Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

0
conan
Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Görüşler

0
anonim
Ne kadar ilginç...Ne günlere geldik, bu güce bu megabaytlara birgün ulaşılabileceğini biliyordum ama bunun bol ısı, gürültü ve bence herşeyden önce aşırı enerji sarfiyatına mal olacağına hiç düşünmüyordum.

Belki bu çözüm bilgisayarları daha iyi soğutabilir ama ne yazık daha tasarruflu yapmaz.

Özellikle son zamanlarda bilgisayar sistemlerini yenilemiş kurumların yeni gigahertzlik bilgisayarlarına ödeyecekleri enerji faturaları nerelere varacağı belli.
Benim sormak istediğim nokta bu kadar güce ihtiyacımız varmı? varsa niçin
0
TiberiusKirk
Bir işlemcinin, hem hızlı, hemde soğuk çalışabilmesi üretim maliyetini arttıracaktır...

Aslında transistör sayısına bakılınca makul düzeyde ısı üreten işlemcilere sahibiz.
Eski 486''''''''larımızla, mevcut sistemlerimizi karşılaştırınca saat hızları ve verimlilik bakımından çok büyük yol katettik...

Pentium 133mhz, .35micron teknolojisiyle üretiliyordu, 3milyon tarnsistöre sahipti,
Pentium4 1400mhz, .18micron teknolojisiyle üretiliyor, 42milyon transistöre sahip...

Zamanında 233mmx''''i de soğutmak büyük problemdi, üreticilerin yapabilecekleri fazla birşey yok... Belki ucuz/verimli tasarımlara ağarlık vermeleri, soğutmayı biraz olsun kolaylaştırabilir... (örneğin, P4''''''''lerdeki, ısı dağıtıcı kabuk)

Sonuçta ben AMD AthlonXP kullanıcısıyım, ve işlemcimin bana sunduğu fiyat/performans oranı son derece tatminkar...
(Her ne kadar, makinamdan uçak gürültüsü gelsede) :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.

Pozitif e-dergi Ağustos Sayısı Çıktı

anonim

Bu ay içeriğinin diğer aylara oranla daha zayıf olduğunu söylemek gerek. PozitifPC yetkilileri bunun sebebinin yeniden yapılanma sürecinde olduklarına ve çalışmalarına bu yönde ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da duyurdu. Yine de dergide çarpıcı başlıklar yok değil. Bunlardan bazıları şöyle:

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

Enixma'nın Şubat Sayısı Çıktı

erika

Dergiyi http://www.enixma.org adresinden indirebilirsiniz.

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$