Riemann Hipotezi İspatlandı!

0
FZ

Görüşler

0
malkocoglu_2
Haber icin tesekkurler..
0
robertosmix
Arkadaşlar, ispat üzerinde şöyle bir göz gezdirdimde... Oldukça başarılı görünüyor. Tabii bunun bizim bilgisayar dünyasına şöyle büyük bir darbesi olacaktır. Bildiğiniz gibi hemen hemen her server'da kullanılan ssh protokollerinin varsayılan açık anahtarlı kriptolama sistemleri büyük bir oranla DSA yada RSA'dır. Bu sistemler büyük tam sayıların asal çarpanlarına ayırılmasının zorluğundan yola çıkılarak geliştirilmiş kriptolama sistemleri. Zannedersem, eğer zeta fonksiyonu bahsedildiği gibi işlerlik kazanırsa, bir asal sayıdan diğerine atlamak çok kolay, aynı zamanda da bu şifreleme sistemlerinin kırılmasıda daha bir kolay olacaktır. Dolayısıyla, bu da güvenlik açısından sil baştan çalışmalara gidilmesini gerektirebilir.
0
lifesdkver0_1
böyle bir durum daha öncesinde, "eğer riemann hipotezi doğru olsaydı" şeklinde bir yaklaşımla ortaya çıkmaz mıydı zaten?
0
robertosmix
İspat, bize zeta fonksiyonu Z(s)'in nasil elde edilecegini gösteriyor. Testler, zeta fonksiyonunun olasılıkları üzerinde hesaplanmış.
0
FZ
Slashdot´taki yorumlara bakılacak olursa zaten pek çok matematik makalesinde cümleler, ``Riemann hipotezinin doğru olduğunu var sayarsak diyebiliriz ki...´´ diye başlıyormuş. Dolayısı ile problem önemli ve ilginç olmakla birlikte şimdilik şifreleme ile ilgili herhangi bir ciddi sonuç söz konusu gibi görünmüyor yani olumsuz anlamda.

Meraklısına: Riemann´ın zeta fonksiyonunun bir prototip üretme makinası ile üretilmiş üç boyutlu elle tutulur halini görmek isteyenler için:

http://www.sdsc.edu/tmf/Examples/Rie/rie.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Dünya Siber Oyun Olimpiyatları Başladı !

redogre

Tesadüfen girdiğim Worldcybergames.com sitesinin sloganı şu: Atina size ilk olimpiyatı hatırlatıyorsa Seul de size ilk siber olimpiyatı hatırlatsın!
Ön elemeleri geçen 30 ülkeden 400 yarışmacı 5 Aralık 2001 den itibaren toplam 300.000 $ lık bir ödül için yarışacak.
Maalesef yarışan ülkeler arasında Türkiye yok ama belki de Fazlamesai yol göstericiliğinde önümüzdeki yıl biz de yerimizi alırız...

Bilgisayar Dünyasının OSCAR´ı Türk Firmasına

korhan

Yazılım şirketi Cybersoft'un 'İnternet Vergi Dairesi' projesi, NASA'yı geride bırakarak birinci oldu.
Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft ,'internet vergi dairesi' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve "Bilgisayar Dünyasının Oscar'ı" kabul edilen Computerworld Honors'ın 21.yüzyıl başarı ödülünü kazandı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi" olarak adlandırılan Cybersoft firmasının geliştirdiği "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi" (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında ,

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Birleşik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı, Linux ve Oracle dedi!

redial

27 Ocak 2003, Pazartesi - [ 14:16 ]
Newsforge.com, Tina Gasperson
Birlesik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı (www.dhs.gov) birkaç aydır Windows 2000 üzerinde çalıştırmakta olduğu sunucularını geçen hafta Linux üzerindeki Oracle ortamına geçirdi.

Uzmanlar bu değişikliğin geçtiğimiz hafta Internet'i Çalkalayan "Slammer" adındaki MS SQL Server virüsüne karşı bir tepki olmayabileceğini söylüyor. Netcraft, değişikliğin 24 ve 25 Aralık tarihlerinde meydana geldiğini belirtiyor.

Bir programcı ve vicdanı: Jani 'sniper' Taskinen ZEND'den istifa etti

FZ

Meşhur PHP ve ZEND geliştiricilerinden Jani 'sniper' Taskinen, bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu.

Tartışmalara ve bazı yorumlara göre, Taskinen, İsrail'in bir süredir gerçekleştirdiği, BM binasının da bombalanması gibi vakaları içeren ve (hemen hemen) tüm dünyanın tepkisini çeken askeri operasyonlardan ötürü tepkisini ortaya koymak için istifa etmiş durumda.