Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

0
erolsoyoz
Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.
Hava Kuvvetleri'nin tüm yönetim, iletişim ile savunma sistemlerini koordine edecek yazılım yine Havelsan'ın geliştirdiği 'milli kripto' ile korunuyor. Yeni sistem, Karargah, taktik kuvvetler, radar üsleri ve bütün komuta kademelerinde planlamadan-icraya kadar işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yapılmasına da katkı sağlayacak.

Ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar için Havelsan resmi web sitesinin duyurular kısmına göz gezdirebilirsiniz.

Havelsan A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşudur.

Görüşler

0
eu
proje 7 (6+1) yıllıktı, 10 yıldan daha uzun sürede bittiş yani %50 den fazla zaman konusunda bir sapma var. projede ilaveler mi var ...

0
bj
Havelsan çalışanları işlerini genelde yatış pozisyonunda yaptıkları için böyle bir gecikme doğaldır.
0
axanc
Yazılım Mühendisliği konusunda bir sapma var.. kullanılan kaynak miktarından hiç bahsetmiyorum.. bu arada şifreleme için MA3 kullanılıyor..
0
devmach
Konu hakkındaki merakımı/cahilliğimi mazur görün ama MA3 nedir ? Milli Açık Anahtar Altyapısı olarak geçiyor ama isim dışında bu projenin OpenSSL'den farkı nedir ?
0
axanc
Tübitak tarafından tasarlanmış bir şifreleme altyapısı.. Çeşitli şekillerde şifrelemelerinize yardımcı oluyor ve imza yerine de geçiyor..
0
FZ
Altyapı derken, kriptografik bir protokol mü, yeni bir şifreleme algoritması mı, bu ikisini de kapsayan bir şey mi, yoksa başka bir şey mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

Democracy Player ve Videocasting

batasoy

Democracy Player'da Türkçe: artık Videocasting'leri takip etmek ve geleceğin televizyonu olan Internet TV'ye adım atmak daha kolay. Son derece başarılı arayüzü, kolay kullanımı ve daha da önemlisi programın yaratıcı firmanın ortaya çıkardığı Broadcast Manager ile, artık siz de kendi yayınınızı yapabileceksiniz! Detaylar dergimizin Nisan sayısında; ancak programı bugün indirerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.