Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

0
ahmetozdemir
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu

Danny Thorpe'n ayrılışıyla ilgili bazı yorumlar aşağıda.
1. Marco Cantu
2. Nick Hodges
3.delphi news

Görüşler

0
burhanmt
20 Değil 15 yıl olacak. Bu düzeltmeden sonra bu adamın Delphi/Kylix derleyicisini geliştiren baş mühendis olduğunu söyleyebilirim.

Yazıların devamına bakarsanız THORPE diyor ki, Delphi'yi geliştiren ekibin arkasında güçlü bir takımın olduğunu söylüyor. Benim gitmem, ayrılmam fazla bir değişikliğe yol açmaz diyor. Anders ayrıldığında da böyle denildi; ama 1997'de ayrıldığında Delphi başarılara imza atmaya devam etti diyor. Yani kendine bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Ayrıca Yine bu ay içinde Borland yeni bir CEO ya kavuştu. Tod Nielsen. 12 yıl Microsoft'ta çalışmış ve Oracle,BEA Systems gibi firmalarda önemli mevkilerde görev almış olan bu yeni CEO'nun Borland'ın vizyonunu daha ileriye taşıyacağını söylüyorlar. THORPE'de bundan bahsediyor. (bkz video: http://bdn.borland.com/article/0,1410,33395,00.html)

Ayrıca Borland gibi büyük şirketler bir ürünü tek kişiye bağlamaz. Buna kan kaybetme değil de yeni beyinlerin şansını deneyeceği bir fırsat olarak bakabiliriz. Çünkü firma iş alımlarını arttırdı. Borland bloglarını takip edenler bunları görebilirler. Bakalım, yeni yetenekler Borland'ı nerelere taşıyacaklar.

Saygılar...

0
anonim
bence de borland gibi bir şirket tek kişiye bel bağlamaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

vst

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

Bilgisayarda bir insan yüzü ne kadar gerçekçi çizilebilir?

redogre

Cevabı burada! Driver 4 oyunu için hazırlanmış bir karakter çizimi.

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.