Google Instant Messenger Geliyor

0
anonim
Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.
Richard Smith, iyi bilinen bir güvenlik danışmanı;Desktop programını incelerken,programda yeni bir protokol olduğunu,"google_im://" (bu protokol desktop programıyla web browser etkileşimini sağlıyor) ve bunun yeni bir IM client'ın geldiğine dair bir işaret olduğunu belirtiyor.

Bir Google yetkilisi ise Smith'in bulduğu bu kod üzerine, bunun yeni gelen IM programı için bir işaret olmadığını, bunun AOL IM programından gelen verileri almak ve arama yapmak için kullandığını belirtti.

Doğru yada yanlış büyümeye devam eden Google şirketi için sürekli spekülasyon yapılmaya devam edecek.Google 1998'de kuruldu ve bu 6 sene içersinde ilk başta arama motoruyla olağanüstü bir başarı yakaladı ve bu ivmeyle reklam ağını,karşılaştırmalı alışveriş servisini,email ve web yayınlama servislerini hizmete soktu. Buna rağmen birçok konu gizli kalıyor ve hemen açıklanmıyor.

Ayrıca Google Picasa ile Blogger Web Publishing servislerinide birbirlerine entegre etti ...

"Şu iyi bir gözlem olur ki ; Google , Picasa ile diğer servislerini daha iyi entegre etmeye başladı,Hello onun sohbet programı,ayrıca Gmail ve Google Desktop için tam destek veriyor.Güvenlik için endişe ediyorsanız,Google kesinle AOL'den daha güvenli bir sistem yaptı." , diyor Nathan Weinberg (InsideGoogle blog çalışanı).

Haberin Tamamı:http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39125042,00.htm

Görüşler

0
sekuiche
boyle guzel haberler duymak iyi oluyor.
google, ozgur yazilima karsi olumlu bir tavir takindigindan dolayi hosuma gitti.en azindan kendi sistemimde resmi surumunu kullanabilecegim.beni m$ ve digerlerinden kurtardi.

google boyle giderse ortaligin tozunu attiracak sanirim.
0
Hsn
Hehe , google böyle giderse önce interneti sonra da dünyayı ele geçirecek :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Basını Marvin Minsky'yi Keşfediyor

FZ

Radikal gazetesi yazarlarından İsmet Berkan, Marvin Minsky'nin SOCIETY OF MIND isimli sıradışı ve önemli kitabından bahsetmeye başlamış ve bu hafta da devam ediyor.

Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.

Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle:

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

ahmetozdemir

Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.