Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

0
mostra
Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)
Microsoft'un bölünme kararı iptal edildi



ABD'nin başkenti Washington'daki Columbia Bölge Temyiz Mahkemesi, Microsoft'un bölünme kararını iptal etti. Temyiz Mahkemesi, hükümetin açtığı Microsoft davasına bakan Federal Yargıç Thomas Penfield Jackson'ın, Microsoft'a karşı olduğu izlenimini yaratarak, yanlış davrandığına karar verdi. Jackson'ın medya mensuplarıyla gizli görüşmeler yoluyla ‘‘kabul edilemez’’ temaslar içine girerek ve mahkeme dışında şirket hakkında çok sayıda saldırgan açıklamalarda bulunarak tarafsızlığını kaybetmesi nedeniyle, kararın iptal edildiği belirtildi.

Mahkemeyi oluşturan 7 yargıcın tamamı bölünme kararının iptali yönünde oy verirken, mahkeme, davanın Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeni bir yargıcın bakmasına karar verdi. Temyiz Mahkemesi, Jackson'ın şirketin bölünme kararını iptal ederken, Microsoft'un anti tekel yasalarını ihlal ettiği yolundaki kararını ise onayladı. Jackson, şirketin tekelci olduğuna hükmederek, grubun iki şirkete ayrılmasına karar vermiş, şirketin ticari faaliyetine kısıtlama getirmişti.

Görüşler

0
conan
Tehdit ise yaradi ;) Bavulumu toplar Canada`ya kacarim dedi Bill Gates. Vergilerinin gideceginden korkan ABD`nin boyle bir karar vermesi pek de anormal degil hehe. ;)

Seattle Canada arasi cok kisa bi mesafe. Nakliye de cok tutmaz hehehe. Merkez california`da olsaydi bill kesin mexico`ya giderdi. Nakliye rules! :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf

Sun Microsystems PostgreSQL'i Takibe Aldı

gz

Slashdot sitesindeki habere göre Sun firması PostgreSQL ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. John Loiacono'nun (Sun, Ex. vice president) açıklamalarına dayandırılan haberde Sun'ın Oracle, IBM ve hatta Micro~1 ile olan lisans sözleşmelerin maliyetli olması dolayısıyla PostgreSQL'e daha farklı bir gözle bakıldığı bildirildi. İleri bir tarihte PostgreSQL'i sistemlerine entegre edeceklerini de sözlerine ekledi.

İngilizce tam metni http://developers.slashdot.org adresinden okuyabilirsiniz.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Artık Neredesin? diye sormak yok!

anonim

sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

.tr Web Sunucuları İşletim Sistemi Tesbit Çalışması

conan

Bu adresten İlker Temir'in hazırlamış olduğu Türkiye'nin İşletim Sistemi profili çıkarma çalışmasına ulaşabilirsiniz. Ocak/Şubat 2002 tarihli çalışmadan çıkan sonuçlar oldukça güzel. nmap ile incelenen 34.594 sunucudan 14.501'inin işletim sistemi tahmin edilebilmiş. Bu sonuçlara göre dağılım şöyle: %50,51 Windows, % 26,18 Linux, %13.72 Solaris, %3,77 SCO-Unix, %3,14 Dg-UNIX, %0.90 BSD, %0,33 MacOS, %0,54 AIX, %0,23 HP-UX, %0,47 IRIX ve %0,21 de diğerleri.