LSB 3.1 geliyor!

0
larweda
FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

İlgili Yazılar

Concept Game

FZ

Concept Game basit ama (bugüne kadar oynayanlara göre) sürükleyici bir oyun. Tek kollu kumar makinelerine benzeyen bir alet size rastgele İngilizce önermeler gösteriyor. Çoğu zaman karşınıza anlamsız önermeler çıkacak. Kazanan durum, anlamlı bir önermenin çıktığı durumlar. Sizin yapmanız gereken anlamlı bir önerme karşınıza çıktığı zaman hak ettiğiniz puanı bir düğmeye basarak talep etmek. Eğer anlamsız bir önerme için puan talep ederseniz ceza olarak puan kaybediyorsunuz. Amacınız 40 saniye içerisinde en yüksek puanı toplamak ya da bir ay içerisinde toplamda en çok puanı toplayan olmak. Her ay sonunda en başarılı üç oyuncu amazon.com'dan ufak hediye çekleri de kazanıyor.

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

2006 Nobel Edebiyat Ödülü: Orhan Pamuk

FZ

Orhan Pamuk, 2006 yılı Nobel Edebiyat ödülünü bugün kazandı.