Be Inc. topu attı...

0
SHiBuMi
Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Görüşler

0
conan
Bakalim Palm ne yapacak BE ile. :) Bosuna 11 Milyon $ yatirmadilar herhalde! :)) Palm PDA piyasasinda Palm OS`u ile bayagi geride kaldi. Acaba BeOS`u Palm`a uyarlarlar mi diye uçasým geldi bir anda!!!
0
tongucyumruk
Palmos nasil geri kaldi?? PalmOS hala PDA pazarinda en cok kullanilan OS durumunda... Eger multimedia yetenekleri yonunden eksik derseniz o ayri tabii ama Bill Amcanin WinCE si Pocket PC 2002 si gibi benim yerde duran bilgisayariminkinden (200mhz islemci 64MB bozuk ram) daha yuksek konfigurasyona sahip makinalar (en az 32MB ram 206mhz islemci) istemediginden o yonude hos gorulebilir bence. Dahasi sony gibi bazi firmalarin PalmOS tabanli ve oldukca iyi multimedia destegine sahip modelleride mevcut. Dahasi bu makinalar 33mhz islemci ve 8 mb ram ile son derece hos performans veriyorlar.

Ve palm bu yil icinde OS5'i duyurmaya hazirlaniyor. OS5 ile gelecek arm destegi 206 mhzlik makinalarda palmos'un hiz konusunda cosmasini saglayacaktir eminim
0
conan
Ben sadece sunu soyleyeyim. Ben burda Best Buy`a, Comp USA`ye gittigimde PDA standinin onunde dururken kimse kalkip da Palm`lari incelemiyor. Neden? Cunku renkli degil! :) (tamam renkli modelleri var biliyorum) Ama insanlar kesinlikle IPAQ, Cassiopeia, gibi `renkli` CElerin onunden ayrilmiyor. Sadece gozlemsel yorumum bu. Satis rakamlarini incelemedim.

Ucret? diye soruyorsan da kimin umrunda! Adam sana: simdi al, odemeye 2003 yilinda basla diyor. 2004e kadar da vade almiyor! :))) Istersen m125 al istersen IPAQ bilmemkac :)))
0
FZ
E o zaman bilgisayar almak için ABD'ye gelelim ;-) Hayrola orada da mı ekonomik kriz çıktı?

Şimdi al, seneye ödemeye başla ve bir yıl boyunca vade farkı yok ha? Vay canına! ;-)
0
tongucyumruk
Sanırım çıkmış hemde irisinden...

SonyStyle'da 300$ ve üstüğ alışverişlerde 48 ay taksit var üstelik ilk 6 ay 5 kuruş ödemiyorsunuz üstüne üstlük uyguladıkları faiz oranı toplamda %25 aylık yaklaşık %0,5 ediyor sanırım... Kriz bayaa var hemde öyle böyle değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.

Internet Ansiklopedileri Başabaş

gunebakan

Jimmy Wales'in lideriliğindeki Wikipedia ansiklopedisinin bilimsel yazılardaki gerçekliği Britannica ile çok yakın çıktı. Haftalık bilimsel dergi Nature'ın yaptığı araştırmaya göre bilimsel makalelerdeki yazı başına yanlışlık Wikipedia'da 4 iken Britannica'da 3 olarak tespit edildi.

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!