Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

0
FZ
Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?
George Mason üniversitesi doktora öğrencisi Sean Gormanın yaptığı şey, basitçe söylemek gerekirse, ABD´deki her şirketin birbirlerine hangi fiberoptik hatlar üzerinde bağlandıklarını gösteren etkileşimli bir harita idi.

Gorman bu haritayı kullanarak Manhattan'daki bir bankanın üzerine tıklayabilir ve bu banka ile fiberoptik ağlar üzerinden hangi kurumların iletişim halinde olduklarını görebilir. En yoğun bağlantılara zoom yapabilir ve bunların nereleri etkileyeceğini kolayca görebilir.

Kısa bir süre öncesine dek kendi halinde bilgisayarcı olan Gorman şöyle diyor: "Bir anda hayatıma devlet görevlilerinin ve çok büyük şirket genel müdürlerinin gireceği aklımın ucundan bile geçmiyordu. Doktora tezimi başarılı buluyorlar ve yayınlamamamı istiyorlar!"

Kaynak: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A23689-2003Jul7.html?nav=hptop_tb

Görüşler

0
conan
Sean'in isi hazir ;)
0
FZ
Hangi ülkede? ;-)
0
conan
Superonline is teklifi yapmis diye duydum :PPPP
0
Teorisyen
PROFESÖRÜ DE ÇOK İLERİ GÖRÜŞLÜYMÜŞ YANİ !

Allah herkesi bu türlerinden korusun !
0
FZ
Profesör nereden tahmin etsin ABD´nin göbeğinde gökdelenlerin aşağı ineceğini, akabinde de ortamı paranoyanın, güvenlik histerisinin saracağını falan.
0
robertosmix
Gordon Mils adında bir basketbol hocası da gençken Michael JORDAN'a aynen şunu demiş. "Senden hiçbirşey olmaz. Sen git sigortalı bir işe gir." Ne büyük gaf ama!!! (Şekil 1.a'daki gibi)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Şenligi 2

redial

1-4 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Linux Şenliği 2'ye herkes davetlidir. Şenlikte çok ciddi bir oyun turnuvasının düzenleneceğini de belirtmekte fayda var ;-)

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.

OSEC Linux Eğitimleri : 18 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 18 Eylül'de başlayacak.


Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.