Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

0
FZ
Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

Görüşler

0
sleytr
bir an için bu barkodu vücuda dövme olarak yaptırmanın gençler arasında trend haline geleceğini, daha uzak bir gelecektede mecburiyet haline gelmesi olasılığını düşündüm. ürperdim!
0
FZ
Valla kafayı böyle ürpertici şeylere yormak yerine daha eğlenceli ve yaratıcı şeylere yorsak nasıl olur diyorum, bir yanı ile çok hoşuma gitti benim bu semacode fikri ;-)

Akabinde yazarın okuduğu bir makaleye zıpladım, şu anda ise evdeki hemen her türlü taşınabilir eşyaya birer ``dosya ismi´´ verip yani bunlar RFID ile işaretleyip sonra da bilgisayarımla sürekli iletişim halinde olacak bir tür Lego Mindstorm robotuna, ``kahverengi kupamı getir, sonra mavi tükenmez kalemimi getir ve bir de en kalın çizgisiz defterimi´´ demeyi düşünüyorum ;-)
0
sleytr
tüm gün yerinden hiç kıpırdamadan sadece beynini çalıştırıp göbeğini büyütmek fikri güzel görünüyor aslında.
ama, bir dakika. . .
evet, evet bu benim zaten hergün yaptığım şey :) sanırım o yüzden güzel göründü. ama bari çayımızı kendimiz alalım :)

0
FZ
Hayır hayır! Bu benim yaptığım şey! Benden bahsediyorsun! :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

Turing Günleri 2004: Kuantum Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri 2004 etkinliğinin bu seneki konusu kuantum bilgi işlem. Yerli ve yabancı pek çok uzman ve araştırmacının katılacağı bu beyin fırtınası için yerinizi şimdiden ayırtın.

FM sitesinde daha önce kuantum bilgi işlemle ilgili önemli haberler yayınlanmıştı:

- QCL Programlama Dili (Bunu geliştiren sıkı Özgür Yazılım taraftarı Dr. Oemer de etkinlik davetlileri arasında ;-)
- Kuantum noktaları ve programlanabilir madde
- Pratik kuantum şifreleme
- Shor Algoritması NMR yöntemi ile gerçekleştirildi

Etkinlik programı ise şöyle:

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

21. Yüzyılın En Önemli Mühendislik Problemi: Kişiye Özel Öğrenme Sistemleri

FZ

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi 21. yüzyılda en önemli kabul ettiği 14 mühendislik problemini "Grand Challenges" başlığı altında yayınladı. Bu listedeki maddelerden biri de "kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerini geliştirmek".

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.