Douglas Adams`ı kaybettik :(

0
robin
Büyük yazar Douglas Adams 11 Mayis 2001 Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kendisi dünya çapında ünlü beş kitaplık Otostopçunun Galaksi Rehberi üçlemesi ve Dirk Gently serilerinin yazarıydı. Acımız sonsuz. :((

Görüşler

0
anonim
Hadi oradan, Vogon gemileri gelmeden yolculuğa çıkmıştır O, can sıkıcı dünyada bu kadar kaldığı bile fazla :) Asıl şimdi sıçtık, bir paket fıstığı olan var mı ?
0
FZ
Haberi iki gün önce aldım. O adamin kitaplarini okul kitapliginda okuyamazdim, kendimi tutamayip kahkahalarla güldügüm icin kütüphaneden kovulurdum.

Acaba www.h2g2.com ne alemde?

0
anonim
bir Vogon şarkısı vardı; DA'nın arkasından söylemek farz oldu artık:

portakal çiçeğinin dumanı,
var evet var,
o ki bu odanın tavanı,
git hem de kal,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

İçinde E harfi olmayan roman Türk diline çevrildi (E harfi olmadan!)

FZ

Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. Cemal Yardımcı'nın çevirisi Ayrıntı Yayınları’nın 400. kitabı olarak yayımlandı. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.

Yazarın Türkiye'de tanınmasını sağlayan diğer kitabının başlığı da ilginç: "Yaşam Kullanma Kılavuzu".

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

conan

Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)