İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

0
junkie
CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.
Konu ile ilgili hiçbir Microsoft yetkilisinin yorum yapmadığını belirten haber, bilginin kaynağının ele geçirilen Microsoft'un iç e-posta'larından biri olduğunu iddia etmiş.

Azalan karlılık oranı ve alternatiflerinin güçlenmesi sebebiyle, dev firmalar uzun vadeli stratejilerinde önemli değişiklikler peşindeler. Yazılımlarının entegrasyon becerileri halen dev yazılım firmalarini yarışın içerisinde tutmaya yetse de, gelecekte çarkların bu şekilde dönmeyeceği artik belli oldu.

Son yıllarda dünyadaki ekonomik durgunluğun Linux işletim sistemine olan ilgiyi arttırması, eski(!) devlerin çatlak seslerinin yükselmesine yol açmıştı. Şimdi ise arka arkaya patlak veren SCO'nun IBM'e Linux'a destek verirken Unix kodlarını kullandırttığına dair suçlamaları ve ortalıkta dolaşan garip(!) test sonuçları[pdf] özellikle pazarın daralması ve Linux'un daha geniş kitlelerce kabul görmesi ardından olağan karşılanabilir olsa da, diğer yandan bu gelişmeler Linux komünitesinin de belirli bir stratejiye bağlı hareket etmesi için bir çağrı niteliği taşıyor şeklinde de yorumlanabilir.

Görüşler

0
sametc
bizim aradığımız ucuzluk değil microsoft bizim aradığımız ozgurluk secme ozgurlugu neden sizin gelip arkasında neler olup bittiğini bilmediğim işletim sisteminizi kullanayım :)
bizim istediğimiz MAVİ ekran vermeyen --- sacma sapan yazılarla dolu hata mesajları vermemesı --- kernel32.dllp hataları vermemsi --- rundll32.ll hataları vermeyen işletim sistemi işte bunu bize linux sağlıyor siz bize bilgisayar oğretmeyen işletim sistemini satıyorsunuz bu yanlış artık insanlar bilgisayar oğrenmek istiyor bunu da linux sağlıyor siz ne kadar ucuzlatırsanız ucuzlatın sonuc aynı ......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

parsifal

Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83