Google Instant Messenger Geliyor

0
anonim
Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.
Richard Smith, iyi bilinen bir güvenlik danışmanı;Desktop programını incelerken,programda yeni bir protokol olduğunu,"google_im://" (bu protokol desktop programıyla web browser etkileşimini sağlıyor) ve bunun yeni bir IM client'ın geldiğine dair bir işaret olduğunu belirtiyor.

Bir Google yetkilisi ise Smith'in bulduğu bu kod üzerine, bunun yeni gelen IM programı için bir işaret olmadığını, bunun AOL IM programından gelen verileri almak ve arama yapmak için kullandığını belirtti.

Doğru yada yanlış büyümeye devam eden Google şirketi için sürekli spekülasyon yapılmaya devam edecek.Google 1998'de kuruldu ve bu 6 sene içersinde ilk başta arama motoruyla olağanüstü bir başarı yakaladı ve bu ivmeyle reklam ağını,karşılaştırmalı alışveriş servisini,email ve web yayınlama servislerini hizmete soktu. Buna rağmen birçok konu gizli kalıyor ve hemen açıklanmıyor.

Ayrıca Google Picasa ile Blogger Web Publishing servislerinide birbirlerine entegre etti ...

"Şu iyi bir gözlem olur ki ; Google , Picasa ile diğer servislerini daha iyi entegre etmeye başladı,Hello onun sohbet programı,ayrıca Gmail ve Google Desktop için tam destek veriyor.Güvenlik için endişe ediyorsanız,Google kesinle AOL'den daha güvenli bir sistem yaptı." , diyor Nathan Weinberg (InsideGoogle blog çalışanı).

Haberin Tamamı:http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39125042,00.htm

Görüşler

0
sekuiche
boyle guzel haberler duymak iyi oluyor.
google, ozgur yazilima karsi olumlu bir tavir takindigindan dolayi hosuma gitti.en azindan kendi sistemimde resmi surumunu kullanabilecegim.beni m$ ve digerlerinden kurtardi.

google boyle giderse ortaligin tozunu attiracak sanirim.
0
Hsn
Hehe , google böyle giderse önce interneti sonra da dünyayı ele geçirecek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.

Blind Guardian Geliyooorrr!!!

gatotkacha

Evet sonunda "A Night at the Opera" ile geri dönenen Blind Guardian Türkiye'ye geliyor... Konser 30 haziran da muhtemelen açık havada yapılacak..
daha fazla bilgi için...

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.