Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

0
butch
Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...
Bu form İngilere'de yapılan 2001 nüfus sayımı formu ve 18 inci sayfasında seçilmesi muhtemel dinler listeleniyor. Jedi Knights ise 896 seçeneğiyle burada yer alıyor. Bu formdan yola çıkılarak yapılan habere yetkili organlar cevap vermiş ve bunun Jedi Knights'ın yeni bir din olduğunu göstermeyeceği sadece sayımına katılanların seçebileceği tahmin edilen bir seçenek olduğu söylenmiş(???).
Sonuç nereye bağlanır bilemiyorum, ama tüm dünyada süregelen Din kavgaları bu dinin de ortaya çıkmasıyla ilginç bir boyut kazanacak. Malum Jedi'ların yetekleri saymakla bitmez :)...

İlginç bir not: Haberle ilgili açıklamayı yapan yetkili bayanın adı Ms.Knight'mış.

Görüşler

0
esse
Güç seninle olsun

Bende bu konuyla ilgili haberleri okumuştum. 2002 sayımında yer alıcağını tahmin ediyorum. Ama resmi bir din olarak kabul edileceğini de sanmıyorum. Ayrıca cevap veren yetkili organ da çok ilginçmiş..
0
anonim
Ya herkes /. okuduğuna göre buraya aynı haberleri göndermenin anlamı ne? Bari haberde /.da okuduk falan deyin. Biz de ok hadi türkçe muhabbet edelim?
0
butch
Çoğumuzun temel problemlerinden biri ihtiyaç duyduğumuz bilgiyle ilgili kendi dilimizde döküman bulamamamız. Kimimiz senin gibi şanslı,yabancı kaynakları takip edebiliyor, kimimiz İngilizce bilmediği için bunu yapamıyor.

Fazlamesai'nin önemi işte burada ortaya çıkıyor. Türkçe kaynak yaratabilmek, ve bunu doğru bilgilerle yapmak. Eğer bu seni rahatsız ediyorsa zaten ve bu yorumu okuduktan sonra da kafanda birşeyler değişmediyse daha fazla yapabileceğim birşey yok.
0
anonim
Değişti butch teşekkürler. Yalnızca bu haber biraz eskidi bu yüzden reaksiyon verdim sanırım. Sonuçta ben de FM'nin herkes için faydalı bir site olmasını istiyorum ve bunun için bu yorumları yazıyorum.
0
butch
Haber de yaz...
0
SHiBuMi
Arkadaşlar bu garip mantıkları ne kadar düşünüp üretebildiğiniz konusunda ciddi bir merak içersindeyim. Bir olay başka bir yerde haber olarak geçtiğinde başka kimse üzerinde konuşamaz mı? FMnin illa kendine ait bir haber ajansı olmalı da onlar bizim için 24 saat haber mi aramalı? Yollayalım o zaman Sundance'i Afganistana, İrfan hesabı takılsın.

Ayrıca yukardaki mesajı iki kez daha okursan, Slashdottan alınmış olduğunu da anlayabilirsin.
0
anonim
FM haber ajansı :^) Yukardaki mesajı yazan kişi olarak anlatmak istediğim, FM hoş bir site fakat /. dan sonra girdiğim bir site. Buraya geliyorum çünkü farklı haberler var ve türkçe. Garip mantığımı anlatabildim umarım. Ayrıca aslında haberin açıklayıcıydı aslında. Ama /. gibi bir yerden alıntı bir haberde biraz temkinli olmalısın bence. Yani, evet biliyorum bunu okudunuz ama tavrıyla yazılsa iyi olurdu IMHO. Ya bu haber gazetede bile çıktı 2 gün önce. Neyse bitireyim artık..
0
anonim
Haber butch'a ait shibum'ye değil. Yukarıda hitab edilen kişi butch oluyor haliyle..
0
Max
Evet Sundance bence de Afganistana gitsin
0
lalapoo
Az önce okudum haberi,$imdi Jedi Knights hakkInda ara$tIrIorum bi taraftan,merak uyandIrdI ben de bu haber.Gazetede de okuyamamI$Im.


Te$ekkürler FM... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

VMware Server artık bedava

ykarslioglu

Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Bir Üniversitede Verilen En Acayip Ders

FZ

Bill Gates, Elvis Costello'nun '45' isimli şarkısı , Clint Eastwood'un 'Dirty Harry' filmi, Beatles, Nim oyunu, şehir hız limitleri, bilgisayarların işleyişi, Turing ve Tim Berners-Lee arasındaki ortak nokta nedir?