e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...
Bergimizin Temmuz sayısında şu yazıları bulabilirsiniz :

  • Bilgisayar Bilimi Tarihçesi
  • Çok Kanallılık
  • Ekran kartları
  • Java ile Soket Programlamaya Giriş
  • Firefox 3.0
  • Pardus 2008
  • Ağ Protokolleri
  • Türkçe Wikipedia, Vikipedi'ye Katkı Sağlamak
  • SSH Dosya Sistemi
  • Linux'ta Oyunlar

Bergimiz hakkında her türlü görüş, öneri, eleştiri ve desteğiniz memnuniyetle karşılanacaktır. Bize ulaşmak veya katılmak icin hot-line@cclub.metu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Türk iştirakçilerin yeni sloganı: hadiii gidiyoozzz!

musshani

Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, Almanya'nın ve diğer AB ülkelerinin önümüzdeki süreçte yeniden göçmen almaya başlayacaklarını bildirdi. Şen, "Ancak alınacak göçmenler öncelikle AB'ye aday diğer 12 ülke arasından temin edilecek" dedi. Şen, bu nedenle, Türkiye'nin bir an önce Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarında vurgulanan Serbest Dolaşım hakkını talep etmesini istedi.

Üstün varlıklar ve diğerleri

ganzo66

Sözlerime şu ünlü özdeyişi hatırlatarak başlayacağım, " Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir". Buradan yola çıkarak Redogre'nun yazdığı yazı için insanları patron veya çalışan diye ayırmanın yanlış olduğuna inanıyorum ve diyorum ki: "İnsanlar ikiye ayrılır: ÜSTÜN VARLIKLAR VE DİĞERLERİ"

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.

HP, İTܒde Yazılım İnovasyon Merkezi Açtı

FZ

HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika bölgelerinde Türkiye’yi öncü konuma getirecek olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’ni açtı. Merkez, tüm bu bölgeler için daha hızlı ve daha güçlü yazılımların geliştirilmesinin yanı sıra iş dünyasına yönelik teknolojik çözümler de üretecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimlerine devam eden öğrenciler, İTÜ öğretim üyeleriyle birlikte geliştirdikleri yazılım çözümlerini MEMA bölgesindeki ülkelere ihraç edebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve HP Yazılım Grubu ülke müdürü Tayfun Topkoç’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, yazılım inovasyon merkezinde gerçekleştirilecek projelere örnek niteliğinde olan HP’nin Proje ve Portföy Yönetimi ile bir CIO’nun kriz ortamında hangi kaynakları, hangi projelerde, ne kadar süre kullanması gerektiğini ortaya koyan çözümün demo’su gösterildi.

Kaynak: turk.internet.com