cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

0
FZ
Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.
cember.net ise benzer bir modeli Türkiye'deki profesyonellere yönelik olarak hazırlamış ve insanlara hizmet sunan bir yapılanma. Bilgi işlem, bankacılık, finans, reel sektör, hizmet sektörü, medya, vb. pek çok sektörden profesyonel insan cember.net ortamına gelip iş bağlantıları kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. İş odaklı bir "sosyal ağ" olan cember.net'in önemli bir boşluğu doldurduğuna dair birkaç emare insanların işle ilgili konularda hızlı bağlantılar kurabilmesi ve Dedeman Hoteli'nde gerçekleştirilen 1. cember.net toplantısına 150'yi aşkın üyenin (sağanak yağmura rağmen) katılmış olması.

Türkiye'de Internet'in efektif ve işe yarar şekilde kullanılmasının güzel bir örneği olarak yola çıkan bu sitenin hangi noktalara varacağını ve ne tür yenilikler getirebileceğini hep birlikte göreceğiz.

Görüşler

0
simplex
Takdir etmek lazımdır, bazıları uyur bazıları yapar. Form alan isimleri ve sekmeler ne kadar OpenBC nin aynısı olsa da (bkz: OpenBC Kullanicisi ) (bkz: Cember.Net Kullanicisi )
Adamlar yapmış üyeyi toplamış yakında sosyal ağ adına ne güzel de zengin olacaklar. Neymiş kural, dışarıda yapılanları gör, incele, esinlen gerekirse bire bir kopyasını yapmaya çalış nasıl olsa kimse uyanmaz :)

Not1: Bunu polemik için yazmadım sadece canım sıkılıyor böyle durumlara, ilk fırsatta ben de bir site yapmak istiyorum esinlenecek proje arıyorum.
Not2 : Kedi uzanamadığı çiğere mundar dermiş.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4 lastik alana gsm hattı bedava......

kuzen

İtalyan lastik üreticisi Pirelli ile giyim şirketi Benetton, İş Bankası ile GSM operatörü Aria'yı kuran Telecom Italia'nın hisselerini satın aldı. Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera, Lüksemburg merkezli Bell Holding'in Telecom Italia'nın bağlı bulunduğu Olivetti şirketindeki yüzde 23'lük hisseyi 6.1 milyar dolara devretmeyi kabul ettiğini bildirdi. Artık pirelli bayilerinde "4 lastik alana aria hattı bedava diye görebiliriz."

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

Titus

Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.