cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

0
FZ
Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.
cember.net ise benzer bir modeli Türkiye'deki profesyonellere yönelik olarak hazırlamış ve insanlara hizmet sunan bir yapılanma. Bilgi işlem, bankacılık, finans, reel sektör, hizmet sektörü, medya, vb. pek çok sektörden profesyonel insan cember.net ortamına gelip iş bağlantıları kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. İş odaklı bir "sosyal ağ" olan cember.net'in önemli bir boşluğu doldurduğuna dair birkaç emare insanların işle ilgili konularda hızlı bağlantılar kurabilmesi ve Dedeman Hoteli'nde gerçekleştirilen 1. cember.net toplantısına 150'yi aşkın üyenin (sağanak yağmura rağmen) katılmış olması.

Türkiye'de Internet'in efektif ve işe yarar şekilde kullanılmasının güzel bir örneği olarak yola çıkan bu sitenin hangi noktalara varacağını ve ne tür yenilikler getirebileceğini hep birlikte göreceğiz.

Görüşler

0
simplex
Takdir etmek lazımdır, bazıları uyur bazıları yapar. Form alan isimleri ve sekmeler ne kadar OpenBC nin aynısı olsa da (bkz: OpenBC Kullanicisi ) (bkz: Cember.Net Kullanicisi )
Adamlar yapmış üyeyi toplamış yakında sosyal ağ adına ne güzel de zengin olacaklar. Neymiş kural, dışarıda yapılanları gör, incele, esinlen gerekirse bire bir kopyasını yapmaya çalış nasıl olsa kimse uyanmaz :)

Not1: Bunu polemik için yazmadım sadece canım sıkılıyor böyle durumlara, ilk fırsatta ben de bir site yapmak istiyorum esinlenecek proje arıyorum.
Not2 : Kedi uzanamadığı çiğere mundar dermiş.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

Bir dergiye verilen (!) destek ve hazin son: PozitifPC

FZ

FM ana sayfalarında haberlerini geçtiğimiz ve açık kodlu yazılım geliştirme dünyasına da yer ayıran PozitifPC dergisi artık çıkmayacak mı? Derginin güncellenen web sitesinde Son Mesaj başlıklı yazıda şöyle deniyor:

"2 aylık hazırlık aşamasını saymazsak, dergimiz 5 aylık oldu. Haziran sayısı, önümüzdeki hafta, ayın 6-9'u arası, belirsiz bir gün çıkacak ve bu muhtemelen, Pozitif'in son sayısı olacak.

Dergimizi maalesef yeterince duyuramadık. 'Rekor kırdık' dediğimiz bu sayıda, dergi sadece 8500 kişiye ulaşmış.

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

BSA`nın büyük başarısı

cayfer

BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.