Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

0
anonim
Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.
Dünya çapında 3700 çalışanı bulunan ve 2003 mali yılında 1.295 milyar dolar ciro açıklayan Adobe'nin Macromedia'yı satın alması dünya yazılım pazarında büyük yankı uyandırırken, Adobe tarafından yapılan açıklamada, bu birleşme ile çoklu platformlarda çalışabilecek daha güçlü yazılımlar üretebilmelerinin mümkün hale geleceği belirtiliyor.

http://www.adobe.com/aboutadobe/invrelations/adobeandmacromedia.html

Görüşler

0
darkhunter
3.4 milyar dolar ..........

0
iasci
neredeyse turkcell kadar fiyatı :)
0
simor
Ufff acımıştır yauu. 3.4 milyar dolar
Senelerdir her yazılımını kullandığım bazılarını kullanmak zorunda kaldığım iki yazılım devi. Birini mecburen küfür ederek kullanır ve hadi bu işin programı budur ne yapalım der otururduk aşağı ve öbürünün halihazırda alternatif bir yazılımı bulunmasına rağmen alışmadığımızdan kullanmazdık. Hatta hep birbirlerine teğet geçen yazılımlar üretir muhakkak öbürüne de bazen ihtiyacınız olurdu profesyonel anlamda. Fakat hiç hoşuma gitmedi bu satış, çok çok kötü. İki köşe başını tutmuş firma son senelerde bence güzel paylaşımlı rekabet ortamları yaratmıştı. Dijital grafik endüstrisinde, son 3 senedir Macromedia zaten hiç bizaman beceremediği masaüstü yayıncılıktan uzaklaşmaya başladığı ve gerçekten çok sağlam yazılımlar ürettiği web alanına hedeflenmişti. Adobe zaten dijital 2b grafik işleme ve masaüstü yayıncılık konusunda yazılımı bırakın standartlar üretmiş bir firma. Şimdi ise tekel oldu.
Benim sağduyu mekanizmalarım, kullanacağım yazılım nekadar da iyi olsa alternatiflere kaymaya başlar. Mesela ps dışında ne biliim quarkın son versiyonlarının saçmalamaya başlaması sebebi ile indesign ve illustrator kullanmak (bu arada freehand 9 da çakılmış kalmıştık, 10 ve mx ayrı bir rezalet) amacındaydım.
Fakat scribus kullanacam öyle gözüküyor. Anarşistmiyim neyim :))

Bence amerikanya, antitrust yasasını bir daha gözden geçirsin. 70 yıl evvelki gibi sadece demir/çelik veya otomotiv vs. sektörleri yok artık.
0
simor
"Bence amerikanya, antitrust yasasını bir daha gözden geçirsin. 70 yıl evvelki gibi sadece demir/çelik veya otomotiv vs. sektörleri yok artık." cümlesindeki "amerikanya" kelimesi yanlış olmuş. Bir daha okuyunca ters geldi bana. Ulusların değerleriyle ilgili presiplerime aykırı olmuş. Bunu okurlara ve kanal yöneticisi arkadaşlara "Amerika" diye düzelttiğimi bildiririm.

Teşekkürler.

0
okan
adobe ve macromedia programları arasındaki uyum mükemmel olacak
0
robertosmix
Adobe'dan çok zekice bir hamle.. Hem Macromedia'nın daha fazla hata yapmasına engel oldu, hemde pazarını şimdilik 2'ye ama uzun vade içerisinde de 3'e yada 4'e katlama gibi bir durumu da garantiledi kanımca..

Kendilerini kutluyorum..
0
zentoo
Macromedia, Adobe den önce Linux ile uyum çalışmalarını başlatmıştı. Bu satın alma ile iyice devleşmiş 'görünen' Adobe nin Linux ürünlerini çıkarmasıyla 'anarşist' ve 'anti-kapitalist' geliştirici ve kullanıcılarını kamçılayabilir.


Macromedia için 3.4 milyar dolar değer biçmek pek abartı değil. Zira Internet ekonomisinin neredeyse yarısı Macromedia nın teknolojileri ile dönüyor. (ne yazıkki)


Bir dedikodu ise AVID in Adobe nin peşine düşmüş olması. :-]
0
simor
Benim merak ettiğim, macromedia veya bunun benzeri satın alınan şirketlerin ortakları veya sahipleri herneyse ne yapar? Emekli mi oluyorlar? Yoksa Adobe'un hissedarı mı?

Sonrasında çok uluslu şirketlerin "tek" leşmesi globalleşmenin süreci gibi görülebir. Fakat bu kurumsallaşmanın da sonunu getirmezmi?
Birileri en azından bu sektörde bunu gördü de bu sebebten mi açıkkodu sisteme dahil etti.?

Enformasyon teknolojileri açısından, transistörün icadı ile eşdeğer bulduğum açıkkod felsefesinin, globalleşme sürecinin evrimleşme altyapısını da sağlamlaştırması sözkonusudur diye düşünüyorum.
Yani; büyük balık küçüğü yutar, kalıtımsal teknolojisine küçük balıklarınkini katar, tek ve mükemmel olur. Sonra, yeniler gelir büyür, bu büyümeyi serbest yazılım teknolojilerini kulanarak hızlandırır, amerikayı yeniden keşfetmez ve oda satın alacak veya alınacak seviyeye gelir.

mi?

yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan şirketlerle mi karşılaşacağız?
0
loker
yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan şirketlerle mi karşılaşacağız?

Valla korkunç diye neyi kast ettiğini bilemesem de, şimdiki şirketleri ne zannediyorsun acaba? : )

Istanbul Modern'de bu ay ortasına kadar oynayan Corporation belgeseli çok uluslu şirketler ve politikalarıyla ilgili sağlam bir yapıttı... Keza Naomi Klein'ın No Logo kitabını da tavsiye edebilirim... İçinde bilim etiği ve şirketlerle ilgili bilgi bulabilirsin...

Ben şimdiden korkuyorum yani, bir şey beklememe gerek kalmadı...
0
simor
Şöyle düzelteyim ozaman; "yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan "şirketle" mi karşılaşacağız?"


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

anonim

Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Ebay, Skype'ı Satın Aldı

wizzyfx

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.

1.474 Mp Yemin Töreni Fotoğrafı

parsifal

Fotoğrafçı David Bergman'ın Barack Obama'nın yemin töreninde Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot ayakla çektiği 220 fotoğrafın birleşmesiyle oluşturulmuş panoramik fotoğraf tif formatında yaklaşık 2 Gb yer kaplıyor.

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.