Google Instant Messenger Geliyor

0
anonim
Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.
Richard Smith, iyi bilinen bir güvenlik danışmanı;Desktop programını incelerken,programda yeni bir protokol olduğunu,"google_im://" (bu protokol desktop programıyla web browser etkileşimini sağlıyor) ve bunun yeni bir IM client'ın geldiğine dair bir işaret olduğunu belirtiyor.

Bir Google yetkilisi ise Smith'in bulduğu bu kod üzerine, bunun yeni gelen IM programı için bir işaret olmadığını, bunun AOL IM programından gelen verileri almak ve arama yapmak için kullandığını belirtti.

Doğru yada yanlış büyümeye devam eden Google şirketi için sürekli spekülasyon yapılmaya devam edecek.Google 1998'de kuruldu ve bu 6 sene içersinde ilk başta arama motoruyla olağanüstü bir başarı yakaladı ve bu ivmeyle reklam ağını,karşılaştırmalı alışveriş servisini,email ve web yayınlama servislerini hizmete soktu. Buna rağmen birçok konu gizli kalıyor ve hemen açıklanmıyor.

Ayrıca Google Picasa ile Blogger Web Publishing servislerinide birbirlerine entegre etti ...

"Şu iyi bir gözlem olur ki ; Google , Picasa ile diğer servislerini daha iyi entegre etmeye başladı,Hello onun sohbet programı,ayrıca Gmail ve Google Desktop için tam destek veriyor.Güvenlik için endişe ediyorsanız,Google kesinle AOL'den daha güvenli bir sistem yaptı." , diyor Nathan Weinberg (InsideGoogle blog çalışanı).

Haberin Tamamı:http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39125042,00.htm

Görüşler

0
sekuiche
boyle guzel haberler duymak iyi oluyor.
google, ozgur yazilima karsi olumlu bir tavir takindigindan dolayi hosuma gitti.en azindan kendi sistemimde resmi surumunu kullanabilecegim.beni m$ ve digerlerinden kurtardi.

google boyle giderse ortaligin tozunu attiracak sanirim.
0
Hsn
Hehe , google böyle giderse önce interneti sonra da dünyayı ele geçirecek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Seçim haberlerini size bilgisayar ağlarını öğreten adamdan alın!

bm

Andrew Tanenbaum ABD seçimlerini ve tahminlerini izleyebileceğiniz bir site yapmış. İngilizce bilenler için okumaya değer bir site, bilmeyenler de sonucu takip edebilirler: http://www.electoral-vote.com/