Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

0
bio
Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Görüşler

0
deathline
Madagaskardan hatta Kenyadan bile var ama bizden yok!!!!!!!
0
loker
Kendisi bir bok olamamışken başkasını küçümsemekle ilgili malesef çok yaygın bu küstahlığı bir kenara bırakmakla başlayalım mı?
0
sundance
Ben anlamadım ki, "kim b*k olamamış? kim kimi küçümsüyor?" bu haberin neresinden bunu çıkarttınız? Bu arada Loker, bildiğimiz Koray Loker di mi? HitNet camiasından ;)
0
loker
aynen efendim, bu arada ozgen kuzeninizin de selamlari var ;) olamayan bizler (turkiyeli orta sinif...), kucumseyen de biz, kucumsenense (neye goreyse) madagaskar, tanzanya, honolulu falan oluyor... nedense kendimiz de 3. dunya olarak tanimlanmamiza ragmen, 3. dunyayi kucumseyerek sinif atlayabilecegimizi zannediyoruz ya... bu toplumsal bellege dair sacma onyargidan gina geldi artik... ona tepki verdim...
0
sundance
Eyvallah. Zaten beni illet eden şeylerden bir tanesi de şu "üçüncü dünya" lafı.

Üçüncü dünyanın anlamı "batı ya da doğu ile ittifak halinde olmayan ülkeler" demek. Dahası ifadenin doğrusu da "üçüncü dünya" değil. Orjinal terim 1950'lerdeki bir 14 Ağustos 1952'deki bir makalede çıkmış ve "tiers monde" imiş orjinal Fransızcası. Bu terim de her ne kadar "üçüncü dünya" anlamına gelse de asıl anlamı, "dünyanın üçte biri" ya da "üçün biri" şeklindeymiş. (İkinci dünya diye bir kavram yok mesela).

Wikipedia'dan alıntılanmıştır
0
raistlinthewiz
Katılımcıların arasında tabiki Turk vardı. En azından kendimden biliyorum uzun bir zaman harcayıp bir proje buldum ve proje katılım dokumanını hazırladım. Malasef kabul edilmedi :/ ( http://shalafi.mine.nu/incelenecekler/summer_of_code/codename_octopus.pdf ) Tabi projeyi gonderdigim gaim'in en fazla proje teklifi alması tuzu biberi oldu.
0
Challenger
Türk vardı. Ama projeleri reddedildi.
0
mascix
mademki türksün gösterde ürksün düsturunu hayatında benimsemiş yegane öğrenci milletinin yetersizliği diyip geçiştirmek gelir içimden.
0
simor
Aman hiç bir şeye bağlamayalım. Üretsek yeter. Neyin neye bağlanacağıyla veya dilimizin nası içine ederiz gibi uğraşlarla uğraşmayıp, üretsek yeter. Üretmenin yok etmek, amele gibi üretmek veya dejenere etmek değil sadece üretmek ve fayda sağlamak için üretmek olduğunu anladığımız zaman bizim de adımız orada olur.
0
loker
Bilg. Müh. bölümlerinin çoğundan mezun olan öğrencilerin bir proje geliştirmekle ilgili fikirleri olamayışının,

Ülkemiz yazılım sektörünün belkemiğini muhasebe, icra, hukuk, depo/stok takip, internet cafe programlarını oluşturmasının ve onların da teknoloji açısından pek de önemli yetkinlikleri olmayıp ali cengizlikle kotarılmış işler olmasının

adam akıllı projelerin çoğunun kaynak kodunu geçtim kuramsal altyapısının ve hatta varlığının bile sahiplerine özel geliştirilmesinin etkisi olabilir diye düşünüyorum...

0
burak21
Evet,özellikle lokerin yorumuna katılıyorum.Eğer savunma sanayiine hazırlanan yazılımları çıkartırsak(Aselsan,Havelsan)diğer önde giden yazılımevlerimiz bu tür programlar yapıyor.Stok peogramları,cari programlar bunun gibi şeyler.Bir hevesle yeni açılanlarda böyle.Yani büyük işlere girmiyorlar.Büyüklerde büyük işlere girmiyorlar.Bilmiyorum yanlışsam düzeltin bir Koç Bilgi Grubu mesela dershane şeklinde bir sistemleri ve zaten bu dershane sisteminde dolayı varolan yetkili kişilerde çözüm işleriyle uğraşıyorlar.Yani teknik destek.Kısacası biz Türkiye olarak hep tüketici konumundayız.Ne zaman üreteceğiz bilemiyorum.ODTÜ'den mezun olmak birisi iyi programcı yapmaz bunu çoğumuz biliyoruz.Hatta ODTÜ'den 4.00 la mezun olmakda hiçbir şeydir.Ne bileyim bir Matematik Mezunu veya vasat bir üniversitenin Bilg. Müh. bölümünden bu işe asılan öğrenciler var.Bunlar yani bilemiyorum.Nası bir araya getireceğiz...
0
sundance
Valla ben şahsen "eve gitsem de bir daha mümkünse bilgisayarın yüzünü görmesem" diyen o kadar çok bilgisayar mühendisi gördüm ki artık gına geldi.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezunlarının çoğunda proje geliştirmeyle ilgili fikiri boşver, bilgisayarla ilgili, bir şeyleri kurcalamakla ilgili bir heyecan bile bulmak zor...

