Google Code Jam 2003

0
FZ
Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Görüşler

0
yalcink01
Aşağıdaki ülkelerden birisinin vatandaşı veya geçerli bir visa ile sürekli oturma izni sahibi değilseniz, yarışmayı kazansanız dahi para ödülünü bağışlamak zorundasınız. Nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak google dan para ödülü kazanmak için yeterli görülmemiş. Bu durum bana çok garip geldi. Aşağıdaki ülkelerin haricindeki ülkelerde yaşayan programcıların günahı ne? Yoksa ben mi olayı yanlış anladım.
# Australia
# Canada (excluding Quebec)
# China
# India
# Ireland
# New Zealand
# Sweden
# United Kingdom
# United States (including the U.S. territories of Guam, Puerto Rico and the U.S. Virgin Islands)

saygılarımla,

YALÇIN KOLUKISA
kafası karışmış adam

NOT: böyle bir yarışmada elde edilecek başarının paradan daha değerli olduğu/* ki birinci olsanız 10.000 USD ödül kazanmış oluyorsunuz. Aslında fena para da değil hani*/ ve ileride pek çok kapıyı açacağı fikrine katıldığımı baştan belirteyim. Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor, o noktaya fena takıldım. Yarışmanın kurallar bölümüne göz atıp beni aydınlatabilirseniz, çok sevinirim.
0
murat09
"Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor"
Ülkeler listesine göz attığınızda, Hindistan ve Çin i göreceksiniz. Quebec'in de "exclude" edildiğine dikkat edin(Quebec Fransızca konuşulan, Kanada'dan ayrılmak üzere olan yarı özerk bir bölgedir). Sanırım bunlar size bir şey ifade etmeli...
Ayrıca şu da var, GoogleAdSense diye bir olay var, reklam veriyor Google sitenize, ama site içeriğiniz Ingilizce değilse sizi kabul etmiyorlar. Bu da ayrı bir soru işaretidir.
"Global Emperyalizm nedir?" diye soran adam :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ixir kapandı :)

anonim

ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

FZ

"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

Thinking About Computing

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.

Bu Eserin Asıl Sahibi Kim? Tartışması Bitiyor Mu?

FZ

Radikal'de bugün çıkan bir habere göre artık her türlü fikir ve sanat eserinde 'Asıl sahibi kim' tartışması bitecek. Çünkü eserlere üretildiği an itibarıyla elektronik imza atılabilecek.

Ezcacıbaşı Bilişim ve e-güven işbirliğiyle hayata geçirilen www. tasdix.com sitesi her türlü yaratıcı düşünce ve eserin kimin olduğuna dair internette onay veriyor. Daha önce eser sahibi noter yoluyla onay alabiliyordu. 5070 sayılı elektronik imza yasası gereği bu onayın hukuki geçerliliği de var. Yani mahkeme aşamasında bu siteden alınan onay delil olarak kullanılabilecek.