Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

0
FZ
Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.
Her ay 120.000 kadar profesyonel yazılım geliştirme uzmanının başvurduğu ve yaklaşık 30 yıldır yayınına kesintisiz devam eden Dr.Dobb's Journal ile Frank Buss tarafından düzenlenen Mars Kurtarma Görevi Meydan Okuması başlıklı yarışma tüm hevesli programcılara açık. Görevin tanımı ve beklenen sonucun biçimi gayet güzel anlatılmış durumda. Ayrıca referans olması için birer örnek Java ve Common Lisp uygulamasının da kaynak kodları sunuluyor. Ancak çözüm herhangi bir dilde yazılabilir, herhangi bir dil kısıtlaması yok. Değerlendirme kriterleri arasında programın kısalığı, etkin roket yakıt kullanımı ve genel yaratıcılık var.

Yarışmaya program göndermek için son tarih Şubat 2005. Mayıs ayında ise gönderilmiş çözümlerden en güçlü, şık, esnek olan algoritmalar ve uygulamalar Dr. Dobb's Journal dergisi sayfalarında ele alınıp incelenecek, bununla ilgili makaleler yayınlanacak.

Yarışma detaylarını okumak için buraya bakabilirsiniz.

Kaynak: Space Daily

Görüşler

0
conan
Yarismayi okudum. Sanirim gelecek worms oyununda homing missile yapmak icin gereken algoritmayi bulmuslar. >:) Guns.... More guns..... >:D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avrupa'nın En Büyük Teknokenti İstanbul'a Talip

anonim

Son günlerde bilişim alanında yükselen değer olarak gündeme oturan Türkiye, şimdi de Fransa'nın Nice kenti yakınlarındaki Sophia Antipolis (Bilge Şehir) Teknokenti'den İstanbul'da bir teknokent kurma teklifi aldı.

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/

FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

ganzo66

İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Thinking About Computing

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.