Çalıştığım bir büyük sistem entegratörde, sistem geliştirici birilerini işe alacaklardı. Belli bir proje üzerinde çalışacak, yeri geldiğinde kod üretip gerekli işin yapılmasını sağlayacak birileri. Birkaç tane bilgisayar mühendisliği mezunu da başvurmuştu kendilerine "ilerde sizle müdürlük konusunda görüşürüz, şimdilik bize Matematik ya da Fizim mühendisliği bölümlerinden mezun adam lazım" demişlerdi.
0
raistlinthewiz
Katılımcıların arasında tabiki Turk vardı. En azından kendimden biliyorum uzun bir zaman harcayıp bir proje buldum ve proje katılım dokumanını hazırladım. Malasef kabul edilmedi :/ ( http://shalafi.mine.nu/incelenecekler/summer_of_code/codename_octopus.pdf ) Tabi projeyi gonderdigim gaim'in en fazla proje teklifi alması tuzu biberi oldu.
0
hardheart
Bende uc tane proje göndermiştim. Kabul edilmedi. Bu sene daha yaratıcı bir konu için çalışıyorum,düşünüyorum.Umarım bu sene muvaffak oluruz.
0
robertosmix
Türk eğitim sistemi dahilinde eğitim gören/görmüş insanların böyle bir projede başarı kaydetmesi çok ilginç olurdu.

Objektif olursak hedefe daha kolay ulaşırız ki bir hedefimiz ve vizyonumuzun olduğundan bile şüpheliyim.
0
FZ
Bazı arkadaşlar kendileri bir proje gönderdiklerinden ama bunun kabul edilmediğinden bahsetmişler.

Benim kafam karıştı, orada zaten pek çok kişinin/kurumun önerdiği pek çok fikir yok muydu halihazırda? Yani Türkiye'den başvuran arkadaşlar, ben filanca adamın "mentorluğunda" filanca proje için çalışmak istiyorum diye başvurmak yerine tamamen özgün fikirlerle mi başvurdular? Hiç önerilen önemli fikirler için çalışmak isteyen Türk çıkmadı mı?
0
GtG
Wine icin verdigim proposal:

I would like to work on the Bug#422 Make the registry loadable on demand.


A straight forward hybrid solution using BerkeleyDB that I think of is:

At first, map each registry key's entries and subkeys to only one Berkeley record.

If record is bigger than some amount, create new record for each of its subkey and move their contents there.

By this way we can provide very fast access for most applications assuming that if it calls for a key, more likely it will call for its subkey. As they already extracted we will achieve a good performance. If that registry key is a big (or heavy/large?) key, as it have been seperated to more than one records, the whole key will not be loaded, and memory use will be decreased.


About me

--------

 I am a software engineer with industry experience currently continuing graduate study at Bilkent University on Computer Science for a M.S degree. 


Why me?

-------

 I like programming and learning new things so, mostly I spend a big part of my free time searching, reading and coding at my computer.

 I have previously worked on BerkeleyDB projects and the last one was a database for a file sharing application and I have knowledge on MS Windows registry.


Ayrica Google ve Ubuntu'ya onerdigim, ozgun, LGPL ile lisanslandirilmis, 3D, aksiyon oyun projem vardi kabul edilmedi.
Benim kanimca;
1- Turkiye'de yeterince duyurulmadi.
2- Ya bir sekilde dogru konulara yeterince basvuru yapilmadi (mesela desteklenen wine projesi yok), ya da basvuru sekli basarili degildi.

Sonucta bir mulakat yapilmadigi icin sorunu arayacak baska yer aklima gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Sanal Sergi: Ömer Uluç

FZ

"Ömer Uluç'un bu o kadar kendine özgü hareketi, tekrarlı, anlatımlı olmayan bir harekettir ama başka çağdaş resimlerde rastlandığı gibi basit bir damgalama değildir; kucaklayan bir harekettir. Espası özgürce ve cömertçe kucaklayan ve sadece figürleri yakalamak için daralan bir hareket. O kadar ki, figürler gerçekte espasın kasılmalarıdır." Catherine Millet, çağdaş ressamlarımızdan Ömer Uluç'u böyle yorumluyor.

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.