Görkem Çetin, Gelecek´ten Ayrılıyor...

0
anonim
Üyesi olduğum Gelecek-Linux Haber Grubundan gelen e-postayı sizlerle paylaşıyorum...
From: "Görkem Çetin"
To: linux@gelecek.com.tr
Cc: gelecek-linux@gelecek.com.tr
Sent: Tuesday, October 14, 2003 1:16 PM
Subject: [GL] Gorev degisikligi


>
> Merhaba
>
> 1 Ekim 2003 tarihinden itibaren kurulusundan beri icinde bulundugum
> Gelecek A.S'den ayrildim.
>
> Bir sure boyunca yukaridaki e-postam aktif olacak, ancak bana yeni
> e-postamdan (gorkem.cetin@bahcesehir.edu.tr) daha rahat ulasabilirsiniz.
>
> Bu asamadan itibaren ilk adimini attigim ve onemli bir kisminda emegimin
> gectigi Gelecek Linux surumlerini gelistirmeyi de birakiyorum.
>
> Zaman icinde baska projelerde, yine birlikte calismak dilegiyle.
>
> Sevgi ve saygilar
> Gorkem
>
>

Görüşler

0
aRda_
Gorkem Abinin yaptigi bu tutumu olumlu oluyorum.Ve kendisine de hayatinin geri kalan doneminde nice Linux projeleri diliyorum...
Ayrica GL A.S. nin toptan kapanmasi bile icten degil gibi...
0
Teorisyen
Türkiye'de geliştirilen bir linux dağıtımını üreten firmanın kapanması bence hiç iyi olmayacak !

Sn. Görkem Bey'in bu işten el çekmesine şahsen ben çok üzüldüm !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.