Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

0
FZ
Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?
George Mason üniversitesi doktora öğrencisi Sean Gormanın yaptığı şey, basitçe söylemek gerekirse, ABD´deki her şirketin birbirlerine hangi fiberoptik hatlar üzerinde bağlandıklarını gösteren etkileşimli bir harita idi.

Gorman bu haritayı kullanarak Manhattan'daki bir bankanın üzerine tıklayabilir ve bu banka ile fiberoptik ağlar üzerinden hangi kurumların iletişim halinde olduklarını görebilir. En yoğun bağlantılara zoom yapabilir ve bunların nereleri etkileyeceğini kolayca görebilir.

Kısa bir süre öncesine dek kendi halinde bilgisayarcı olan Gorman şöyle diyor: "Bir anda hayatıma devlet görevlilerinin ve çok büyük şirket genel müdürlerinin gireceği aklımın ucundan bile geçmiyordu. Doktora tezimi başarılı buluyorlar ve yayınlamamamı istiyorlar!"

Kaynak: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A23689-2003Jul7.html?nav=hptop_tb

Görüşler

0
conan
Sean'in isi hazir ;)
0
FZ
Hangi ülkede? ;-)
0
conan
Superonline is teklifi yapmis diye duydum :PPPP
0
Teorisyen
PROFESÖRÜ DE ÇOK İLERİ GÖRÜŞLÜYMÜŞ YANİ !

Allah herkesi bu türlerinden korusun !
0
FZ
Profesör nereden tahmin etsin ABD´nin göbeğinde gökdelenlerin aşağı ineceğini, akabinde de ortamı paranoyanın, güvenlik histerisinin saracağını falan.
0
robertosmix
Gordon Mils adında bir basketbol hocası da gençken Michael JORDAN'a aynen şunu demiş. "Senden hiçbirşey olmaz. Sen git sigortalı bir işe gir." Ne büyük gaf ama!!! (Şekil 1.a'daki gibi)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ve İnsan Makinaya Yenildi

sefalet

Uzun yıllardır ilk defa tek bir Dünya Şampiyonu var artık ve Viladimir Kıramnik (Vladimir Kramnik) yeni ünvanı ile ilk kez bir karşılaşmaya çıktı. Rakibinin adı Deep Fritz 10.

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Plazma #2 Çıktı

anonim

Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.