Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

0
kuzen
DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.
Floresan ışıklarıyla televizyon ekranları, düğmeleri kapatıldığı halde korkunç bir şekilde parlamaya başlayacak. Elektrik ve telefon kabloları o kadar ısınacak ki, plastik kaplar eriyip, ozon tabakasını yanmış plastik kokusu dolduracak. El bilgisayarlarıyla MP3 player'ların pilleri aşırı yüklenecek ve bu aletler elle tutulmayacak kadar ısınacak. Bilgisayarlar kül olacak, içlerinde sağlam en küçük bir bilgi kırıntısı bile kalmayacak. Radyolar, telefonlar, telsizler ve hatta dizel motorlu birkaçı dışında akla gelebilecek bütün makineler bir daha çalışmamak üzere susacak. Bu sırada insanların tırnağına bile bir şey olmayacak, ama insanlık kendini göz açıp kapayıncaya kadar 200 yıl geride bulacak. Avustralyalı yüksek teknolojili savaş uzmanı Carlo Kopp'a göre, bu korkunç silahı 1940'ların teknolojisiyle bile yapmak ve üstelik sadece 400 dolara mal etmek mümkün. O yüzden, siber terörizmin konuşulduğu bir dünyada teröristlerin bu silaha ne kadar yakın olduklarını görmek de mümkün. Yani sadece 400 dolara mal olan bir elektromanyetik bomba, bir göz kırpması süresinde, uygarlığı tam 200 yıl geriye götürebilecek. Şayet bu gerçekse o zaman dünyaca ekonomik kriz yaşarız. Tabi ekonomi diye bişey kalırsa.

Görüşler

0
anonim
Asparagas diye bir mevzu 200 yil once varmiydi bilmiyorum. Ama 2000 Yilindaki ornegi goruluyor :))

Lutfen kusura bakmayin ama, insan vucudu o saydiklariniz kadar iletken olmasada telleri kavuracak bir alan siddetinde kavrulacak kadar yeterli elektrolite sahiptir. Yani mucizevi bir notron bombasi biraz zor.

Ustelik birde bu saydiklarinizi gerceklestirmek icin gerekli olacak alan siddetini hesaplar, bu siddette alani olusturmak icin kac coulomb yuk gerekir, bu yuk icin kac tane elektron gerekir, bu elektronlar icin kac tane atom gerekir, bu kadar atomda elektron ve protonlar arasinda nifak olusturmak icin ne kadar guc gerekir bunlari hesaplarsaniz, bu hayalin pek mumkun olmadigini gorebilirsiniz.

0
anonim
Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Bu ayki (Ekim) Tübitak Bilim Teknik dergisinde konuyla ilgili bir yazı var. Okursanız em bombanın gayet mümkün (ve kolay) oldugunu göreceksiniz.
Çıkarımınız ilginç ama yanlış. Bu arada elektronla proton arasına nifak sokmak ne? Beni bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.
0
ttk
Washington'da denesin p...nkler.
Ne oldu denemişler mi ?
0
kotucocuk
Yalnız şunu unutmamak gerekir böyle bişey yapıldığında bunun menzili olmayacak yani kesin bir menzili o yuzden etraftaki dost birliklerde etkilene bilecek ama içine manyetik alanı geçirmeyen sir sinyal düzeneği yapılırsa emp patlatıldığında bu manyetik alan sizin yarattığınız koruma perdesini geçemeyecek bu yapılabilir bence ve atılan bölge karanlık zamana dönerken emp yi atanlar o bolgeye hukmede bilir. Saygılarla
0
Zebani
menzili olur. elektro manyetik teori okumanızı öneririm. saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Müzik Yapımcıları Çıldırdı...

elrond

Başlıktaki ifadenin yoruma göre değişebileceğini hatırlatarak başlamak isterim. Müzik yapımcıları Los Angeles´ta yaptıkları açıklamada Cep telefonlarındaki melodilerle ilgili telif hakları yasalarının uygulanması ile ilgili bir program başlattıklarını duyurdular.
Gary Churgin - Harry Fox´un CEO´su bu duyuruyu yapmış. Harry Fox bir lisans ajansı ve 27.000 yapımcı ve 160.000 şarkı yazarını bünyesinde barındırıyor. Harry Fox`un perşembe günü yaptığı açıklamada, yaratıkları basit bir elektronik lisanslama tekniği ile tek adımda Ring-Tone Providerların yayınladıkları melodileri lisanslıyabildiklerini aktarmış.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

Track 03 Multimedya Sergisi / 4-25 Temmuz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirilmiş oldukları çalışmalardan derlenmiş dudak uçuklatıcı bir sergiye hazır olun!

Bu yıl üçüncüsü yapılan Track 03 isimli bu sıradışı sergiye gittiğinizde çok farklı bir deneyimin parçası olacaksınız. Sergi salonundaki bilgisayarlar tamamen ziyaretçilerle etkileşime açık ve bunlara ek olarak duvarlara yansıtılan video görüntüleri, salonu dolduran müzik, vs. fantastik bir atmosferin aklıma gelen birkaç öğesi.

4 - 25 Temmuz tarihleri arasında açık olan sergiyi günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz (7/24 açık). Sergi mekanı: Taksim, Sıraselviler caddesine girince yaklaşık 100 m. ileride solda Bilgi Üniversitesi, Hazırlık Binası.