Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

0
FZ
Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

Görüşler

0
sleytr
bir an için bu barkodu vücuda dövme olarak yaptırmanın gençler arasında trend haline geleceğini, daha uzak bir gelecektede mecburiyet haline gelmesi olasılığını düşündüm. ürperdim!
0
FZ
Valla kafayı böyle ürpertici şeylere yormak yerine daha eğlenceli ve yaratıcı şeylere yorsak nasıl olur diyorum, bir yanı ile çok hoşuma gitti benim bu semacode fikri ;-)

Akabinde yazarın okuduğu bir makaleye zıpladım, şu anda ise evdeki hemen her türlü taşınabilir eşyaya birer ``dosya ismi´´ verip yani bunlar RFID ile işaretleyip sonra da bilgisayarımla sürekli iletişim halinde olacak bir tür Lego Mindstorm robotuna, ``kahverengi kupamı getir, sonra mavi tükenmez kalemimi getir ve bir de en kalın çizgisiz defterimi´´ demeyi düşünüyorum ;-)
0
sleytr
tüm gün yerinden hiç kıpırdamadan sadece beynini çalıştırıp göbeğini büyütmek fikri güzel görünüyor aslında.
ama, bir dakika. . .
evet, evet bu benim zaten hergün yaptığım şey :) sanırım o yüzden güzel göründü. ama bari çayımızı kendimiz alalım :)

0
FZ
Hayır hayır! Bu benim yaptığım şey! Benden bahsediyorsun! :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

FZ

Az önce bize önce telefon ile ulaşan ve ardından e-posta yazan bir Türk Telekom haberleşme mühendisi FM okurunun mesajını olduğu gibi paylaşıyoruz.

"Türkiye’de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Symantec Büyümeye Devam Ediyor

parsifal

Bünyesine kattığı firmalarla büyümeye ve gelişmeye devam eden Symantec, en son Vontu'yu da Symantec ailesine dahil etti.

20 yıl önce bugün: Çernobil!

larweda

26 Nisan 1986 saat 01:23`te, Çernobil Nükleer Santralinin 4 numaralı reaktörü infilak etti. Ortaya çıkan radyasyon miktarı, Hiroşima ve Nagasaki'de patlatılan atom bombalarından yaklaşık 100 kat daha fazla idi.
www.chernobyl.info sitesi, felaketin sonuçlarından, etkilenen insanlar için yapılan yardım eylemlerinin ve projelerinin detaylarını sunuyor. İlginç projelerden biri, felaketten 7 ay sonra kalan 200 ton radyoaktif yakıtı ve reaktör çekirdeğini korumak için yapılan (ve 20-30 yıl ömür biçilen) koruma kalkanının yerine, 100 yıl ömür biçilen ve yaklaşık 1 milyar dolara malolacak yeni koruma kalkanının inşası.