Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

0
mostra
Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)
Microsoft'un bölünme kararı iptal edildi



ABD'nin başkenti Washington'daki Columbia Bölge Temyiz Mahkemesi, Microsoft'un bölünme kararını iptal etti. Temyiz Mahkemesi, hükümetin açtığı Microsoft davasına bakan Federal Yargıç Thomas Penfield Jackson'ın, Microsoft'a karşı olduğu izlenimini yaratarak, yanlış davrandığına karar verdi. Jackson'ın medya mensuplarıyla gizli görüşmeler yoluyla ‘‘kabul edilemez’’ temaslar içine girerek ve mahkeme dışında şirket hakkında çok sayıda saldırgan açıklamalarda bulunarak tarafsızlığını kaybetmesi nedeniyle, kararın iptal edildiği belirtildi.

Mahkemeyi oluşturan 7 yargıcın tamamı bölünme kararının iptali yönünde oy verirken, mahkeme, davanın Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeni bir yargıcın bakmasına karar verdi. Temyiz Mahkemesi, Jackson'ın şirketin bölünme kararını iptal ederken, Microsoft'un anti tekel yasalarını ihlal ettiği yolundaki kararını ise onayladı. Jackson, şirketin tekelci olduğuna hükmederek, grubun iki şirkete ayrılmasına karar vermiş, şirketin ticari faaliyetine kısıtlama getirmişti.

Görüşler

0
conan
Tehdit ise yaradi ;) Bavulumu toplar Canada`ya kacarim dedi Bill Gates. Vergilerinin gideceginden korkan ABD`nin boyle bir karar vermesi pek de anormal degil hehe. ;)

Seattle Canada arasi cok kisa bi mesafe. Nakliye de cok tutmaz hehehe. Merkez california`da olsaydi bill kesin mexico`ya giderdi. Nakliye rules! :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.

Tüm dillerin kökeni Anadolu mu?

FZ

Yeni Zelandalı iki bilim adamının Nature dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Sanskritçeden İngilizceye kadar bütün Hint-Avrupa dilleri 8 bin yıl önce Anadolu'da doğmuş.

Russell Gray ve Quentin Atkinson'ın 'evrimci biyoloji' tekniklerine dayanan araştırmasına göre Hititçe, Yunanca, Latince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Sanskritçe, Kelt dilleri, Farsça ve Rusçanın tohumlarının Anadolulu ilk çiftçiler tarafından atıldığını ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. GlaxoSmithKline ilaç firmasının Biyoinformatik bölümünden David Searls, Gray ve Atkinson'ın dil ağacının gelişimiyle ilgili değerlendirmesinin bilinen tarihi olaylarla da çakıştığını söyledi.

Kaynak: Radikal

PostgreSQL 7.3.6 Duyuruldu!

madness

7_3_STABLE üzerine yapılan çeşitli çalışmaları ve hata düzeltmelerini içeren PostgreSQL 7.3.6 sürümü duyuruldu.
Bu sürüm, diğer ara sürümler gibi, dump/reload işlemine gereksinim duymamaktadır. PostgreSQL 7.3.X kullanıyorsanız, direk olarak bu sürüme geçebilirsiniz.

indirmek için: http://www.postgresql.org/mirrors-ftp.html
bittorent: http://bt.postgresql.org
Türkiye web yansısı: http://www.PostgreSQL.web.tr

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Quake 3 Kaynak Kodları Yolda

butch

QuakeCon 2005'de John Carmack tarafından yapılan kapanış konuşmasına göre Quake 3 kaynak kodları çok kısa zamanda GPL lisansı ile yayımlanacak.

/., John Carmack'ın konuşma metni