Be Inc. topu attı...

0
SHiBuMi
Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Görüşler

0
conan
Bakalim Palm ne yapacak BE ile. :) Bosuna 11 Milyon $ yatirmadilar herhalde! :)) Palm PDA piyasasinda Palm OS`u ile bayagi geride kaldi. Acaba BeOS`u Palm`a uyarlarlar mi diye uçasým geldi bir anda!!!
0
tongucyumruk
Palmos nasil geri kaldi?? PalmOS hala PDA pazarinda en cok kullanilan OS durumunda... Eger multimedia yetenekleri yonunden eksik derseniz o ayri tabii ama Bill Amcanin WinCE si Pocket PC 2002 si gibi benim yerde duran bilgisayariminkinden (200mhz islemci 64MB bozuk ram) daha yuksek konfigurasyona sahip makinalar (en az 32MB ram 206mhz islemci) istemediginden o yonude hos gorulebilir bence. Dahasi sony gibi bazi firmalarin PalmOS tabanli ve oldukca iyi multimedia destegine sahip modelleride mevcut. Dahasi bu makinalar 33mhz islemci ve 8 mb ram ile son derece hos performans veriyorlar.

Ve palm bu yil icinde OS5'i duyurmaya hazirlaniyor. OS5 ile gelecek arm destegi 206 mhzlik makinalarda palmos'un hiz konusunda cosmasini saglayacaktir eminim
0
conan
Ben sadece sunu soyleyeyim. Ben burda Best Buy`a, Comp USA`ye gittigimde PDA standinin onunde dururken kimse kalkip da Palm`lari incelemiyor. Neden? Cunku renkli degil! :) (tamam renkli modelleri var biliyorum) Ama insanlar kesinlikle IPAQ, Cassiopeia, gibi `renkli` CElerin onunden ayrilmiyor. Sadece gozlemsel yorumum bu. Satis rakamlarini incelemedim.

Ucret? diye soruyorsan da kimin umrunda! Adam sana: simdi al, odemeye 2003 yilinda basla diyor. 2004e kadar da vade almiyor! :))) Istersen m125 al istersen IPAQ bilmemkac :)))
0
FZ
E o zaman bilgisayar almak için ABD'ye gelelim ;-) Hayrola orada da mı ekonomik kriz çıktı?

Şimdi al, seneye ödemeye başla ve bir yıl boyunca vade farkı yok ha? Vay canına! ;-)
0
tongucyumruk
Sanırım çıkmış hemde irisinden...

SonyStyle'da 300$ ve üstüğ alışverişlerde 48 ay taksit var üstelik ilk 6 ay 5 kuruş ödemiyorsunuz üstüne üstlük uyguladıkları faiz oranı toplamda %25 aylık yaklaşık %0,5 ediyor sanırım... Kriz bayaa var hemde öyle böyle değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

ganzo66

İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Türk Şirketleri Açık Koda Destek Veriyor: AresWall Açık Kaynak Kodlu Oldu

FZ

FZ, memleketin-yazılım-dünyasındaki-son-gelişmeler departmanından bildiriyor:

ProG firmasından güncel bir duyur, hemen paylaşalım (vurgular bana ait).

"Bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir açılma projesini yeni yıl ile birlikte duyurmaya karar verdik. 2003 yılında geliştirmeye başladığımız ve yıllar içerisinde oldukça etkin bir firewall ürünü haline gelen Ares-Wall‘u bu yılın ilk çeyreğinde özgür yazılım camiasına bağışlayacağız.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor: