Terörist saldırıların Internet kullanımı üzerindeki etkileri

0
larweda
Cnet'te yer alan bir habere göre, arama motorlarının en çok aranan kelimeleri sex, britney spears, pamela anderson, backstreet boys olmaktan çıkıp, World Trade Center, BBC, Pentagon, Osama bin Laden, Taliban, American Flag, FBI, American Airlines ve American Red Cross arama motorlarının en popüler kelimeleri haline gelmişler. Ve ilginç bir şekilde "Nostradamus" ta bunların arasında.

Ek olarak, kullanıcıların basit ingilizce sorular sormalarına izin veren bir arama motoru olan Jeeves'e geçen hafta en yoğun gelen soru da şu şekilde: "Where is the World Trade Center?", yani "Dünya Ticaret Merkezi nerededir?".

Dünya artık Osama bin Laden'in Pamela Anderson'dan daha ünlü olduğu bir yer.

Görüşler

0
SHiBuMi
İnşallah Amerikalılar biraz daha derinlemesine araştırma yaparlar bu konular hakkında artık. Özellikle de Taliban ve Üsame bin Ladin hakkında. Taliban'ın palazlanmasında en büyük pay sahibi Amerika, şimdi Talibanı şeytan ilan etti. Aynı şekilde, geçmişte de Saddama Kuveyt senin iç sorunundur karışmayız deyip sonra Saddamı da şeytan ilan ettikleri gibi.

Demek ki ne para, ne eğitim, ne de süper güç olmak, bütün dünyanın kaderini etkileyebilecek derecede büyük saçmalıklar yapılmasını engelleyemiyor. Dünya artık eskisi gibi olmayacak sözü de koca bir saçmalık bence, dünya aynı dünya, değişen bir şey yok. Tek olan, şimdiye kadar kafasını kuma gömmüş olanların açıktaki narin bölgelerine koca bir şaplak indi o kadar. Almanya'daki gericiler, İtalya'daki hücre evleri, Belçika'nın vurdumduymazlığı... Bakalım kafalar kumdan çıkacak mı? Ben hiç sanmıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

GUI Olimpiyatları Başladı!

FZ

GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arabirimi) olimpiyatları başladı!
Tüm skin tasarımcıları, masaüstü özelleştirici yazılım geliştiricileri GUI Olympics sitesine gidip yarışmaya katılabilirler!
Bakalım Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımız konu ile ilgilenip isimlerini masaüstlerimize altın harflerle yazdırabilecekler mi?

Bilgisayar Dünyasının OSCAR´ı Türk Firmasına

korhan

Yazılım şirketi Cybersoft'un 'İnternet Vergi Dairesi' projesi, NASA'yı geride bırakarak birinci oldu.
Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft ,'internet vergi dairesi' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve "Bilgisayar Dünyasının Oscar'ı" kabul edilen Computerworld Honors'ın 21.yüzyıl başarı ödülünü kazandı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi" olarak adlandırılan Cybersoft firmasının geliştirdiği "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi" (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında ,

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.