Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

0
anonim
Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.
"Landvertising", yani Land (alan - bölge) ve Advertising (reklam) kelimelerinin birleşiminden adını gelen websitesi, "www.Landvertising.com", adresinden yayımlanmaya başlamıştır.

Mantığı, tematik-piksel reklamcılığına dayandırılmış, artık basit bir piksel al - reklamını yap konsepti ile yetinmeyen bir düşünce yapısının meyvesi olarak karşımıza çıkan "Landvertising", Kurumsal kullanıcılara bir pixel-şehri sunuyor.

Daha açık ifade etmek gerekirse, artık grafiti gibi karmakarışık bir siteyi önümüze getirmek yerine, ekran mahallelere bölünmüş, yolların, ağaçların, göllerin bulunduğu bir reklam şehri haline geliyor. Üstelik, mahalleye ilk reklam veren, o mahallenin temasını belirleyebiliyor. Böylece, o mahallede, örneğin sadece "hosting" firmaları alan satın alabiliyor.

Bir başka değişiklik ise, alınabilecek piksel-mahallelerin ekrandakilerle sınırlı olmadığı. Yani, ekrandaki pikseller dolunca, şehir genişliyor, ve her sitenin açılışında şehrin rastgele bir bölümü ekrana geliyor.

Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.


Merak edenler için websitesi,
http://www.landvertising.com
http://www.reklamsehri.com

Görüşler

0
turkix
Bu hesaba göre Google bizi fena kazıklıyo!
0
ec18672
Yaraticiliga yaraticilik eklemisler! guzel fikirler var.Tebrik ederim. Ama su paragraf
<blockquote>
Sitenin amaçlarından bir tanesinin de, Türk Firmaların reklamlarının yurtdışına duyurulması olduğu ifade ediliyor. Bu yüzden de, sitenin ingilizce versyonuna herhangi bir ülkenin herhangi bir şirketinden evvel Türk Firmalara öncelik tanınacağı da alınan duyumlar arasında.</blockquote>
biraz acele ediyorlarmis izlenimi birakti, para bu kadar kolay mi kazaniliyor? Hani bu siteye reklam vermenin "performasini" deneyerek mi gorucez? Daha yeni acilmis bir web sitesi, sonucta firma da bi yatirim yapiyo.merak ettim, bu isler nasil yapilir? mesela siz bi firma olsaniz, bu sitede reklam yapip yapmamaya nasil karar verirdiniz?
0
anonim
Sayfaları gezerken açılan popupları kapatırken, televizyonda reklam çıktığında zap yaparken neden bana hiç birşey kazandırmayan , içerik sunmayan bir siteye gireyim ? Neden reklam izlemek için vaktimi ayırayım ?

Milliondolarpage'i anlarım, ilk duyduğumda ilginç ve orjinal bir fikir olduğundan bakmıştım (siteye 2. bir girişim olmadı) ama bu sitelerin orjinallikleri nerede ? Ben ve hedef kitlem neden bu sitelere bakalım ? Bir ilk mi ? Zengin bir bilgi kaynağımı ? İnsanların birbirleri birşeyler paylaşmak için uğradıkları bir sitemi ?

Not 1 : Umlarım FM bu taraz saçma ve orjinal olmayan haberleri yayınlamaya daha fazla devam etmez.
Not 2 : O kadar eleştirdin konu ile ilgili bir fikir at ortaya diyeceklere : hit alan sitelerdeki reklam alanlarını kiralayın, pixel reklamlarınızı orada satın/kiralayın ..
0
nehuse
Bende katılıyorum bu işin cılkı şimdiden çıktı reklam vereceğimiz sitenin hitinin fazla olması gerekir bence bu yeni açılan siteler hitlerini nasıl arttıracakki .?
0
nerkn
Ben de sırf "yeni fikir" ve "pixel'e dayalı" diye girdim, yoksa niye gireyim (belki ilerde arabam bozulurda sanayi-town'a gidip yaptırırım da bu yazıma bozulurum :P). Fikir değil ama site sade ve güzel olmuş.
0
wizzyfx
Biri simit fırını açar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tne simit fırını açılır, sektör ölür... Biri internet cafe acar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tane internet cafe acilir sektor ölür... Biri pixel ad diye bisi bulur...........
0
euphoria
biri simit firini acar.. bir baskasi der ki 'ben de sucuklu simit satayim', baska bir firin acar.. sonra bir baskasi 'ben de cay simit menusu yapayim' diye dusunur yeni bir dukkan acar.. boyle boyle gelisir.. buna 'simit sektoru oldu' denmez, 'gelisti' denir..

bu site bir yenilik getirmis-getirmemis, gerekli-gereksiz, onu tartismiyorum.. ancak adinda 'piksel' gecen her yeni siteyi ya da konsepti 'aha bu da taklit' diye damgalamak bana pek yapici bir yorum gibi gelmiyor.
0
Zebani
taklit midir bilemem yabancı olduğum bir konu. ama hiç yoktan birşey üretmeye çalışmışlar... ehh bir de onların fikirlerini dinleseydik sanırım daha tutarlı sonuçlara varırdık. minareyi çalan kılıfı hazırlamıştır herhalde??? yoksa niye girişsinler böyle birşeye sadece amatör zevk tatmini mi???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Borland .NET´i Dikkate Alıyor

FZ

Yazılım geliştirme araçları üreten Borland şirketi yaptığı son açıklamalardan birinde, Borland Delphi ve Borland C++ Builder isimli ürünlerinin son versiyonlarında .NET platformunu destekleyeceğini açıkladı.

Bu yılın ikinci yarısında söz konusu yazılım geliştirme araçlarının yeni versiyonlarını çıkaracak olan Borland, MSIL (Microsoft Intermediate Language - tüm .NET uyumlu dillerle geliştirilmiş programların makina koduna derlenmeden önce dönüştürüldükleri aradil) formatını da destekleyeceğini belirtti.

İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

FZ

Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.