AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

0
conan
AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."
Yazıda irdelenen başka bir konu da fabrika açmanın risklerini AMD ile UMC'nin ortak olmalarıyla yarı yarıya paylaşmış olmaları. Sanders ayrıca açık açık "Intel'in tek kalan avatajı olan üretim hacmini de kırmak istiyoruz" diye demeç vermiş. (Gözünü sevdiğimin Amerikan rekabet sistemi hehe. Bizde örneğin Koç CEO'su Sabancının açık üretimini de kıracağız gibi bir demeç verse kimbilir medya kaç ay çalkalanır) ZDNet haberinin orjinalini buradan, UMC yorumunu bu linkten, AMD yorumunu da bu linkten bulabilirsiniz. (Not: UMC ile AMD basın açıklaması aynı)

İlgili Yazılar

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Borland IDE tool'larını Sonunda Sattı

ahmetozdemir

Borland ceo'su Tod Nielsen'in 2 yıl önce açıkladığı ide pazarından çekilme planı sonuçlandı.
Delphi, C++ builder, jbuilder gibi gelişmiş idelerinde bulunduğu araçlar Embarcadero Technologies adındaki şirkete 23 milyon dolara satıldı. Resmi açıklama ve news.com haberi.

Savaş

roktas

Savaş başladı. CNN Türk ve diğerleri -iğrenç bir habercilik anlayışıyla- şanlı Amerikan ordusunun silâh envanterini gözünüzün içine sokarak her dakika temaşa ettiriyor. Oh my god (ve there is a book on the table)... Ne kadar akıllısın sen Amerikalı... Ve hatta taşan bu aklın o tomahawk`lara kruyz`lara nasıl dolmuş öyle. Hadi bu resimleri bir zamanlar arabalar için yapıldığı gibi cikletlere koyalım, nasiplensin çocuklar: `Ooolum, bak ben de peneytreytır var, mağaralara giriyo, hüttüm seni!` Sıkıldınız mı bu haberlerden? Ne gam, Beşiktaş maçının skoruyla dönüşümlü zaplamalar yaparak şehirlerin hangi saatlerde düştüğünü de öğrenebilirsiniz. Lafı uzatmayayım... Dezenformasyonun, Misenformasyonun ağababalarının hışmından kurtulabilmiş bazı fotoğraflara rastladım. Peter Turnley`den...

Türkiye İnternetinin Babası ve LKD'nin Başkanı Mustafa Akgül rahatsızlandı.

zahter

LKD dernek listesinde gecen habere gore :
"Dernegimizin baskani Mustafa Akgul dun bir rahatsizligi nedeniyle
hastaneye yatti. Bugun yapilan anjiyosunda, kalbe giden damarlarindan birinde tikaniklik oldugu belirlendi. Onumuzdeki gunlerde bir by-pass
ameliyati gecirmesi bekleniyor."

>