Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

0
ahmetozdemir
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu

Danny Thorpe'n ayrılışıyla ilgili bazı yorumlar aşağıda.
1. Marco Cantu
2. Nick Hodges
3.delphi news

Görüşler

0
burhanmt
20 Değil 15 yıl olacak. Bu düzeltmeden sonra bu adamın Delphi/Kylix derleyicisini geliştiren baş mühendis olduğunu söyleyebilirim.

Yazıların devamına bakarsanız THORPE diyor ki, Delphi'yi geliştiren ekibin arkasında güçlü bir takımın olduğunu söylüyor. Benim gitmem, ayrılmam fazla bir değişikliğe yol açmaz diyor. Anders ayrıldığında da böyle denildi; ama 1997'de ayrıldığında Delphi başarılara imza atmaya devam etti diyor. Yani kendine bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Ayrıca Yine bu ay içinde Borland yeni bir CEO ya kavuştu. Tod Nielsen. 12 yıl Microsoft'ta çalışmış ve Oracle,BEA Systems gibi firmalarda önemli mevkilerde görev almış olan bu yeni CEO'nun Borland'ın vizyonunu daha ileriye taşıyacağını söylüyorlar. THORPE'de bundan bahsediyor. (bkz video: http://bdn.borland.com/article/0,1410,33395,00.html)

Ayrıca Borland gibi büyük şirketler bir ürünü tek kişiye bağlamaz. Buna kan kaybetme değil de yeni beyinlerin şansını deneyeceği bir fırsat olarak bakabiliriz. Çünkü firma iş alımlarını arttırdı. Borland bloglarını takip edenler bunları görebilirler. Bakalım, yeni yetenekler Borland'ı nerelere taşıyacaklar.

Saygılar...

0
anonim
bence de borland gibi bir şirket tek kişiye bel bağlamaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AmigaOS 4.0 Haber Turu

dcc

IntuitionBase.com sitesinde yayınlanan AmigaOS 4.0 ön sürüm tanıtım makalesini Türkçe'ye çevirdim. Makalede AmigaOS'un yeni sürümünün öne çıkan özellikleri tanıtılıyor.

Diğer bir haberse Picasso96 sürücüleriyle ilgili... P96, PPC olarak baştan yazıldı ve şimdi her zamankinden daha hızlı çalışıyor. OS4'ün hızını görmek isteyenler, videoları buradan (DivX olarak) veya buradan (Mpeg1 olarak) indirebilirler.

Symantec 1.44 disketlere veda etti!

parsifal

Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

tahiroglu

İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz: