3. Bilgisayar Günleri Yarışması

0
FZ
"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...
Ödüller:
  • Yarışma birincisi, 2006 ÖSS'de İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne kayıt hakkı kazanırsa kendisine öğrenimi boyunca %100 karşılıksız burs verilecektir.
  • Birinciye 1.000YTL, ikinciye 750YTL, üçüncüye 500YTL para ödülü verilecektir.
  • İlk üçe, Open Source Enterprise Centre tarafından ücretsiz GNU/Linux eğitimi verilecektir.
Koşullar
  • Yarışma Türkiye'deki tüm liselere açıktır.
  • Katılım ücretsizdir. Katılımlar doğrudan elden yapılabileceği gibi posta yolu ile de yapılabilir.
  • Yarışmaya ancak bireysel olarak katılınabilir. Kayıt için katılımcılar öğrenci olduklarını gösterir bir belge beyan etmek zorundadırlar.
Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/yarisma/

Görüşler

0
acemi_
İlgili link

Yarışma içeriğinin ve kapsamının, sitede yeterince açıklanmadığı ile ilgili şikayetler var.

0
belfagor
evet yarışma tam olarak açıklanmamış. yarışmanın konusu, koşulları eksik kalmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

bio

Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Borland IDE tool'larını Sonunda Sattı

ahmetozdemir

Borland ceo'su Tod Nielsen'in 2 yıl önce açıkladığı ide pazarından çekilme planı sonuçlandı.
Delphi, C++ builder, jbuilder gibi gelişmiş idelerinde bulunduğu araçlar Embarcadero Technologies adındaki şirkete 23 milyon dolara satıldı. Resmi açıklama ve news.com haberi.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.