Be Inc. topu attı...

0
SHiBuMi
Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Görüşler

0
conan
Bakalim Palm ne yapacak BE ile. :) Bosuna 11 Milyon $ yatirmadilar herhalde! :)) Palm PDA piyasasinda Palm OS`u ile bayagi geride kaldi. Acaba BeOS`u Palm`a uyarlarlar mi diye uçasým geldi bir anda!!!
0
tongucyumruk
Palmos nasil geri kaldi?? PalmOS hala PDA pazarinda en cok kullanilan OS durumunda... Eger multimedia yetenekleri yonunden eksik derseniz o ayri tabii ama Bill Amcanin WinCE si Pocket PC 2002 si gibi benim yerde duran bilgisayariminkinden (200mhz islemci 64MB bozuk ram) daha yuksek konfigurasyona sahip makinalar (en az 32MB ram 206mhz islemci) istemediginden o yonude hos gorulebilir bence. Dahasi sony gibi bazi firmalarin PalmOS tabanli ve oldukca iyi multimedia destegine sahip modelleride mevcut. Dahasi bu makinalar 33mhz islemci ve 8 mb ram ile son derece hos performans veriyorlar.

Ve palm bu yil icinde OS5'i duyurmaya hazirlaniyor. OS5 ile gelecek arm destegi 206 mhzlik makinalarda palmos'un hiz konusunda cosmasini saglayacaktir eminim
0
conan
Ben sadece sunu soyleyeyim. Ben burda Best Buy`a, Comp USA`ye gittigimde PDA standinin onunde dururken kimse kalkip da Palm`lari incelemiyor. Neden? Cunku renkli degil! :) (tamam renkli modelleri var biliyorum) Ama insanlar kesinlikle IPAQ, Cassiopeia, gibi `renkli` CElerin onunden ayrilmiyor. Sadece gozlemsel yorumum bu. Satis rakamlarini incelemedim.

Ucret? diye soruyorsan da kimin umrunda! Adam sana: simdi al, odemeye 2003 yilinda basla diyor. 2004e kadar da vade almiyor! :))) Istersen m125 al istersen IPAQ bilmemkac :)))
0
FZ
E o zaman bilgisayar almak için ABD'ye gelelim ;-) Hayrola orada da mı ekonomik kriz çıktı?

Şimdi al, seneye ödemeye başla ve bir yıl boyunca vade farkı yok ha? Vay canına! ;-)
0
tongucyumruk
Sanırım çıkmış hemde irisinden...

SonyStyle'da 300$ ve üstüğ alışverişlerde 48 ay taksit var üstelik ilk 6 ay 5 kuruş ödemiyorsunuz üstüne üstlük uyguladıkları faiz oranı toplamda %25 aylık yaklaşık %0,5 ediyor sanırım... Kriz bayaa var hemde öyle böyle değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

Zenginliğe $2.56 değerinde bir adım

cbc

Zengin olmak için ne yaparsınız?

Kaliteli ve az kişinin yaptığı işlerde rol alıp yüklü miktarda ödemeler alabilirsiniz. Ya da günde 48 saat çalışıp, maaşınızı 2ye katlayabilirsiniz. Tabi bunun için tek başınıza yaşıyor olmanız ve giderinizin az olması gerekir.

Daha zor bir yöntemi Laszlo Nemeth deniyor. Yöntemi öğrenip dünyadaki şanslı azınlığın içinde nasıl olunabileceğini görmek için haberin devamına bakın.

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

FZ

Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

2006 SourceForge.net Community Choice Awards Final Sonuçları

anhanguera

2006 SourceForge.net Community Choice Awards'a Türkiye'den iki proje xynth, ve f4l aday gösterilmişti. İlk sonuçlar bugün açıklandı. Hem xynth hem de f4l finale kalmaya hak kazanmışlar. Sonuçlar 6 Nisan`da açıklanacakmış.