Eminim windows kullanicilari sevinecektir. Fakat bu sitede yine soyle bir duyuru yapmistiniz ;
Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.
Linux'un dezavantajı yeni kullanıcılar için programlar oluyor. Ne kadar çok firma programlarini Linux ortamina tasirsa o kadar iyi. Her program açık kaynak kodlu olmak zorunda değil bence. Ben veya siz açık kaynak kullanıyor ve seviyoruz, fakat çoğu insan için bu birşey ifade etmiyor. Ve dünyanın büyük çoğunluğu bu insan topluluğu içinde. Linux ortamına geçtikten sonra zaten onlarda yavaş yavaş olayı kavrayacaklardır. Bu yüzden bu tip haberleri olumsuz karşılamanın pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. K3b oldukca guzel bir program, ama xpdf için aynı şeyi söyleyemiyeceğim.
This imaginary, mathematical black hole that Horatiu compares to the RHIC fireball is completely different from a black hole in the real universe; in particular, it cannot grow by gobbling up matter. In other words, and because the amount of matter created at RHIC is so tiny, RHIC does not, and cannot possibly, produce a true, star-swallowing black hole.
Konu gelmisken bir soralim,bugun BMO (Bilgisayar Muhendisleri Odasi) hakkinda google'da biraz arama yapiyordum fakat tam istedigim seylere ulasamadim. Daha onceleri bir kac defa EMO'da bagimsiz bir yapi alacagi konusunda soylentiler oldu, bu ise giresen arkadaslar oldu fakat birbirlerinden bir haber bilgisayar muhendisleri sanirim henuz boyle bir olusum gerceklestiremediler. Konu hakkinda bilgisi olan var mi ?
Bir süre önce mail listesinden okumaya çalışmıştım ama çok fazla mail vardı , hala devam ediyor demek.Ordaki yorumları okuduktan sonra yorum yapmakda zorlaşıyor doğrusu. Her iki tarafından haklı olduğu yerler var çünkü.
Televizyon seyretmeyeli uzun zaman oluyor , aslında aklıma bile gelmiyor. Sanırım futbolla ve magazinle ilgilenmeyen bir insanın Türk kanallarında izleyebilecegi pek birşey yok. Bilgisayar kitapları dışında pek kitap da okumuyorum şu anda.
TV Türkler için hiç iyi olmadı bence,en son TV'yi geçen bayramda bir ziyarette izlemiştim çünkü insanlar konuşmuyor TV seyrediyordu. Oldukça sıradan ve aynı programları seyretmeye alışmışlar artık onlar için günlük hayatın bir parçası.Problem bendemi bilmiyorum ama saatlerce o futbol tartışmalarını nasıl seyrediyor tüm Türkiye aklım almıyor.
Herkes TV seyrediyor ve dün akşam TV'de birşey varsa bugün konuşulanda o oluyor.Ben seyretmediğim için genelde fransız kalıyorum duruma.Yani Türk halkını bir yerden bir yere götürmek, bir yere geri döndürmek veya olduğunu yerde saymasını isterseniz uygun bir programla bunu başarabilir,istediğiniz mesajı verebilirsiniz. Özellikle az gelişmiş bölgelerde TV'de duyulan herşey hemen kabul edilebiliyor. Ayrıca en çok magazinde yine az gelişmiş yerlerde rating topluyor diye duymuştum,yani durum biraz garip bence.
Amerikadan daha çok Tv izleyen bir toplum olduğunu düşünmüyordum fakat bu durumun gerçekten ne kadar kötü olduğunu gözler önüne serdi , Türkiye'de.Çocuk Tv karşısında dersini yapıyor , Anne Tv bütün gün Tv karşısında zaten,akşam Baba gelip Tv karşına geçiyor... Düşünüyorum bazen ben mi "sanal" yaşıyorum ,yoksa .. ?
Merhaba , burada tırnak icindeki "çoluk çocuk" , bilgisiz kullanıcı manasına geliyor. Çocuklarda olsa olsa CS serverı kurar yada Apache kurar al sana server . Buradaki konuyu baz alarak konuşuyorum ben . Benimde kardeşim evde Debian'i var ve apache kurulu , bu onun server yönetebileceği anlamına gelmiyor. Burada büyük uygulama alanlarından ve bunların karşılaştırmalarından bahsediliyor sanırım. Win32 ise herşeyi kendi yapıyor hiç bişey bilmenize gerek yok denilmeye çalışıyor benim üzerinde durduğum konu buydu . Teşekkürler .
Taraflı bir yazı o yüzden fazla yorum yapmayada gerek yok .Sunucu bazında bence "Kolaylık" ikinci planda , yani bilgisiz kullanıcı olabilir , fakat burada sözü edilen client değil sunucu . Birinci planda "Güvenlik ve Stabilite" . Yani win32 olunca "çoluk çocuk" server kurabilir (hatta yönetebilir) imajı veriliyor burada,FreeBSD'yi de çocuklar kullanamıyor (kullanmasınlar o zaman) .
Yani Gnome desteklemiyorsa GTK istiyorsaniz baska alternetifler var. Gnome size ne sunuyor , benim icin onemli olan belki bir kac uygulamasi olabilir(Onlarinda alternatifi var). Ama masaustu olarak herhangi birsey fark etmez bence . Debian uzerinde xfce4 kullaniyorum . Debian xfce4 u birakirsa fluxbox veya enlightenment , wm hersey kullanabilirim. Bunun icin dagitim degistirmek gerekiyormu ? Linux alternatifler dunyasi bence onu begenmezsen bunu verelim :) fiyatta anlasiriz merak etme !
Slackware'in Gnome'u birakmasina gelince bence yanlis . Ben bir dagitim kullaniyorsam ve lisansinda sorun olmayan bir paketten destegini cekiyorsa o dagitim hakkinda iyi dusunmem . Herkese kolay gelsin .
.Hasan
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Windows İçin Muhasebeci ( 8)
Bu yıl sonlarına doğru ise piyasadaki kazık fiyatlı ve kapalı kodlu ürünlere en ciddi rakip olması gerektiği gibi sadece GNU/Linux üstünde kullanıma özgürce sunulacaktır.
http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2083