cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

0
FZ
Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.
cember.net ise benzer bir modeli Türkiye'deki profesyonellere yönelik olarak hazırlamış ve insanlara hizmet sunan bir yapılanma. Bilgi işlem, bankacılık, finans, reel sektör, hizmet sektörü, medya, vb. pek çok sektörden profesyonel insan cember.net ortamına gelip iş bağlantıları kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. İş odaklı bir "sosyal ağ" olan cember.net'in önemli bir boşluğu doldurduğuna dair birkaç emare insanların işle ilgili konularda hızlı bağlantılar kurabilmesi ve Dedeman Hoteli'nde gerçekleştirilen 1. cember.net toplantısına 150'yi aşkın üyenin (sağanak yağmura rağmen) katılmış olması.

Türkiye'de Internet'in efektif ve işe yarar şekilde kullanılmasının güzel bir örneği olarak yola çıkan bu sitenin hangi noktalara varacağını ve ne tür yenilikler getirebileceğini hep birlikte göreceğiz.

Görüşler

0
simplex
Takdir etmek lazımdır, bazıları uyur bazıları yapar. Form alan isimleri ve sekmeler ne kadar OpenBC nin aynısı olsa da (bkz: OpenBC Kullanicisi ) (bkz: Cember.Net Kullanicisi )
Adamlar yapmış üyeyi toplamış yakında sosyal ağ adına ne güzel de zengin olacaklar. Neymiş kural, dışarıda yapılanları gör, incele, esinlen gerekirse bire bir kopyasını yapmaya çalış nasıl olsa kimse uyanmaz :)

Not1: Bunu polemik için yazmadım sadece canım sıkılıyor böyle durumlara, ilk fırsatta ben de bir site yapmak istiyorum esinlenecek proje arıyorum.
Not2 : Kedi uzanamadığı çiğere mundar dermiş.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

The Codebreakers: BBC'den Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Belgeseli

FZ

BBC tarafından hazırlanan ve açık kaynak ile özgür yazılım dünyasına ışık tutmayı hedefleyen The Codebreakers Mayıs ayında yayınlanmıştı.

İki bölümlük belgeselin 40 dakikalık bir sürümü OGG (90MB), WMV (60MB), M4V (225MB) veya DVD ISO torrent (1.5GB) olarak indirmek mümkün.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Avrupa'nın En Büyük Teknokenti İstanbul'a Talip

anonim

Son günlerde bilişim alanında yükselen değer olarak gündeme oturan Türkiye, şimdi de Fransa'nın Nice kenti yakınlarındaki Sophia Antipolis (Bilge Şehir) Teknokenti'den İstanbul'da bir teknokent kurma teklifi aldı.

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.