Google Code Jam 2003

0
FZ
Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Görüşler

0
yalcink01
Aşağıdaki ülkelerden birisinin vatandaşı veya geçerli bir visa ile sürekli oturma izni sahibi değilseniz, yarışmayı kazansanız dahi para ödülünü bağışlamak zorundasınız. Nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak google dan para ödülü kazanmak için yeterli görülmemiş. Bu durum bana çok garip geldi. Aşağıdaki ülkelerin haricindeki ülkelerde yaşayan programcıların günahı ne? Yoksa ben mi olayı yanlış anladım.
# Australia
# Canada (excluding Quebec)
# China
# India
# Ireland
# New Zealand
# Sweden
# United Kingdom
# United States (including the U.S. territories of Guam, Puerto Rico and the U.S. Virgin Islands)

saygılarımla,

YALÇIN KOLUKISA
kafası karışmış adam

NOT: böyle bir yarışmada elde edilecek başarının paradan daha değerli olduğu/* ki birinci olsanız 10.000 USD ödül kazanmış oluyorsunuz. Aslında fena para da değil hani*/ ve ileride pek çok kapıyı açacağı fikrine katıldığımı baştan belirteyim. Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor, o noktaya fena takıldım. Yarışmanın kurallar bölümüne göz atıp beni aydınlatabilirseniz, çok sevinirim.
0
murat09
"Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor"
Ülkeler listesine göz attığınızda, Hindistan ve Çin i göreceksiniz. Quebec'in de "exclude" edildiğine dikkat edin(Quebec Fransızca konuşulan, Kanada'dan ayrılmak üzere olan yarı özerk bir bölgedir). Sanırım bunlar size bir şey ifade etmeli...
Ayrıca şu da var, GoogleAdSense diye bir olay var, reklam veriyor Google sitenize, ama site içeriğiniz Ingilizce değilse sizi kabul etmiyorlar. Bu da ayrı bir soru işaretidir.
"Global Emperyalizm nedir?" diye soran adam :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

Google Instant Messenger Geliyor

anonim

Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.