Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

0
erolsoyoz
Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.
Hava Kuvvetleri'nin tüm yönetim, iletişim ile savunma sistemlerini koordine edecek yazılım yine Havelsan'ın geliştirdiği 'milli kripto' ile korunuyor. Yeni sistem, Karargah, taktik kuvvetler, radar üsleri ve bütün komuta kademelerinde planlamadan-icraya kadar işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yapılmasına da katkı sağlayacak.

Ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar için Havelsan resmi web sitesinin duyurular kısmına göz gezdirebilirsiniz.

Havelsan A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşudur.

Görüşler

0
eu
proje 7 (6+1) yıllıktı, 10 yıldan daha uzun sürede bittiş yani %50 den fazla zaman konusunda bir sapma var. projede ilaveler mi var ...

0
bj
Havelsan çalışanları işlerini genelde yatış pozisyonunda yaptıkları için böyle bir gecikme doğaldır.
0
axanc
Yazılım Mühendisliği konusunda bir sapma var.. kullanılan kaynak miktarından hiç bahsetmiyorum.. bu arada şifreleme için MA3 kullanılıyor..
0
devmach
Konu hakkındaki merakımı/cahilliğimi mazur görün ama MA3 nedir ? Milli Açık Anahtar Altyapısı olarak geçiyor ama isim dışında bu projenin OpenSSL'den farkı nedir ?
0
axanc
Tübitak tarafından tasarlanmış bir şifreleme altyapısı.. Çeşitli şekillerde şifrelemelerinize yardımcı oluyor ve imza yerine de geçiyor..
0
FZ
Altyapı derken, kriptografik bir protokol mü, yeni bir şifreleme algoritması mı, bu ikisini de kapsayan bir şey mi, yoksa başka bir şey mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Democracy Player ve Videocasting

batasoy

Democracy Player'da Türkçe: artık Videocasting'leri takip etmek ve geleceğin televizyonu olan Internet TV'ye adım atmak daha kolay. Son derece başarılı arayüzü, kolay kullanımı ve daha da önemlisi programın yaratıcı firmanın ortaya çıkardığı Broadcast Manager ile, artık siz de kendi yayınınızı yapabileceksiniz! Detaylar dergimizin Nisan sayısında; ancak programı bugün indirerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.

JSFOne - Washington

cagataycivici

Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak. Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım. Apache MyFaces PlanetJSF and Security Konuşmacı Listesi
http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html

Konferans ana sayfası: http://www.jsfone.com

Richard Dawkins'in Web Sitesi Sansürlendi

Baby34

"Gen Bencildir", "Kör Saatçi" ve "Tanrı Yanılgısı" kitaplarının yazarı olan, Oxford Üniversitesi profesörlerinden, dünyaca ünlü İngiliz bilim adamı Richard Dawkins'in web sitesi, www.richarddawkins.net mahkeme kararına ilişkin sayı ve detaylar belirtilmeksizin Türk Telekom tarafından erişime engellendi.

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/