Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

0
ahmetozdemir
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu

Danny Thorpe'n ayrılışıyla ilgili bazı yorumlar aşağıda.
1. Marco Cantu
2. Nick Hodges
3.delphi news

Görüşler

0
burhanmt
20 Değil 15 yıl olacak. Bu düzeltmeden sonra bu adamın Delphi/Kylix derleyicisini geliştiren baş mühendis olduğunu söyleyebilirim.

Yazıların devamına bakarsanız THORPE diyor ki, Delphi'yi geliştiren ekibin arkasında güçlü bir takımın olduğunu söylüyor. Benim gitmem, ayrılmam fazla bir değişikliğe yol açmaz diyor. Anders ayrıldığında da böyle denildi; ama 1997'de ayrıldığında Delphi başarılara imza atmaya devam etti diyor. Yani kendine bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Ayrıca Yine bu ay içinde Borland yeni bir CEO ya kavuştu. Tod Nielsen. 12 yıl Microsoft'ta çalışmış ve Oracle,BEA Systems gibi firmalarda önemli mevkilerde görev almış olan bu yeni CEO'nun Borland'ın vizyonunu daha ileriye taşıyacağını söylüyorlar. THORPE'de bundan bahsediyor. (bkz video: http://bdn.borland.com/article/0,1410,33395,00.html)

Ayrıca Borland gibi büyük şirketler bir ürünü tek kişiye bağlamaz. Buna kan kaybetme değil de yeni beyinlerin şansını deneyeceği bir fırsat olarak bakabiliriz. Çünkü firma iş alımlarını arttırdı. Borland bloglarını takip edenler bunları görebilirler. Bakalım, yeni yetenekler Borland'ı nerelere taşıyacaklar.

Saygılar...

0
anonim
bence de borland gibi bir şirket tek kişiye bel bağlamaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Honeywell'den 34 firmaya patent davası

Soulblighter

Honeywell 34 elektronik firmaya izinsiz Honeywell teknolojisini kullandıkları için dava açtı. Söz konusu patent, 1994 yılında Honeywell tarafından alınmış ve LCD üzerinde daha parlak ve keskin resimler görüntülemeye yarayan bir teknolojiyi kapsıyor.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.