Linux Flash Player 9 Beta hazır!

0
conan
Adobe, Flash 9'un Linux versiyonunun Betasının hazır olduğunu bildirdi. Versiyonun numarası ise 9.0.21.55. Aynı anda Windows için versiyon 9.0.21.75 de yayınlandi.

Bu versiyonda hepimizi delirten ses, video senkronizasyon probleminin ALSA kütüphaneleri kullanılmak suretiyle çözülmüş olması gerekiyor.

Bu beta versiyonunun problemlerinden bazıları ise şunlar:
* Tam ekran modu Linux'de henüz çalışmıyor. (Kararlı sunumda düzeltilecek)
* SSL desteği yok (Kararlı sunumda düzeltilecek)
* Express kurulum henüz desteklenmiyor. (libflashplayer.so pluginini alıp plugin dizinine elinizle koyacaksınız. Bundan daha 'Express' nasıl olabilir bilmiyorum ama...)
* Henüz Opera desteği yok. (Üzerinde çalışılıyor)
* Sistem fontları değişik dağıtımlarda farklı çıkabiliyor.
* Dağıtım dili sadece ingilizce.

Son olarak da birkaç link vereyim.
* Haberin verildiği Adobe/Macromedia calışanı Emmy Huang'ın blogu.
* Adobe Labs Flash Plugin sayfası.
* Flash Linux versiyonunun ana geliştiricisi Mike Melanson'un blogu. (İyi bir haber kaynağıdır ;)

Görüşler

0
Tarık
Sorun olan sadece ses video senkronizasyonu değil, neredeyse player 8, 9 için yapılmış tüm yeni animasyonlar. Çıksında yükleyelim artık.
0
simor
Dün gece ana kaynaktaki haberi görünce hemen alıp ikisini de yükledim..
Nedense üzerimden büyük bir yük kalktı. Kulaklarımda çınlayan olası müşterilerin cıvıldamaları birden kesildi :)

Linux platformu için bir dönüm noktası bence. Hele ki yine dün gece ie7 nin resmi duyurusunu ve indirilmeye açılmasını düşününce :)...
Adobe yuttuğu firmayı sindirmeye başlamış heralde ve sanırsamki diğer önemli ticari yazılımlarını yılbaşı günü sevenlerine şeker ambalajında sunar.
0
robertosmix
Sorun olan da bu ya.. özgür yazılım cemaati hep bir adım geriden geliyor böyle tekelci yaklaşımlara. Gnash diye kafamızın etini yediler. Ancak kendi başına hareket etmek, kendi standartlarını belirlemek yerine hep bir "yan sanayi" izlenimi sergiledi. -Aslında KDE'nin yada Gnome'un kadar da "yan sanayii" bile değil aslında- Özgür yazılımın bundan daha fazlasına ihtiyacı var. Bu felsefeye gönül verenlerin biraz daha yapıcı olmaları gerekiyor. Yoksa işte bu manzara gibi, aylarca, sermayesi bol olan kuruluşların keyiflerini beklemek söz konusu olacaktır.

Ümidim, özgür standartlar ve özgür yenilikleri markaların takip ederek pay çıkartmaya başladıkları günleri de görebilmek.
0
Ono
Dostum bilmiyorum artık mesajını yanlış mı anladım ama, KDE, GNOME veya herhangi bir özgür masaüstü ortamı yan sanayi değil. Flash 9, aylar sonra çıkmış, görende sistem aylar sonra çalışmaya başlamış sanacak. Şahsen ben kendi tarayıcımdaki flash pluginini de sildim (baya kastığını düşündüğümden). Eğer illa bir flash animasyonuna bakmam gerekliyse wine ile firefoxun win32 sürümünü çalıştırıyorum. Bence özgür yazılıma gönül verenlerin bu gibi şeyleri pek fazla dert etmemesi gerek. Tabi bu benim bu konu ile ilgili görüşüm. Flash animasyonlarıyla da fazla işimin olmadığını belirtmek isterim. Eğer siz daha fazla kullanıyorsanız flash animasyonlarını sizin için farklı olabilir bu düşünce.

Saygılarımla.
0
robertosmix
KDE'nin ve Gnome'un pencereleme sistemleri, taskbar vs. bunların çoğu Window$ kökenli şeylerdir. Hatta her ikisinde de Control Panel'in bile imitasyonlarını bulabilirsiniz. Neyse, ayrı bir polemik yaratmayayım.. bu zaten zamanında çok tartışılmış bir hadise.
0
cbc

Bahsettiğiniz arabirimleri Microsoft ya da Apple icad etmedi. Hepsi xerox'un başının altından çıktı.

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_GUI#Xerox_PARC adresini inceleyebilirsiniz.

Bundan ziyade, kullanıcı arabirimlerinin tarihi de http://www.stanford.edu/%7Esiegman/interface_history.html adresinde mevcut. Biraz alıntı yapmama izin verin:

Keyboard-based menus
Earlier than 1978, probably quite ancient
Keyboard-based hierarchical menus
UCSD's Pascal system (1978) or earlier
Bitmapped displays
CSL@Xerox PARC, for the Alto(?). PERQ was first commercial product (or Terak Corporation, c. 1978)
BitBLT raster operations
Dan Ingalls(LRG)@Xerox PARC
Light pen as screen pointer
1960 or earlier
Joysticks
Spacewar games, 1962 or earlier
Trackballs
Some time in 1960s
Pointing device with on-screen pointer
Doug Englebart@SRI (mid 70s).
Mouse
Doug Englebart@SRI (trackball upside down?)
Cursor changes to show system mode
William Newman@Xerox PARC
Cursor changes to show context
David Tilbrook (Newswhole) (1975)
Menus
LRG@Xerox PARC (?)
Popup Menus
Ingalls(LRG)@Xerox PARC
Pulldown menus
Lisa@Apple
Menu bar
Lisa@Apple
Hierarchical menus
Paeth(SSL)@Xerox PARC (Smalltalk)
Disabling of menu items
Lisa@Apple or Ed Anson (1980 or earlier) or Xerox PARC (1982 or earlier)
Command keys for menu items
Lisa@Apple or Ed Anson (1980) or earlier
Check marks on menu items
Lisa@Apple
Overlapped windows
Ingalls(LRG)@Xerox PARC
Tiled windows
CSL@Xerox PARC
Event queues
Simula@NCC, then Lisa@Apple or Ed Anson(GPGS) - > CORE, GKS (1975)
Icons
David Smith(SDD)@Xerox (Star->Mac->Lisa)
Scroll bars
LRG@Xerox PARC
Push Buttons
LRG@Xerox PARC
Radio Buttons
Kaehler(LRG)@Xerox PARC
Check Boxes
LRG@Xerox PARC (?)
Dimming of inactive buttons
David Tilbrook (Newswhole) (1975)
Dialog Boxes
Star@Xerox PARC (property sheets)
Concept of resources
Horn(Mac)@Apple
Multiple fonts & styles in text
CSL@Xerox PARC (Bravo) or Wang word processors (1978 or earlier)
Modeless Interaction
Tesler(SSL)@Xerox PARC
Move/Copy/Delete
Xerox PARC
Cut/Copy/Paste with a mouse
Tesler(SSL)@Xerox PARC (Gypsy, Smalltalk)
Selection point between (instead of on) characters
Tesler(SSL)@Xerox PARC (Gypsy & Smalltalk). TECO had this earlier than PARC, it is claimed; also Stanford's TVEDIT running on DEC timesharing systems, Brian Tolliver, 1963

0
ersin2k
Bence de ozgur yazilima gonul verenler dert etmemeli flash animasyonlari. Ne yapacagiz ki firefox ve konqueror u. linux kullanana w3m yeter de artar bile. Insallah bir gun X i de siler daha bir `geek` olurum. Office dokumanlariymis standart text file neyimize yetmiyor. Adamlar oturup vi yazmislar. Biz hala openoffice ti abiword tu kasip duruyoruz. Bu arada yeni test ettigim ubuntu da bir problem oldu TR klavyeyi gormedi ama onemli degil. Linux kullananlar onemsememeli ingilizce zaten evrensel bir dil. Boylece localization ile bosa giden zamani ve kilobyte lari geri kazanabiliriz. Bu arada acaba bende 19` SVGA monitorumu satip yerine monochrome 8x25 text ekran Hercules monitor almalimiyim ne de olsa konsolda gerek yok fazlasina...
0
pardus_user
Talk is cheap, show me code.
0
sundance
code is even cheap, show me the thought.
0
sundance
code is even cheap, show me the thought.
0
robertosmix
Evet. Anlıyorum. Ne kadar zamandır böyle hissettiğinizi bilemeyeceğim ama kodların sadece fikirlerin bir görüntüsü olduklarını da unutmamanız gerekir.

Aslında bu mesajı İngilizce yazıp daha böyle bir karizma olmaya çalışırdım ancak buna ihtiyacım yok. Dil kompleksi zor birşey.

Koş Pardus koş.
0
FZ
Levenshtein("user", "luser") = 1
0
robertosmix
int i = DTW(getBlaBlaPattern("FZ"),getBlaBlaPattern("Sundance")); System.out.println("The carp is: "+(i == 0 ? "Both of them" : (i == 1 ? "FZ" : (i == -1 ? "Sundance" : "Got no idea!!") ) ));

The carp is: Both of them

0
FZ
> (reduce #'lsa (parse (cdr rmx)))

> NIL

> (hurt-eyes-p (cdr rmx))

> T
0
robertosmix
if (!LCS(org.fazlamesai.News.getToday(2).getCommentsOf("FZ"), org.fazlamesai.News.getToday(2).getCommentsOf("robertosmix")) > 0) while (1=1) { Runtime.getRuntime().exec("reboot"); }
0
simor
Ne olur en azından nece yazdığınızı söyleyin. Ben anlamıyorum.
0
Tarık
Güya bildikleri birkaç programlama dilini kullanarak birbirlerine bişeyler anlatmaya çalışıyorlar fakat "konudan saptıklarının, yazdıklarının kendilerinden başka kimseye bişey ifade etmediğinin farkında değiller". Buda sanırım pardus_user kişisinin "konuşmak kolay, kodunu göreyim" modlamasından vukuu buldu. Hayırlı olsun. Arada java, c# falan öğreniyoruz böylece ;)
0
simor
eyvallah :)
0
FZ
Sadece biraz eğleniyoruz. Bunu çok görmeyin bize. Konudan sapmaya gelince, Usenet'ten sonra o rekoru elinden bulunduran FM'nin şanına yaraşır şekilde davrandığımızı düşünüyorum. Başka kimselere bir şey ifade edip etmemesi gördüğünüz gibi o bağlamda pek umursadığımız bir şey değil. Üstelik kestirebileceğimiz bir şey de değil çünkü nereden bilebiliriz o muhabbetten kimin ne kadar anladığını, müneccim şeysi yemedik ki. Siz kestirebilir misiniz? Hal bu iken muhabbet sürüp gidiyor yazı yazanlar sıkılıp bırakana dek. Bunun da bir zararı yok, bakın böylece Türk diline katkıda bulunuyor, biraz daha Türkçe cümle üretmiş oluyoruz Internet ortamında, biraz daha Türkçe girmiş oluyor Google'a ;-) Fena mı, tüm o emperyalist dil terminatörlerine karşı (tüh, n'aptım ben!) biraz daha Türkçe çevrimiçi lak lak.
0
T-u-N-i-X
Linux'da Firefox'da hala floating flash animasyonları sorunlu.. Umarım en kısa sürede düzelir..
0
mturker
Sadece Linux değil Windows'ta da Firefox ve floating Flash sorunlu. Operada da aynı. Ben Flashblock kullanıyorum bu yüzden.
0
simor
Bence flotaing flash animasyonlarının kendisi sorunlu.
O ne yau halı pazarında yoldan geçerken zorla ayağınızın önüne açılan halı gibi.
0
Challenger
Eğer sandalyede oturuyor olsaydım, FM ekibinden adresinizi isteyip, size bir fatura göndermek zorunda kalacaktım.
0
simor
FM ekibinden adresimi isteteyemezsiniz; sildim çünki.
0
acemi_
Debian Sarge'da default Firefox (1.0.4) ile Flash 9 Beta'yı birlikte kullanınca bazen Firefox penceresi durup dururken kapanıyor. Bu nedenle ben tekrar eski plugin'e geri dönmek zorunda kaldım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ABD Ordusu İçin Dünya Simülasyonu

FZ

``There´´ isimli oyun firması, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere sanal bir dünya modeli geliştiriyor. Söz konusu model gerçek dünyanın 1:1 ölçekli simülasyonu olacak.

Söz konusu bilgisayar modelinin gelecekteki çatışmalarla ilgili önceden planlama yapabilme amacına hizmet edeceği belirtiliyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3507531.stm

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

COMPEX Fuarında Buluşalım!

anonim

COMPEX 2003 28. Uluslararası Bilgisayar Fuarı, 04-07 Aralık 2003 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde yapılacak. Detaylı bilgi için www.compex.com.tr

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.