e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...
Bergimizin Temmuz sayısında şu yazıları bulabilirsiniz :

  • Bilgisayar Bilimi Tarihçesi
  • Çok Kanallılık
  • Ekran kartları
  • Java ile Soket Programlamaya Giriş
  • Firefox 3.0
  • Pardus 2008
  • Ağ Protokolleri
  • Türkçe Wikipedia, Vikipedi'ye Katkı Sağlamak
  • SSH Dosya Sistemi
  • Linux'ta Oyunlar

Bergimiz hakkında her türlü görüş, öneri, eleştiri ve desteğiniz memnuniyetle karşılanacaktır. Bize ulaşmak veya katılmak icin hot-line@cclub.metu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

ganzo66

İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

FZ

MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp