Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

0
erolsoyoz
Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.
Hava Kuvvetleri'nin tüm yönetim, iletişim ile savunma sistemlerini koordine edecek yazılım yine Havelsan'ın geliştirdiği 'milli kripto' ile korunuyor. Yeni sistem, Karargah, taktik kuvvetler, radar üsleri ve bütün komuta kademelerinde planlamadan-icraya kadar işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yapılmasına da katkı sağlayacak.

Ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar için Havelsan resmi web sitesinin duyurular kısmına göz gezdirebilirsiniz.

Havelsan A.Ş. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşudur.

Görüşler

0
eu
proje 7 (6+1) yıllıktı, 10 yıldan daha uzun sürede bittiş yani %50 den fazla zaman konusunda bir sapma var. projede ilaveler mi var ...

0
bj
Havelsan çalışanları işlerini genelde yatış pozisyonunda yaptıkları için böyle bir gecikme doğaldır.
0
axanc
Yazılım Mühendisliği konusunda bir sapma var.. kullanılan kaynak miktarından hiç bahsetmiyorum.. bu arada şifreleme için MA3 kullanılıyor..
0
devmach
Konu hakkındaki merakımı/cahilliğimi mazur görün ama MA3 nedir ? Milli Açık Anahtar Altyapısı olarak geçiyor ama isim dışında bu projenin OpenSSL'den farkı nedir ?
0
axanc
Tübitak tarafından tasarlanmış bir şifreleme altyapısı.. Çeşitli şekillerde şifrelemelerinize yardımcı oluyor ve imza yerine de geçiyor..
0
FZ
Altyapı derken, kriptografik bir protokol mü, yeni bir şifreleme algoritması mı, bu ikisini de kapsayan bir şey mi, yoksa başka bir şey mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

Türkçe Gentoo Topluluğu Buluşuyor

gentoo

Türkiyedeki Gentoo topluluğunun artık buluşma noktası Gentoo Linux Wiki. Gentoo Linux Wiki bundan sonra Türkçe.

http://tr.gentoo-wiki.com

Amacımız Gentoo topluluğunun Gentoo ile ilgili ipuçlarını, eğitselleri ve genel olarak Linux'la ilgili diğer şeyleri paylaşabileceği bir ortam oluşturmak. Teknik sorunlarımızı hallettik. Ancak içerik yönünden çok eksikliklerimiz var. Bu yüzden eğitselleri Türkçeye çevirebilecek yeni Gentoo penguenlerine ihtiyacımız var. Eğer isterseniz siz kendiniz de Gentoo ile ilgili eğitseller hazırlayabilirsiniz.

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi

Pozitif e-dergi Ağustos Sayısı Çıktı

anonim

Bu ay içeriğinin diğer aylara oranla daha zayıf olduğunu söylemek gerek. PozitifPC yetkilileri bunun sebebinin yeniden yapılanma sürecinde olduklarına ve çalışmalarına bu yönde ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da duyurdu. Yine de dergide çarpıcı başlıklar yok değil. Bunlardan bazıları şöyle:

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.