Dizüstü bilgisayarlar cinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir mi?

0
mos
Araştırmalara göre, dizüstü bilgisayar kullanımı uzun vadede erkeklerin çocuk sahibi olabilme şansını tehlikeye atabiliyormuş.

Haberde ; önümüzdeki sene dünya çapında dizüstü bilgisayar kullanımının 150milyonu bulacağı, gelişen teknoloji neticesinde fiyat ve boyutların küçülmesinin de bir sonucu olarak genç nüfus arasında dizüstü bilgisayar kullanım oranının artacağı kaydediliyor.
Örneklemi yaşları 21 ile 35 arasında değişen 29 sağlıklı katılımcıdan oluşturan ekip, denemelerde kullanılan dizüstü bilgisayarların yüzey sıcaklıklarının 1 saat içinde 31C dereceden 40C dereceye yükseldiğini belirtiyorlar.

Önceki çalışmalarda elde edilmiş bulgalara göre testis sıcaklığının 2 ile 5 derece arasında artmasının sperm üretimine olumsuz etkileri güçlendirdiğini söyleyen bilim adamları, vücudun normal sperm üretebilmesi için doğru ve uygun bir ısıya ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar.

Ancak dizüstü bilgisayar kullanmanın sperm kalitesine olumsuz etkilerinin, ne sıklıkla veya ne kadar uzun süre kullanımla baş gösterdiğinin kesin cevabını henüz bilmediklerini bu nedenle de henüz bu konuda net bir öneride bulunamadıklarını da ekliyorlar.

Fakat yine de ileriki çalışmalarla net cevaplar bulununcaya kadar gelişme çağındaki erkek çocuklar ve genç erkeklerin, dizüstü bilgisayarlarını uzun süre dizlerinde tutmamaları tavsiye ediliyor..

Görüşler

0
ttk
Güzel bir konuya değinilmiş, uyarı gayet isabetli.
"Makinanın diski çizilebilir" demeyip dizlerinin üstüne makinayı oturtanlar ve bunu uzun süre ile yapanlar için gerçekten de bu tehlike mevcut.
Bu araştırmadan sonra bazı uyanıklar dizüstü bilgisayar üreticilerine dava açmasın diye bir an önce dizüstülere de cigaraların üzerindeki gibi uygun bir uyarı kondururlar belki :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vietnam Açık Kaynak Yazılımlarını Kucaklıyor

yalcink01

Mercury News'teki habere göre Vietnam hükümeti Açık Kaynak Yazılımlarının geliştirilmesine ve ülkenin bir nevi Açık Kaynak Cenneti haline getirilmesine tam destek vermektedir.

Microsoft yıllık 140 milyon USD'lik bir pazara sahip olduğu bu pazarı da kaybetmek üzere. Tayland hükümetinin Açık Kaynak desteği karşısında Windows+Office paketini 40 USD'ye indiren Microsoft, şu an için Vietnam'da herhangi bir indirime gitmeyi düşünmemekte imiş.

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

Mandrake & Mandrake

julyano

Fransız mahkemleri Linux dağıtıcısı Mandrake Soft ' u Mandrake isminin mülkiyet haklarından dolayı dava eden Amerikalı Hearst Holding ve King Features Sendikası lehine karar verdi.
Devamı: www.netkonomi.com
Kaynak: cnet news.com

Joseph Weizenbaum: Huzur İçinde Yat (RIP)

FZ

Bilgi işlem, yapay zekâ ve doğal dil işleme (NLP) öncülerinden, meşhur diyalog programı ELIZA'nın yaratıcısı ve SLIP programlama dilinin geliştiricisi Joseph Weizenbaum'u birkaç gün önce kaybettik.

Weizenbaum'un Bilgisayar Gücü ve İnsan Aklı eseri, bu değerli bilimcinin bilgi işlemeye ve yapay zekâya eleştirel bir bakışı olarak okunabilir. Kitapta 1966'da geliştirilmiş ELIZA sistemine insanların kendilerini nasıl kaptırdıklarını görünce ve bugün 'chatbot'lar karşısında insanların nasıl duygusallaştıklarını hatırlayınca gülümsememek mümkün değil.