Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

0
anonim
Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.
"Landvertising", yani Land (alan - bölge) ve Advertising (reklam) kelimelerinin birleşiminden adını gelen websitesi, "www.Landvertising.com", adresinden yayımlanmaya başlamıştır.

Mantığı, tematik-piksel reklamcılığına dayandırılmış, artık basit bir piksel al - reklamını yap konsepti ile yetinmeyen bir düşünce yapısının meyvesi olarak karşımıza çıkan "Landvertising", Kurumsal kullanıcılara bir pixel-şehri sunuyor.

Daha açık ifade etmek gerekirse, artık grafiti gibi karmakarışık bir siteyi önümüze getirmek yerine, ekran mahallelere bölünmüş, yolların, ağaçların, göllerin bulunduğu bir reklam şehri haline geliyor. Üstelik, mahalleye ilk reklam veren, o mahallenin temasını belirleyebiliyor. Böylece, o mahallede, örneğin sadece "hosting" firmaları alan satın alabiliyor.

Bir başka değişiklik ise, alınabilecek piksel-mahallelerin ekrandakilerle sınırlı olmadığı. Yani, ekrandaki pikseller dolunca, şehir genişliyor, ve her sitenin açılışında şehrin rastgele bir bölümü ekrana geliyor.

Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.


Merak edenler için websitesi,
http://www.landvertising.com
http://www.reklamsehri.com

Görüşler

0
turkix
Bu hesaba göre Google bizi fena kazıklıyo!
0
ec18672
Yaraticiliga yaraticilik eklemisler! guzel fikirler var.Tebrik ederim. Ama su paragraf
<blockquote>
Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.</blockquote>
biraz acele ediyorlarmis izlenimi birakti, para bu kadar kolay mi kazaniliyor? Hani bu siteye reklam vermenin "performasini" deneyerek mi gorucez? Daha yeni acilmis bir web sitesi, sonucta firma da bi yatirim yapiyo.merak ettim, bu isler nasil yapilir? mesela siz bi firma olsaniz, bu sitede reklam yapip yapmamaya nasil karar verirdiniz?
0
anonim
Sayfaları gezerken açılan popupları kapatırken, televizyonda reklam çıktığında zap yaparken neden bana hiç birşey kazandırmayan , içerik sunmayan bir siteye gireyim ? Neden reklam izlemek için vaktimi ayırayım ?

Milliondolarpage'i anlarım, ilk duyduğumda ilginç ve orjinal bir fikir olduğundan bakmıştım (siteye 2. bir girişim olmadı) ama bu sitelerin orjinallikleri nerede ? Ben ve hedef kitlem neden bu sitelere bakalım ? Bir ilk mi ? Zengin bir bilgi kaynağımı ? İnsanların birbirleri birşeyler paylaşmak için uğradıkları bir sitemi ?

Not 1 : Umlarım FM bu taraz saçma ve orjinal olmayan haberleri yayınlamaya daha fazla devam etmez.
Not 2 : O kadar eleştirdin konu ile ilgili bir fikir at ortaya diyeceklere : hit alan sitelerdeki reklam alanlarını kiralayın, pixel reklamlarınızı orada satın/kiralayın ..
0
nehuse
Bende katılıyorum bu işin cılkı şimdiden çıktı reklam vereceğimiz sitenin hitinin fazla olması gerekir bence bu yeni açılan siteler hitlerini nasıl arttıracakki .?
0
nerkn
Ben de sırf "yeni fikir" ve "pixel'e dayalı" diye girdim, yoksa niye gireyim (belki ilerde arabam bozulurda sanayi-town'a gidip yaptırırım da bu yazıma bozulurum :P). Fikir değil ama site sade ve güzel olmuş.
0
wizzyfx
Biri simit fırını açar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tne simit fırını açılır, sektör ölür... Biri internet cafe acar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tane internet cafe acilir sektor ölür... Biri pixel ad diye bisi bulur...........
0
euphoria
biri simit firini acar.. bir baskasi der ki 'ben de sucuklu simit satayim', baska bir firin acar.. sonra bir baskasi 'ben de cay simit menusu yapayim' diye dusunur yeni bir dukkan acar.. boyle boyle gelisir.. buna 'simit sektoru oldu' denmez, 'gelisti' denir..

bu site bir yenilik getirmis-getirmemis, gerekli-gereksiz, onu tartismiyorum.. ancak adinda 'piksel' gecen her yeni siteyi ya da konsepti 'aha bu da taklit' diye damgalamak bana pek yapici bir yorum gibi gelmiyor.
0
Zebani
taklit midir bilemem yabancı olduğum bir konu. ama hiç yoktan birşey üretmeye çalışmışlar... ehh bir de onların fikirlerini dinleseydik sanırım daha tutarlı sonuçlara varırdık. minareyi çalan kılıfı hazırlamıştır herhalde??? yoksa niye girişsinler böyle birşeye sadece amatör zevk tatmini mi???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

TEGV Oyun Programcısı Arıyor

FZ

2 yılı aşkın bir süredir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vafkı (TEGV) bünyesinde matematik öğretmeni olarak çalışan, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek için çaba sarf eden değerli dostum ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden arkadaşım Ferit Pehlivanoğlu bana az önce bir e-posta iletisi gönderdi. İçeriğine bakınca kendi kendime dedim ki: "Bu onurlu işin altından kalksa kalksa FM camiası kalkar!" Buyrun mektubu hep birlikte okuyalım ve ardından mümkünse hemen harekete geçelim:

"... bildiğin üzere 2 yıldır Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda 7. ve 8. sınıflara gönüllü olarak matematik dersi veriyorum. Ders sonlarında matematiği sevdirmek için bir oyun oynardık hep (belki lise zamanlarından sen de hatırlarsın). Şimdi bu oyunu tüm Türkiye'deki çocukların bilgisayarda oynayabilmesi için çalışma başlattık. Sana ve arkadaşlarına da bu küçük proje için ihtiyacımız var. Vakıf maalesef herhangi bir ödemede bulunamıyor. Olay tamamen gönüllülükten geçiyor. Aşağıda oyun hakkında ayrıntılı bilgi var. Haziran sonu, Temmuz başı gibi biterse hemen tüm birim ve parklara dağıtım yapacağız. Ben hiç Flash bilmiyorum ancak bu oyun Flash'ta sanırım yapılabilir. Tasarım, ikonlar ve diğer görsel öğeler tamamen sizlerin inisiyatifine kalmış. Eger yardımcı olabilirseniz cok seviniriz. En kısa sürede görüşmek üzere, iyi çalışmalar ve güzel günler. Şimdiden çok teşekkürler (sonuç ne olursa olsun önemli olan bizlere zaman ayırmanız, cok sağolun).

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Aydın Esen Group @ Ghetto

FZ

Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz: