Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

0
conan
Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Görüşler

0
anonim
Ne kadar ilginç...Ne günlere geldik, bu güce bu megabaytlara birgün ulaşılabileceğini biliyordum ama bunun bol ısı, gürültü ve bence herşeyden önce aşırı enerji sarfiyatına mal olacağına hiç düşünmüyordum.

Belki bu çözüm bilgisayarları daha iyi soğutabilir ama ne yazık daha tasarruflu yapmaz.

Özellikle son zamanlarda bilgisayar sistemlerini yenilemiş kurumların yeni gigahertzlik bilgisayarlarına ödeyecekleri enerji faturaları nerelere varacağı belli.
Benim sormak istediğim nokta bu kadar güce ihtiyacımız varmı? varsa niçin
0
TiberiusKirk
Bir işlemcinin, hem hızlı, hemde soğuk çalışabilmesi üretim maliyetini arttıracaktır...

Aslında transistör sayısına bakılınca makul düzeyde ısı üreten işlemcilere sahibiz.
Eski 486''''''''larımızla, mevcut sistemlerimizi karşılaştırınca saat hızları ve verimlilik bakımından çok büyük yol katettik...

Pentium 133mhz, .35micron teknolojisiyle üretiliyordu, 3milyon tarnsistöre sahipti,
Pentium4 1400mhz, .18micron teknolojisiyle üretiliyor, 42milyon transistöre sahip...

Zamanında 233mmx''''i de soğutmak büyük problemdi, üreticilerin yapabilecekleri fazla birşey yok... Belki ucuz/verimli tasarımlara ağarlık vermeleri, soğutmayı biraz olsun kolaylaştırabilir... (örneğin, P4''''''''lerdeki, ısı dağıtıcı kabuk)

Sonuçta ben AMD AthlonXP kullanıcısıyım, ve işlemcimin bana sunduğu fiyat/performans oranı son derece tatminkar...
(Her ne kadar, makinamdan uçak gürültüsü gelsede) :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.