2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

0
Skeleton
PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Challenger
Bu listeye bu kadar çok özgür yazılımın girmesi ne kadar da güzel.
0
St
Google, Apple ve Mozilla Foundation almış başını gitmiş. Microsoft'u da buralarda görmek istiyoruz artık (Media Player 10 demişler de, ne gibi bir artısı var ki? Bsplayer ve Winamp dışına çıkmadığımdan bilmiyorum)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

GNU/Linux Ortamında C İle Gömülü Programlama Yarışması

FZ

GNU/Linux'ta gömülü yazılım geliştirme yarışması:

Linux'ta Gömülü C programlamada bizden iyisi yok! diyorsanız, ödüllü yarışmamıza bekliyoruz! AIRTIES - ITU IEEE Öğrenci Kolu işbirliğinde gerçekleştirilecek proje yarışmasında AIRTIES tarafından sağlanacak donanımlarla özgün projeni üret, finale kal ve süpriz ödüle sahip ol.

(Ödül PROJEKENT organizasyonundaki Sunumda açıklanacaktır) İlgili herkesi PROJEKENT'e bekliyoruz.