım tasarımı veya dökümantasyon gibi aşamalarda size elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim.. bu şekilde katılmak isteyenleri umarım kabul ediyorsunuzdur..
iyi çalışmalar..
protokol olarak jabber felan mı? asıl sorum bu konu üzerine daha ayrıntılı dökümantasyon felan yapacak mısınız.. "işletmek" demişsiniz.. kâr amaçlı mı anlamam lazım?..
tşk..
Merhaba,
Öncelikle çalışmanızı beğendim doğrusu..
Kullandığınız dil, platform, kod üzerinde kullandığınız lisans.. vb konularda daha ayrıntılı bilgi verdiğiniz herhangi bi yer var mı acaba?
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....
Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor! ( 1)