2. Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı ( UYMK'08 )

0
niobe
2.Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı (UYMK’08), 11 – 12 Eylül 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yapılacaktır.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı, yazılım mühendisliği alanında çalışan akademisyenler ve pratisyenler tarafından yazılım mimarisiyle ilgili araştırma ve deneyimlerin tartışıldığı bir platform oluşturarak, yazılım mimarisi tasarımı bilincinin geliştirilmesine ve bu alandaki araştırmaların artırılmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıntılı bilgi ve konferansa katılım formu doldurmak için http://uymk2008.ege.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz:

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.