Riemann Hipotezi İspatlandı!

0
FZ

Görüşler

0
malkocoglu_2
Haber icin tesekkurler..
0
robertosmix
Arkadaşlar, ispat üzerinde şöyle bir göz gezdirdimde... Oldukça başarılı görünüyor. Tabii bunun bizim bilgisayar dünyasına şöyle büyük bir darbesi olacaktır. Bildiğiniz gibi hemen hemen her server'da kullanılan ssh protokollerinin varsayılan açık anahtarlı kriptolama sistemleri büyük bir oranla DSA yada RSA'dır. Bu sistemler büyük tam sayıların asal çarpanlarına ayırılmasının zorluğundan yola çıkılarak geliştirilmiş kriptolama sistemleri. Zannedersem, eğer zeta fonksiyonu bahsedildiği gibi işlerlik kazanırsa, bir asal sayıdan diğerine atlamak çok kolay, aynı zamanda da bu şifreleme sistemlerinin kırılmasıda daha bir kolay olacaktır. Dolayısıyla, bu da güvenlik açısından sil baştan çalışmalara gidilmesini gerektirebilir.
0
lifesdkver0_1
böyle bir durum daha öncesinde, "eğer riemann hipotezi doğru olsaydı" şeklinde bir yaklaşımla ortaya çıkmaz mıydı zaten?
0
robertosmix
İspat, bize zeta fonksiyonu Z(s)'in nasil elde edilecegini gösteriyor. Testler, zeta fonksiyonunun olasılıkları üzerinde hesaplanmış.
0
FZ
Slashdot´taki yorumlara bakılacak olursa zaten pek çok matematik makalesinde cümleler, ``Riemann hipotezinin doğru olduğunu var sayarsak diyebiliriz ki...´´ diye başlıyormuş. Dolayısı ile problem önemli ve ilginç olmakla birlikte şimdilik şifreleme ile ilgili herhangi bir ciddi sonuç söz konusu gibi görünmüyor yani olumsuz anlamda.

Meraklısına: Riemann´ın zeta fonksiyonunun bir prototip üretme makinası ile üretilmiş üç boyutlu elle tutulur halini görmek isteyenler için:

http://www.sdsc.edu/tmf/Examples/Rie/rie.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.

Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

FZ

Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

FZ

TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.