Google Instant Messenger Geliyor

0
anonim
Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.
Richard Smith, iyi bilinen bir güvenlik danışmanı;Desktop programını incelerken,programda yeni bir protokol olduğunu,"google_im://" (bu protokol desktop programıyla web browser etkileşimini sağlıyor) ve bunun yeni bir IM client'ın geldiğine dair bir işaret olduğunu belirtiyor.

Bir Google yetkilisi ise Smith'in bulduğu bu kod üzerine, bunun yeni gelen IM programı için bir işaret olmadığını, bunun AOL IM programından gelen verileri almak ve arama yapmak için kullandığını belirtti.

Doğru yada yanlış büyümeye devam eden Google şirketi için sürekli spekülasyon yapılmaya devam edecek.Google 1998'de kuruldu ve bu 6 sene içersinde ilk başta arama motoruyla olağanüstü bir başarı yakaladı ve bu ivmeyle reklam ağını,karşılaştırmalı alışveriş servisini,email ve web yayınlama servislerini hizmete soktu. Buna rağmen birçok konu gizli kalıyor ve hemen açıklanmıyor.

Ayrıca Google Picasa ile Blogger Web Publishing servislerinide birbirlerine entegre etti ...

"Şu iyi bir gözlem olur ki ; Google , Picasa ile diğer servislerini daha iyi entegre etmeye başladı,Hello onun sohbet programı,ayrıca Gmail ve Google Desktop için tam destek veriyor.Güvenlik için endişe ediyorsanız,Google kesinle AOL'den daha güvenli bir sistem yaptı." , diyor Nathan Weinberg (InsideGoogle blog çalışanı).

Haberin Tamamı:http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39125042,00.htm

Görüşler

0
sekuiche
boyle guzel haberler duymak iyi oluyor.
google, ozgur yazilima karsi olumlu bir tavir takindigindan dolayi hosuma gitti.en azindan kendi sistemimde resmi surumunu kullanabilecegim.beni m$ ve digerlerinden kurtardi.

google boyle giderse ortaligin tozunu attiracak sanirim.
0
Hsn
Hehe , google böyle giderse önce interneti sonra da dünyayı ele geçirecek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

AMD, ATI'yi 5.4 milyar dolar ödeyerek satın aldı!

darkhunter

Yahoo'daki habere göre AMD-ATI birleşmesi gerçekleşti!

Fiyatın dudak uçuklatıcı olmasının yanı sıra, artık AMD'nin efsane platform Nforce yerine ATI yongalara yoğunlaşılacağını kestirmek pek de zor olmasa gerek :) Belki de anakart ar-ge'si artık AMD'nin kontrolünde olur (umarım)...

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

GUI Olimpiyatları Başladı!

FZ

GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arabirimi) olimpiyatları başladı!
Tüm skin tasarımcıları, masaüstü özelleştirici yazılım geliştiricileri GUI Olympics sitesine gidip yarışmaya katılabilirler!
Bakalım Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımız konu ile ilgilenip isimlerini masaüstlerimize altın harflerle yazdırabilecekler mi?

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.