Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

0
anonim
Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.
"Landvertising", yani Land (alan - bölge) ve Advertising (reklam) kelimelerinin birleşiminden adını gelen websitesi, "www.Landvertising.com", adresinden yayımlanmaya başlamıştır.

Mantığı, tematik-piksel reklamcılığına dayandırılmış, artık basit bir piksel al - reklamını yap konsepti ile yetinmeyen bir düşünce yapısının meyvesi olarak karşımıza çıkan "Landvertising", Kurumsal kullanıcılara bir pixel-şehri sunuyor.

Daha açık ifade etmek gerekirse, artık grafiti gibi karmakarışık bir siteyi önümüze getirmek yerine, ekran mahallelere bölünmüş, yolların, ağaçların, göllerin bulunduğu bir reklam şehri haline geliyor. Üstelik, mahalleye ilk reklam veren, o mahallenin temasını belirleyebiliyor. Böylece, o mahallede, örneğin sadece "hosting" firmaları alan satın alabiliyor.

Bir başka değişiklik ise, alınabilecek piksel-mahallelerin ekrandakilerle sınırlı olmadığı. Yani, ekrandaki pikseller dolunca, şehir genişliyor, ve her sitenin açılışında şehrin rastgele bir bölümü ekrana geliyor.

Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.


Merak edenler için websitesi,
http://www.landvertising.com
http://www.reklamsehri.com

Görüşler

0
turkix
Bu hesaba göre Google bizi fena kazıklıyo!
0
ec18672
Yaraticiliga yaraticilik eklemisler! guzel fikirler var.Tebrik ederim. Ama su paragraf
<blockquote>
Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.</blockquote>
biraz acele ediyorlarmis izlenimi birakti, para bu kadar kolay mi kazaniliyor? Hani bu siteye reklam vermenin "performasini" deneyerek mi gorucez? Daha yeni acilmis bir web sitesi, sonucta firma da bi yatirim yapiyo.merak ettim, bu isler nasil yapilir? mesela siz bi firma olsaniz, bu sitede reklam yapip yapmamaya nasil karar verirdiniz?
0
anonim
Sayfaları gezerken açılan popupları kapatırken, televizyonda reklam çıktığında zap yaparken neden bana hiç birşey kazandırmayan , içerik sunmayan bir siteye gireyim ? Neden reklam izlemek için vaktimi ayırayım ?

Milliondolarpage'i anlarım, ilk duyduğumda ilginç ve orjinal bir fikir olduğundan bakmıştım (siteye 2. bir girişim olmadı) ama bu sitelerin orjinallikleri nerede ? Ben ve hedef kitlem neden bu sitelere bakalım ? Bir ilk mi ? Zengin bir bilgi kaynağımı ? İnsanların birbirleri birşeyler paylaşmak için uğradıkları bir sitemi ?

Not 1 : Umlarım FM bu taraz saçma ve orjinal olmayan haberleri yayınlamaya daha fazla devam etmez.
Not 2 : O kadar eleştirdin konu ile ilgili bir fikir at ortaya diyeceklere : hit alan sitelerdeki reklam alanlarını kiralayın, pixel reklamlarınızı orada satın/kiralayın ..
0
nehuse
Bende katılıyorum bu işin cılkı şimdiden çıktı reklam vereceğimiz sitenin hitinin fazla olması gerekir bence bu yeni açılan siteler hitlerini nasıl arttıracakki .?
0
nerkn
Ben de sırf "yeni fikir" ve "pixel'e dayalı" diye girdim, yoksa niye gireyim (belki ilerde arabam bozulurda sanayi-town'a gidip yaptırırım da bu yazıma bozulurum :P). Fikir değil ama site sade ve güzel olmuş.
0
wizzyfx
Biri simit fırını açar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tne simit fırını açılır, sektör ölür... Biri internet cafe acar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tane internet cafe acilir sektor ölür... Biri pixel ad diye bisi bulur...........
0
euphoria
biri simit firini acar.. bir baskasi der ki 'ben de sucuklu simit satayim', baska bir firin acar.. sonra bir baskasi 'ben de cay simit menusu yapayim' diye dusunur yeni bir dukkan acar.. boyle boyle gelisir.. buna 'simit sektoru oldu' denmez, 'gelisti' denir..

bu site bir yenilik getirmis-getirmemis, gerekli-gereksiz, onu tartismiyorum.. ancak adinda 'piksel' gecen her yeni siteyi ya da konsepti 'aha bu da taklit' diye damgalamak bana pek yapici bir yorum gibi gelmiyor.
0
Zebani
taklit midir bilemem yabancı olduğum bir konu. ama hiç yoktan birşey üretmeye çalışmışlar... ehh bir de onların fikirlerini dinleseydik sanırım daha tutarlı sonuçlara varırdık. minareyi çalan kılıfı hazırlamıştır herhalde??? yoksa niye girişsinler böyle birşeye sadece amatör zevk tatmini mi???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

FZ

Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...

RoboCup 2002

parsifal

6. Dünya Robotlararası Futbol Şampiyonası 19-25 Haziran tarihleri arasında Japonya'da gerçekleştirilecek.
Sitede yarışmaya katılmak isteyenler için online katılımcı formu bile mevcut.
RoboCup'ın hedefi ise 2050 yılında insanlardan kurulu bir futbol takımının karşısına robotlardan kurulu bir takım çıkarmak...

Ideefixe.com`dan örnek kampanya

sundance

Artvin'de bir ortaokulda öğrencilerine Halide Edip, Reşat Nuri, Tarık Buğra, Yaşar Kemal ve John Steinbeck'in eserlerini tavsiye eden öğretmenlerin tayini çıkıyor ve maaşlarına el konuluyor.

Söz konusu yazarlar hakkındaki iddialar vesaire için www.ideefixe.com Fikri sabit köşesi söylenebilecek herşeyi en güzel haliyle söylemiş. Dahası sakıncalı bulunan kitaplar arasındaki Çalıkuşu`nu söz konusu salaklıktan mağdur olan öğrencilere bedava olarak gönderiyorlar.

Bizse burada Internet kültüründen, zihniyetlerin değişmesinden sözediyoruz...

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.