Google Instant Messenger Geliyor

0
anonim
Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.
Richard Smith, iyi bilinen bir güvenlik danışmanı;Desktop programını incelerken,programda yeni bir protokol olduğunu,"google_im://" (bu protokol desktop programıyla web browser etkileşimini sağlıyor) ve bunun yeni bir IM client'ın geldiğine dair bir işaret olduğunu belirtiyor.

Bir Google yetkilisi ise Smith'in bulduğu bu kod üzerine, bunun yeni gelen IM programı için bir işaret olmadığını, bunun AOL IM programından gelen verileri almak ve arama yapmak için kullandığını belirtti.

Doğru yada yanlış büyümeye devam eden Google şirketi için sürekli spekülasyon yapılmaya devam edecek.Google 1998'de kuruldu ve bu 6 sene içersinde ilk başta arama motoruyla olağanüstü bir başarı yakaladı ve bu ivmeyle reklam ağını,karşılaştırmalı alışveriş servisini,email ve web yayınlama servislerini hizmete soktu. Buna rağmen birçok konu gizli kalıyor ve hemen açıklanmıyor.

Ayrıca Google Picasa ile Blogger Web Publishing servislerinide birbirlerine entegre etti ...

"Şu iyi bir gözlem olur ki ; Google , Picasa ile diğer servislerini daha iyi entegre etmeye başladı,Hello onun sohbet programı,ayrıca Gmail ve Google Desktop için tam destek veriyor.Güvenlik için endişe ediyorsanız,Google kesinle AOL'den daha güvenli bir sistem yaptı." , diyor Nathan Weinberg (InsideGoogle blog çalışanı).

Haberin Tamamı:http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39125042,00.htm

Görüşler

0
sekuiche
boyle guzel haberler duymak iyi oluyor.
google, ozgur yazilima karsi olumlu bir tavir takindigindan dolayi hosuma gitti.en azindan kendi sistemimde resmi surumunu kullanabilecegim.beni m$ ve digerlerinden kurtardi.

google boyle giderse ortaligin tozunu attiracak sanirim.
0
Hsn
Hehe , google böyle giderse önce interneti sonra da dünyayı ele geçirecek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

parsifal

Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.