Dizüstü bilgisayarlar cinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir mi?

0
mos
Araştırmalara göre, dizüstü bilgisayar kullanımı uzun vadede erkeklerin çocuk sahibi olabilme şansını tehlikeye atabiliyormuş.

Haberde ; önümüzdeki sene dünya çapında dizüstü bilgisayar kullanımının 150milyonu bulacağı, gelişen teknoloji neticesinde fiyat ve boyutların küçülmesinin de bir sonucu olarak genç nüfus arasında dizüstü bilgisayar kullanım oranının artacağı kaydediliyor.
Örneklemi yaşları 21 ile 35 arasında değişen 29 sağlıklı katılımcıdan oluşturan ekip, denemelerde kullanılan dizüstü bilgisayarların yüzey sıcaklıklarının 1 saat içinde 31C dereceden 40C dereceye yükseldiğini belirtiyorlar.

Önceki çalışmalarda elde edilmiş bulgalara göre testis sıcaklığının 2 ile 5 derece arasında artmasının sperm üretimine olumsuz etkileri güçlendirdiğini söyleyen bilim adamları, vücudun normal sperm üretebilmesi için doğru ve uygun bir ısıya ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar.

Ancak dizüstü bilgisayar kullanmanın sperm kalitesine olumsuz etkilerinin, ne sıklıkla veya ne kadar uzun süre kullanımla baş gösterdiğinin kesin cevabını henüz bilmediklerini bu nedenle de henüz bu konuda net bir öneride bulunamadıklarını da ekliyorlar.

Fakat yine de ileriki çalışmalarla net cevaplar bulununcaya kadar gelişme çağındaki erkek çocuklar ve genç erkeklerin, dizüstü bilgisayarlarını uzun süre dizlerinde tutmamaları tavsiye ediliyor..

Görüşler

0
ttk
Güzel bir konuya değinilmiş, uyarı gayet isabetli.
"Makinanın diski çizilebilir" demeyip dizlerinin üstüne makinayı oturtanlar ve bunu uzun süre ile yapanlar için gerçekten de bu tehlike mevcut.
Bu araştırmadan sonra bazı uyanıklar dizüstü bilgisayar üreticilerine dava açmasın diye bir an önce dizüstülere de cigaraların üzerindeki gibi uygun bir uyarı kondururlar belki :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

anonim

Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.