Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

0
anonim
Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.
"Landvertising", yani Land (alan - bölge) ve Advertising (reklam) kelimelerinin birleşiminden adını gelen websitesi, "www.Landvertising.com", adresinden yayımlanmaya başlamıştır.

Mantığı, tematik-piksel reklamcılığına dayandırılmış, artık basit bir piksel al - reklamını yap konsepti ile yetinmeyen bir düşünce yapısının meyvesi olarak karşımıza çıkan "Landvertising", Kurumsal kullanıcılara bir pixel-şehri sunuyor.

Daha açık ifade etmek gerekirse, artık grafiti gibi karmakarışık bir siteyi önümüze getirmek yerine, ekran mahallelere bölünmüş, yolların, ağaçların, göllerin bulunduğu bir reklam şehri haline geliyor. Üstelik, mahalleye ilk reklam veren, o mahallenin temasını belirleyebiliyor. Böylece, o mahallede, örneğin sadece "hosting" firmaları alan satın alabiliyor.

Bir başka değişiklik ise, alınabilecek piksel-mahallelerin ekrandakilerle sınırlı olmadığı. Yani, ekrandaki pikseller dolunca, şehir genişliyor, ve her sitenin açılışında şehrin rastgele bir bölümü ekrana geliyor.

Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.


Merak edenler için websitesi,
http://www.landvertising.com
http://www.reklamsehri.com

Görüşler

0
turkix
Bu hesaba göre Google bizi fena kazıklıyo!
0
ec18672
Yaraticiliga yaraticilik eklemisler! guzel fikirler var.Tebrik ederim. Ama su paragraf
<blockquote>
Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.</blockquote>
biraz acele ediyorlarmis izlenimi birakti, para bu kadar kolay mi kazaniliyor? Hani bu siteye reklam vermenin "performasini" deneyerek mi gorucez? Daha yeni acilmis bir web sitesi, sonucta firma da bi yatirim yapiyo.merak ettim, bu isler nasil yapilir? mesela siz bi firma olsaniz, bu sitede reklam yapip yapmamaya nasil karar verirdiniz?
0
anonim
Sayfaları gezerken açılan popupları kapatırken, televizyonda reklam çıktığında zap yaparken neden bana hiç birşey kazandırmayan , içerik sunmayan bir siteye gireyim ? Neden reklam izlemek için vaktimi ayırayım ?

Milliondolarpage'i anlarım, ilk duyduğumda ilginç ve orjinal bir fikir olduğundan bakmıştım (siteye 2. bir girişim olmadı) ama bu sitelerin orjinallikleri nerede ? Ben ve hedef kitlem neden bu sitelere bakalım ? Bir ilk mi ? Zengin bir bilgi kaynağımı ? İnsanların birbirleri birşeyler paylaşmak için uğradıkları bir sitemi ?

Not 1 : Umlarım FM bu taraz saçma ve orjinal olmayan haberleri yayınlamaya daha fazla devam etmez.
Not 2 : O kadar eleştirdin konu ile ilgili bir fikir at ortaya diyeceklere : hit alan sitelerdeki reklam alanlarını kiralayın, pixel reklamlarınızı orada satın/kiralayın ..
0
nehuse
Bende katılıyorum bu işin cılkı şimdiden çıktı reklam vereceğimiz sitenin hitinin fazla olması gerekir bence bu yeni açılan siteler hitlerini nasıl arttıracakki .?
0
nerkn
Ben de sırf "yeni fikir" ve "pixel'e dayalı" diye girdim, yoksa niye gireyim (belki ilerde arabam bozulurda sanayi-town'a gidip yaptırırım da bu yazıma bozulurum :P). Fikir değil ama site sade ve güzel olmuş.
0
wizzyfx
Biri simit fırını açar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tne simit fırını açılır, sektör ölür... Biri internet cafe acar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tane internet cafe acilir sektor ölür... Biri pixel ad diye bisi bulur...........
0
euphoria
biri simit firini acar.. bir baskasi der ki 'ben de sucuklu simit satayim', baska bir firin acar.. sonra bir baskasi 'ben de cay simit menusu yapayim' diye dusunur yeni bir dukkan acar.. boyle boyle gelisir.. buna 'simit sektoru oldu' denmez, 'gelisti' denir..

bu site bir yenilik getirmis-getirmemis, gerekli-gereksiz, onu tartismiyorum.. ancak adinda 'piksel' gecen her yeni siteyi ya da konsepti 'aha bu da taklit' diye damgalamak bana pek yapici bir yorum gibi gelmiyor.
0
Zebani
taklit midir bilemem yabancı olduğum bir konu. ama hiç yoktan birşey üretmeye çalışmışlar... ehh bir de onların fikirlerini dinleseydik sanırım daha tutarlı sonuçlara varırdık. minareyi çalan kılıfı hazırlamıştır herhalde??? yoksa niye girişsinler böyle birşeye sadece amatör zevk tatmini mi???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.