Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

0
conan
Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Görüşler

0
anonim
Ne kadar ilginç...Ne günlere geldik, bu güce bu megabaytlara birgün ulaşılabileceğini biliyordum ama bunun bol ısı, gürültü ve bence herşeyden önce aşırı enerji sarfiyatına mal olacağına hiç düşünmüyordum.

Belki bu çözüm bilgisayarları daha iyi soğutabilir ama ne yazık daha tasarruflu yapmaz.

Özellikle son zamanlarda bilgisayar sistemlerini yenilemiş kurumların yeni gigahertzlik bilgisayarlarına ödeyecekleri enerji faturaları nerelere varacağı belli.
Benim sormak istediğim nokta bu kadar güce ihtiyacımız varmı? varsa niçin
0
TiberiusKirk
Bir işlemcinin, hem hızlı, hemde soğuk çalışabilmesi üretim maliyetini arttıracaktır...

Aslında transistör sayısına bakılınca makul düzeyde ısı üreten işlemcilere sahibiz.
Eski 486''''''''larımızla, mevcut sistemlerimizi karşılaştırınca saat hızları ve verimlilik bakımından çok büyük yol katettik...

Pentium 133mhz, .35micron teknolojisiyle üretiliyordu, 3milyon tarnsistöre sahipti,
Pentium4 1400mhz, .18micron teknolojisiyle üretiliyor, 42milyon transistöre sahip...

Zamanında 233mmx''''i de soğutmak büyük problemdi, üreticilerin yapabilecekleri fazla birşey yok... Belki ucuz/verimli tasarımlara ağarlık vermeleri, soğutmayı biraz olsun kolaylaştırabilir... (örneğin, P4''''''''lerdeki, ısı dağıtıcı kabuk)

Sonuçta ben AMD AthlonXP kullanıcısıyım, ve işlemcimin bana sunduğu fiyat/performans oranı son derece tatminkar...
(Her ne kadar, makinamdan uçak gürültüsü gelsede) :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Csound, HPKComposer, Videolar, Sesler ve İkili Evren

FZ

http://avsynthesis.blogspot.com/ ses ve hareketli görüntü sentezleme ile ilgili eğlenceli videoların yer aldığı bir site. Sitedeki videolar HPKComposer ile gerçekleştirilmiş ve müzikler herhangi bir ses örneklemi (sample) ya da nota tabanlı olmayıp tamamen csound ses üreteçleri kullanılmış.

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

Aydın Esen Group @ Ghetto

FZ

Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.