Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

0
conan
Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Görüşler

0
anonim
Ne kadar ilginç...Ne günlere geldik, bu güce bu megabaytlara birgün ulaşılabileceğini biliyordum ama bunun bol ısı, gürültü ve bence herşeyden önce aşırı enerji sarfiyatına mal olacağına hiç düşünmüyordum.

Belki bu çözüm bilgisayarları daha iyi soğutabilir ama ne yazık daha tasarruflu yapmaz.

Özellikle son zamanlarda bilgisayar sistemlerini yenilemiş kurumların yeni gigahertzlik bilgisayarlarına ödeyecekleri enerji faturaları nerelere varacağı belli.
Benim sormak istediğim nokta bu kadar güce ihtiyacımız varmı? varsa niçin
0
TiberiusKirk
Bir işlemcinin, hem hızlı, hemde soğuk çalışabilmesi üretim maliyetini arttıracaktır...

Aslında transistör sayısına bakılınca makul düzeyde ısı üreten işlemcilere sahibiz.
Eski 486''''''''larımızla, mevcut sistemlerimizi karşılaştırınca saat hızları ve verimlilik bakımından çok büyük yol katettik...

Pentium 133mhz, .35micron teknolojisiyle üretiliyordu, 3milyon tarnsistöre sahipti,
Pentium4 1400mhz, .18micron teknolojisiyle üretiliyor, 42milyon transistöre sahip...

Zamanında 233mmx''''i de soğutmak büyük problemdi, üreticilerin yapabilecekleri fazla birşey yok... Belki ucuz/verimli tasarımlara ağarlık vermeleri, soğutmayı biraz olsun kolaylaştırabilir... (örneğin, P4''''''''lerdeki, ısı dağıtıcı kabuk)

Sonuçta ben AMD AthlonXP kullanıcısıyım, ve işlemcimin bana sunduğu fiyat/performans oranı son derece tatminkar...
(Her ne kadar, makinamdan uçak gürültüsü gelsede) :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix 3.8 & UnionFS

e2e

Knoppix 3.8 CeBIT 2005'te tanıtılmış.

Yeni sürümde default kernel versiyonu 2.6.11, KDE 3.3.2. Mozilla yerine ise Firefox ve Thunderbird var.

Fakat asıl "heyecanlandırıcı" yenilik UnionFS ile gelmiş. Artık Knoppix ile boot ettiğimiz bilgisayarımıza program yükleyebileceğiz. Bu bundan önce de mümkündü, fakat epey bir uğraşmak gerekiyordu. Bundan sonra program kurulumu için "apt-get update && apt-get install x" yetecek.

UnionFS sayesinde, RAM disk üzerinde ayrı, yazılabilir bir / dizini oluşturulabiliyor.

Borland IDE tool'larını Sonunda Sattı

ahmetozdemir

Borland ceo'su Tod Nielsen'in 2 yıl önce açıkladığı ide pazarından çekilme planı sonuçlandı.
Delphi, C++ builder, jbuilder gibi gelişmiş idelerinde bulunduğu araçlar Embarcadero Technologies adındaki şirkete 23 milyon dolara satıldı. Resmi açıklama ve news.com haberi.

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi

Windows 2000 5 yıllık toplam maliyette Linux`u geride bırakıyor.

conan

Bu yazıda, IDC şirketinin yaptırdığı bir araştırmaya göre Windows 2000'in 5 yıllık toptan maliyette Linux'tan daha ucuza geldiği anlatılıyor. 104 şirkette yapılan araştırmaya göre %11 ila %22 daha karlı olan taraf Windows`muş. Linux'un Windows servislerine sağladığı üstünlük ise %6 ile sadece web servislerindeymiş.

İlk satın alma maliyetleri çok daha düşük olsa da, Linux sistemleri yönetmek için Linux profesyonellerine ödenen paralar sistemi 5 yılda toptan maliyet konusunda sınıfta bırakıyormuş. "Windows 2000 Versus Linux in Enterprise Computing" çalışmasında belirtilene göre Linux sistemlerin yönetimi, bakımı, sorun çözümlemesi, ve de yeniden kurulması Windows 2000'e göre çok büyük maliyet gerektiriyormuş.

Aynı zamanda da Windows 2000 için 3. parti programlar Linux'ta olduğundan çok daha fazlaymış.

Raporda belirtilen başka bir husus ise, IBM, HP, BMC, CA, NetIQ, Novell gibi şirketlerin Linux'ta çalışan programlar yazmaya başlamalarıyla bu maliyet farkı zamanla azalacakmış.

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.