Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

0
butch
Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...
Bu form İngilere'de yapılan 2001 nüfus sayımı formu ve 18 inci sayfasında seçilmesi muhtemel dinler listeleniyor. Jedi Knights ise 896 seçeneğiyle burada yer alıyor. Bu formdan yola çıkılarak yapılan habere yetkili organlar cevap vermiş ve bunun Jedi Knights'ın yeni bir din olduğunu göstermeyeceği sadece sayımına katılanların seçebileceği tahmin edilen bir seçenek olduğu söylenmiş(???).
Sonuç nereye bağlanır bilemiyorum, ama tüm dünyada süregelen Din kavgaları bu dinin de ortaya çıkmasıyla ilginç bir boyut kazanacak. Malum Jedi'ların yetekleri saymakla bitmez :)...

İlginç bir not: Haberle ilgili açıklamayı yapan yetkili bayanın adı Ms.Knight'mış.

Görüşler

0
esse
Güç seninle olsun

Bende bu konuyla ilgili haberleri okumuştum. 2002 sayımında yer alıcağını tahmin ediyorum. Ama resmi bir din olarak kabul edileceğini de sanmıyorum. Ayrıca cevap veren yetkili organ da çok ilginçmiş..
0
anonim
Ya herkes /. okuduğuna göre buraya aynı haberleri göndermenin anlamı ne? Bari haberde /.da okuduk falan deyin. Biz de ok hadi türkçe muhabbet edelim?
0
butch
Çoğumuzun temel problemlerinden biri ihtiyaç duyduğumuz bilgiyle ilgili kendi dilimizde döküman bulamamamız. Kimimiz senin gibi şanslı,yabancı kaynakları takip edebiliyor, kimimiz İngilizce bilmediği için bunu yapamıyor.

Fazlamesai'nin önemi işte burada ortaya çıkıyor. Türkçe kaynak yaratabilmek, ve bunu doğru bilgilerle yapmak. Eğer bu seni rahatsız ediyorsa zaten ve bu yorumu okuduktan sonra da kafanda birşeyler değişmediyse daha fazla yapabileceğim birşey yok.
0
anonim
Değişti butch teşekkürler. Yalnızca bu haber biraz eskidi bu yüzden reaksiyon verdim sanırım. Sonuçta ben de FM'nin herkes için faydalı bir site olmasını istiyorum ve bunun için bu yorumları yazıyorum.
0
butch
Haber de yaz...
0
SHiBuMi
Arkadaşlar bu garip mantıkları ne kadar düşünüp üretebildiğiniz konusunda ciddi bir merak içersindeyim. Bir olay başka bir yerde haber olarak geçtiğinde başka kimse üzerinde konuşamaz mı? FMnin illa kendine ait bir haber ajansı olmalı da onlar bizim için 24 saat haber mi aramalı? Yollayalım o zaman Sundance'i Afganistana, İrfan hesabı takılsın.

Ayrıca yukardaki mesajı iki kez daha okursan, Slashdottan alınmış olduğunu da anlayabilirsin.
0
anonim
FM haber ajansı :^) Yukardaki mesajı yazan kişi olarak anlatmak istediğim, FM hoş bir site fakat /. dan sonra girdiğim bir site. Buraya geliyorum çünkü farklı haberler var ve türkçe. Garip mantığımı anlatabildim umarım. Ayrıca aslında haberin açıklayıcıydı aslında. Ama /. gibi bir yerden alıntı bir haberde biraz temkinli olmalısın bence. Yani, evet biliyorum bunu okudunuz ama tavrıyla yazılsa iyi olurdu IMHO. Ya bu haber gazetede bile çıktı 2 gün önce. Neyse bitireyim artık..
0
anonim
Haber butch'a ait shibum'ye değil. Yukarıda hitab edilen kişi butch oluyor haliyle..
0
Max
Evet Sundance bence de Afganistana gitsin
0
lalapoo
Az önce okudum haberi,$imdi Jedi Knights hakkInda ara$tIrIorum bi taraftan,merak uyandIrdI ben de bu haber.Gazetede de okuyamamI$Im.


Te$ekkürler FM... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Borland .NET´i Dikkate Alıyor

FZ

Yazılım geliştirme araçları üreten Borland şirketi yaptığı son açıklamalardan birinde, Borland Delphi ve Borland C++ Builder isimli ürünlerinin son versiyonlarında .NET platformunu destekleyeceğini açıkladı.

Bu yılın ikinci yarısında söz konusu yazılım geliştirme araçlarının yeni versiyonlarını çıkaracak olan Borland, MSIL (Microsoft Intermediate Language - tüm .NET uyumlu dillerle geliştirilmiş programların makina koduna derlenmeden önce dönüştürüldükleri aradil) formatını da destekleyeceğini belirtti.

PDF: Yeni ISO Standartı

parsifal

Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

İnsan Gözü Ne Kadar Yanılabilir?

FZ

Başka bir deyişle durmakta olan şekilleri ciddi ciddi hareket ediyor, dönüyor gibi görebilir mi? Ya da düzgün kareleri dalgalanıyor gibi görebilir mi? Görsel algı ne menem bir şeydir? Olmayan bir şeyi zihnimiz nasıl yaratır?

Abartıyorsun diyenler Akiyoshi Kitaoka´nın son eserlerine bakıp dumura uğrayabilirler.

Cinsiyet ve bilgi toplumu

e2e

Silicon.com'da yer alan Women turned off by technology's 'geeky' image başlıklı habere göre kadınlar, teknoloji-bilişimin erkekler için olduğunu, kendilerinin buralarda hoş karşılanmayacağını düşünüyorlar. Devlet destekli olarak, İngiltere, İtalya, İrlanda, İsviçre ve Norveç'te yapılan "Cinsiyet ve bilgi toplumu" başlıklı, bilgi teknolojilerinde cinsiyetler arası köprü olma hedefini taşıyan rapora dayandırılan haberde, kadınlarda, teknolojiyle uğraşanların zamanının çoğunu yatak odalarında kodlarla uğraşmak ya da online oyunlar oynamakla geçiren antisosyal erkeklerin işi olduğu gibi bir kanı olduğu belirtiliyor.