Google Code Jam 2003

0
FZ
Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Görüşler

0
yalcink01
Aşağıdaki ülkelerden birisinin vatandaşı veya geçerli bir visa ile sürekli oturma izni sahibi değilseniz, yarışmayı kazansanız dahi para ödülünü bağışlamak zorundasınız. Nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak google dan para ödülü kazanmak için yeterli görülmemiş. Bu durum bana çok garip geldi. Aşağıdaki ülkelerin haricindeki ülkelerde yaşayan programcıların günahı ne? Yoksa ben mi olayı yanlış anladım.
# Australia
# Canada (excluding Quebec)
# China
# India
# Ireland
# New Zealand
# Sweden
# United Kingdom
# United States (including the U.S. territories of Guam, Puerto Rico and the U.S. Virgin Islands)

saygılarımla,

YALÇIN KOLUKISA
kafası karışmış adam

NOT: böyle bir yarışmada elde edilecek başarının paradan daha değerli olduğu/* ki birinci olsanız 10.000 USD ödül kazanmış oluyorsunuz. Aslında fena para da değil hani*/ ve ileride pek çok kapıyı açacağı fikrine katıldığımı baştan belirteyim. Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor, o noktaya fena takıldım. Yarışmanın kurallar bölümüne göz atıp beni aydınlatabilirseniz, çok sevinirim.
0
murat09
"Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor"
Ülkeler listesine göz attığınızda, Hindistan ve Çin i göreceksiniz. Quebec'in de "exclude" edildiğine dikkat edin(Quebec Fransızca konuşulan, Kanada'dan ayrılmak üzere olan yarı özerk bir bölgedir). Sanırım bunlar size bir şey ifade etmeli...
Ayrıca şu da var, GoogleAdSense diye bir olay var, reklam veriyor Google sitenize, ama site içeriğiniz Ingilizce değilse sizi kabul etmiyorlar. Bu da ayrı bir soru işaretidir.
"Global Emperyalizm nedir?" diye soran adam :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Blizzard kişilik haklarının bir adım ötesine mi geçti? (Diablo2)

conan

Diablo2’nin yapımcısı Blizzard Entertainment yeni değiştirdiği kullanım sözleşmesi ve de piyasaya çıkarttığı yeni oyun yaması (patch 1.06) sayesinde oyunun yüklü olduğu herhangi bir bilgisayar hakkındaki bazı bilgileri kendisine ulaştırmayı düşünüyor. Bir Alman kaynağa göre yeni yama bütün hard diski ve de registry’i tarama kabiliyetine sahip.

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.