Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

0
FZ
Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

Görüşler

0
sleytr
bir an için bu barkodu vücuda dövme olarak yaptırmanın gençler arasında trend haline geleceğini, daha uzak bir gelecektede mecburiyet haline gelmesi olasılığını düşündüm. ürperdim!
0
FZ
Valla kafayı böyle ürpertici şeylere yormak yerine daha eğlenceli ve yaratıcı şeylere yorsak nasıl olur diyorum, bir yanı ile çok hoşuma gitti benim bu semacode fikri ;-)

Akabinde yazarın okuduğu bir makaleye zıpladım, şu anda ise evdeki hemen her türlü taşınabilir eşyaya birer ``dosya ismi´´ verip yani bunlar RFID ile işaretleyip sonra da bilgisayarımla sürekli iletişim halinde olacak bir tür Lego Mindstorm robotuna, ``kahverengi kupamı getir, sonra mavi tükenmez kalemimi getir ve bir de en kalın çizgisiz defterimi´´ demeyi düşünüyorum ;-)
0
sleytr
tüm gün yerinden hiç kıpırdamadan sadece beynini çalıştırıp göbeğini büyütmek fikri güzel görünüyor aslında.
ama, bir dakika. . .
evet, evet bu benim zaten hergün yaptığım şey :) sanırım o yüzden güzel göründü. ama bari çayımızı kendimiz alalım :)

0
FZ
Hayır hayır! Bu benim yaptığım şey! Benden bahsediyorsun! :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

Türk Basını Marvin Minsky'yi Keşfediyor

FZ

Radikal gazetesi yazarlarından İsmet Berkan, Marvin Minsky'nin SOCIETY OF MIND isimli sıradışı ve önemli kitabından bahsetmeye başlamış ve bu hafta da devam ediyor.

Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.

Yahoo mail servisinde yenilikler başladı

e2e

Gmail'in duyurulmasının ardından Yahoo da mail servisini yenileyeceğini ve ücretsiz hesaplarda disk alanını 100 MB'a çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün itibariyle bahsedilen değişiklik gerçekleşti. Yahoo mail servisi yeni arayüzü, 100 MB'lık kullanım alanı ve 10 MB'lık mesaj transfer limitiyle faaliyete geçti.

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Osliving.com - Açık Kaynak Yazılım Arşivi

parsifal

Henüz dokuz gün önce kurulmuş olmasına rağmen itinalı bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan Open Source Living adlı sitede, birçok açık kaynak, kaliteli ve bedava yazılım tanıtımını bulabilirsiniz.

Özellikle windows işletim sistemi kullanıyor olup açık kaynağın tadına bakmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için güzel bir arşiv. Zira hala pekçok kullanıcı açık kaynağın sadece GNU/Linux sistemlerine özgü olduğunu sanıyor.