Türk Sistem ve Ağ Yöneticileri Bir Araya Geliyor

0
Luniz
Türkiye'de ki tüm sistem ve ağ yöneticilerini bir araya toplamayı hedefleyen sosyal bir topluluk oluşturuldu.

TBase Administrative Pit Stop adı altında oluşturulan site ile bir araya gelmeyi hedefleyen grup, birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, toplantılar düzenlemek, eğlencelere katılmak vs. gibi etkinlikler ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.
Sitenin forumları ile koordinasyonu gerçekleştiren üyeler belirli günlerde bir araya geliyorlar.

Aynı zamanda site forumlarından güncel ve geçerli sorunlarına her platformda yanıt bulup ve güncel güvenlik konuları, oyunlar, hardware gibi konulardada fikir alışverişinde bulunabiliyorlar.

İlgilenenler için web adresi : tbase.gen.tr
Forumlar için: tbase.gen.tr/forum

Görüşler

0
Tarık
Zamanında burada olsaydımda olmayan bir güruhtan ne denli saçma bir oluşum yaratılmaya çalışıldığından falan bahsetseydim, birileri ne diyorsun sen vs. deseydi. Maalesef yoktum buralarda ve maalesef şu anda ne tbase kalmış ne tbase.gen.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?