Türkiye İnternetinin Babası ve LKD'nin Başkanı Mustafa Akgül rahatsızlandı.

0
zahter
LKD dernek listesinde gecen habere gore :
"Dernegimizin baskani Mustafa Akgul dun bir rahatsizligi nedeniyle
hastaneye yatti. Bugun yapilan anjiyosunda, kalbe giden damarlarindan birinde tikaniklik oldugu belirlendi. Onumuzdeki gunlerde bir by-pass
ameliyati gecirmesi bekleniyor."

>
Mustafa Akgul'u tanimayanlar icin kisaca tanitmak gerekirse ; Turkiye internetinin gelisiminde ve Turkiye'de GNU/Linux,*BSD gibi ozgur ve acik kaynak yazilimlarin yayginlasmasinda,bu yazilimlar etrafinda bir kullanici/taraftar toplulugu olusumunda buyuk katkilari vardir.Kendisi su an Bilkent Universitesi ogretim uyeliginin yani sira LKD baskanligini da yurutmektedir.
Dernek listesinde gecilen epostanin tamami:

"Merhaba,

Dernegimizin baskani Mustafa Akgul dun bir rahatsizligi nedeniyle
hastaneye yatti. Bugun yapilan anjiyosunda, kalbe giden damarlarindan
birinde tikaniklik oldugu belirlendi. Onumuzdeki gunlerde bir by-pass
ameliyati gecirmesi bekleniyor.

Bugun kendisi arayarak iyi oldugunu soyledi ve durumu anlatti, biz de
kendisini hastanede ziyarete gittik. Biraz yorgun olmakla beraber
saglik durumu su an iyi. Hemen dernekteki isler ile ilgili sorular
sormaya basladi ama basariyla sorulari savusturarak dinlenmesine tesvik
ettik.

Kendisi Ankara'da Armada Alisveris Merkezi'nin karsisindaki Bayindir
Hastanesi'nde 306 numarali odada, 13:00-22:00 saatleri arasinda ziyaret
edilebiliyor. Hastanenin telefonu 0.312.2879000.

"Yuzyilin Pengueni"ne tum dernek adina acil sifalar diliyoruz.

Linux Kullanicilari Dernegi Yonetim Kurulu adina,


Baris Metin
Baris Ozyurt
Doruk Fisek
Turker Gulum
Onur Tolga Sehitoglu
R. Tolga Korkunckaya
>

Görüşler

0
caglar_onur
Mustafa Hoca sabah 8:30 itibari ile Bayındır Hastanesi'nde by-pass ameliyatına alındı. Ameliyat biter bitmez eğer öğrenebilirsek durumunu da yazmaya çalışırım.
0
Soulblighter
Büyük geçmiş olsun diyor, bir an önce iyileşmesini temenni ediyorum. Internet'in Mustafa Akgül'e ihtiyacı var...
0
FZ
Akgül Hoca'ya büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. :o

Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

İnşallah ameliyatı kazasız belasız atlatır.

Tekrar geçmiş olsun.
0
Taci
Degerli hocamiza gecmis olsun diliyorum. Umarim ki en kisa surede sagligina kavusur.
0
cayfer
Akgül Hocamızın sağlık durumu gayet iyi. Geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası sağlığı ve morali yerinde.
Çarşamba günü evine dönecek.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Samba Geliştiricisi MS-Novell Patent Anlaşmasını Protesto İçin İstifa Etti!

FZ

Açık ve özgür yazılım kod dünyasının efsanevi isimlerinden, Samba geliştiricisi Jeremy Allison, MS ile Novell arasındaki patent anlaşmasını protesto amacı ile Novell'den istifa etti.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?