İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

0
junkie
CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.
Konu ile ilgili hiçbir Microsoft yetkilisinin yorum yapmadığını belirten haber, bilginin kaynağının ele geçirilen Microsoft'un iç e-posta'larından biri olduğunu iddia etmiş.

Azalan karlılık oranı ve alternatiflerinin güçlenmesi sebebiyle, dev firmalar uzun vadeli stratejilerinde önemli değişiklikler peşindeler. Yazılımlarının entegrasyon becerileri halen dev yazılım firmalarini yarışın içerisinde tutmaya yetse de, gelecekte çarkların bu şekilde dönmeyeceği artik belli oldu.

Son yıllarda dünyadaki ekonomik durgunluğun Linux işletim sistemine olan ilgiyi arttırması, eski(!) devlerin çatlak seslerinin yükselmesine yol açmıştı. Şimdi ise arka arkaya patlak veren SCO'nun IBM'e Linux'a destek verirken Unix kodlarını kullandırttığına dair suçlamaları ve ortalıkta dolaşan garip(!) test sonuçları[pdf] özellikle pazarın daralması ve Linux'un daha geniş kitlelerce kabul görmesi ardından olağan karşılanabilir olsa da, diğer yandan bu gelişmeler Linux komünitesinin de belirli bir stratejiye bağlı hareket etmesi için bir çağrı niteliği taşıyor şeklinde de yorumlanabilir.

Görüşler

0
sametc
bizim aradığımız ucuzluk değil microsoft bizim aradığımız ozgurluk secme ozgurlugu neden sizin gelip arkasında neler olup bittiğini bilmediğim işletim sisteminizi kullanayım :)
bizim istediğimiz MAVİ ekran vermeyen --- sacma sapan yazılarla dolu hata mesajları vermemesı --- kernel32.dllp hataları vermemsi --- rundll32.ll hataları vermeyen işletim sistemi işte bunu bize linux sağlıyor siz bize bilgisayar oğretmeyen işletim sistemini satıyorsunuz bu yanlış artık insanlar bilgisayar oğrenmek istiyor bunu da linux sağlıyor siz ne kadar ucuzlatırsanız ucuzlatın sonuc aynı ......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

bio

Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.