Cat Logic, Türkiye'yi ar-ge üssü seçti

0
ekrems
Avupa'da BT (Bilgi Teknolojileri) personeli bulmakta zorlanan, Hindistan'da ise istedikleri kaliteyi bulamayıp ve iletişim sorunu yaşayan yabancı yazılım devleri dümeni Türkiye'ye kırmaya başladı. Bu trendin en canlı örneği ise Türkiye'yi ar-ge üssü ilan eden Hollanda'nın bir numaralı yazılım devi Cat Logic. Firma Türkiye'de geliştirdiği yazılımları dünyaya pazarlayacak.
Şahsen haberi biraz abartılı bulduysam da ümit verici. Haberin devamı için bkz. http://www.referansgazetesi.com/

Görüşler

0
Tarık
Evet haberde bir medya abartısı var gibi duruyor ama hintli kardeşlerimizin kalitesizliğini doğruladığı için gayet inandırıcı :) Cat Logic. hoş gelmiş, iyi bir insan kaynakları çalışmasıyla gayet kaliteli çalışanlar edinebilir ülkemizden.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Üniversite Adayları için `Bilgisayar Bilimleri Test Sürüşü 2010´

butch

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22, 29 Temmuz ve 5 Ağustos Perşembe günleri test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”