Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

0
anonim
Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.
Dünya çapında 3700 çalışanı bulunan ve 2003 mali yılında 1.295 milyar dolar ciro açıklayan Adobe'nin Macromedia'yı satın alması dünya yazılım pazarında büyük yankı uyandırırken, Adobe tarafından yapılan açıklamada, bu birleşme ile çoklu platformlarda çalışabilecek daha güçlü yazılımlar üretebilmelerinin mümkün hale geleceği belirtiliyor.

http://www.adobe.com/aboutadobe/invrelations/adobeandmacromedia.html

Görüşler

0
darkhunter
3.4 milyar dolar ..........

0
iasci
neredeyse turkcell kadar fiyatı :)
0
simor
Ufff acımıştır yauu. 3.4 milyar dolar
Senelerdir her yazılımını kullandığım bazılarını kullanmak zorunda kaldığım iki yazılım devi. Birini mecburen küfür ederek kullanır ve hadi bu işin programı budur ne yapalım der otururduk aşağı ve öbürünün halihazırda alternatif bir yazılımı bulunmasına rağmen alışmadığımızdan kullanmazdık. Hatta hep birbirlerine teğet geçen yazılımlar üretir muhakkak öbürüne de bazen ihtiyacınız olurdu profesyonel anlamda. Fakat hiç hoşuma gitmedi bu satış, çok çok kötü. İki köşe başını tutmuş firma son senelerde bence güzel paylaşımlı rekabet ortamları yaratmıştı. Dijital grafik endüstrisinde, son 3 senedir Macromedia zaten hiç bizaman beceremediği masaüstü yayıncılıktan uzaklaşmaya başladığı ve gerçekten çok sağlam yazılımlar ürettiği web alanına hedeflenmişti. Adobe zaten dijital 2b grafik işleme ve masaüstü yayıncılık konusunda yazılımı bırakın standartlar üretmiş bir firma. Şimdi ise tekel oldu.
Benim sağduyu mekanizmalarım, kullanacağım yazılım nekadar da iyi olsa alternatiflere kaymaya başlar. Mesela ps dışında ne biliim quarkın son versiyonlarının saçmalamaya başlaması sebebi ile indesign ve illustrator kullanmak (bu arada freehand 9 da çakılmış kalmıştık, 10 ve mx ayrı bir rezalet) amacındaydım.
Fakat scribus kullanacam öyle gözüküyor. Anarşistmiyim neyim :))

Bence amerikanya, antitrust yasasını bir daha gözden geçirsin. 70 yıl evvelki gibi sadece demir/çelik veya otomotiv vs. sektörleri yok artık.
0
simor
"Bence amerikanya, antitrust yasasını bir daha gözden geçirsin. 70 yıl evvelki gibi sadece demir/çelik veya otomotiv vs. sektörleri yok artık." cümlesindeki "amerikanya" kelimesi yanlış olmuş. Bir daha okuyunca ters geldi bana. Ulusların değerleriyle ilgili presiplerime aykırı olmuş. Bunu okurlara ve kanal yöneticisi arkadaşlara "Amerika" diye düzelttiğimi bildiririm.

Teşekkürler.

0
okan
adobe ve macromedia programları arasındaki uyum mükemmel olacak
0
robertosmix
Adobe'dan çok zekice bir hamle.. Hem Macromedia'nın daha fazla hata yapmasına engel oldu, hemde pazarını şimdilik 2'ye ama uzun vade içerisinde de 3'e yada 4'e katlama gibi bir durumu da garantiledi kanımca..

Kendilerini kutluyorum..
0
zentoo
Macromedia, Adobe den önce Linux ile uyum çalışmalarını başlatmıştı. Bu satın alma ile iyice devleşmiş 'görünen' Adobe nin Linux ürünlerini çıkarmasıyla 'anarşist' ve 'anti-kapitalist' geliştirici ve kullanıcılarını kamçılayabilir.


Macromedia için 3.4 milyar dolar değer biçmek pek abartı değil. Zira Internet ekonomisinin neredeyse yarısı Macromedia nın teknolojileri ile dönüyor. (ne yazıkki)


Bir dedikodu ise AVID in Adobe nin peşine düşmüş olması. :-]
0
simor
Benim merak ettiğim, macromedia veya bunun benzeri satın alınan şirketlerin ortakları veya sahipleri herneyse ne yapar? Emekli mi oluyorlar? Yoksa Adobe'un hissedarı mı?

Sonrasında çok uluslu şirketlerin "tek" leşmesi globalleşmenin süreci gibi görülebir. Fakat bu kurumsallaşmanın da sonunu getirmezmi?
Birileri en azından bu sektörde bunu gördü de bu sebebten mi açıkkodu sisteme dahil etti.?

Enformasyon teknolojileri açısından, transistörün icadı ile eşdeğer bulduğum açıkkod felsefesinin, globalleşme sürecinin evrimleşme altyapısını da sağlamlaştırması sözkonusudur diye düşünüyorum.
Yani; büyük balık küçüğü yutar, kalıtımsal teknolojisine küçük balıklarınkini katar, tek ve mükemmel olur. Sonra, yeniler gelir büyür, bu büyümeyi serbest yazılım teknolojilerini kulanarak hızlandırır, amerikayı yeniden keşfetmez ve oda satın alacak veya alınacak seviyeye gelir.

mi?

yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan şirketlerle mi karşılaşacağız?
0
loker
yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan şirketlerle mi karşılaşacağız?

Valla korkunç diye neyi kast ettiğini bilemesem de, şimdiki şirketleri ne zannediyorsun acaba? : )

Istanbul Modern'de bu ay ortasına kadar oynayan Corporation belgeseli çok uluslu şirketler ve politikalarıyla ilgili sağlam bir yapıttı... Keza Naomi Klein'ın No Logo kitabını da tavsiye edebilirim... İçinde bilim etiği ve şirketlerle ilgili bilgi bulabilirsin...

Ben şimdiden korkuyorum yani, bir şey beklememe gerek kalmadı...
0
simor
Şöyle düzelteyim ozaman; "yoksa ilerde korku-bilimkurgu türünde filmlerde seyrettimiz gibi korkunç deneyler yapan "şirketle" mi karşılaşacağız?"


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Yapay Zeka, Matematik ve İnsan Aklı - 2. Raund

malkocoglu

Sir Roger Penrose adlı uygulamalı matematikçi kendini en çok Stephen Hawking ile olan kozmoloji araştırmaları ile bahsettirmiştir. Bir de Güçlü Yapay Zekâ (Strong AI) denen, insan zihninin birebir kopyalanmasını düşleyen bilim dalına yaptığı eleştiriler ile...

20 yıl önce bugün: Çernobil!

larweda

26 Nisan 1986 saat 01:23`te, Çernobil Nükleer Santralinin 4 numaralı reaktörü infilak etti. Ortaya çıkan radyasyon miktarı, Hiroşima ve Nagasaki'de patlatılan atom bombalarından yaklaşık 100 kat daha fazla idi.
www.chernobyl.info sitesi, felaketin sonuçlarından, etkilenen insanlar için yapılan yardım eylemlerinin ve projelerinin detaylarını sunuyor. İlginç projelerden biri, felaketten 7 ay sonra kalan 200 ton radyoaktif yakıtı ve reaktör çekirdeğini korumak için yapılan (ve 20-30 yıl ömür biçilen) koruma kalkanının yerine, 100 yıl ömür biçilen ve yaklaşık 1 milyar dolara malolacak yeni koruma kalkanının inşası.

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.