E-Devlet Projeleri İhalesi OYTEK'in

0
innaw
E-Devlet projeleri için açılan ihaleyi OYAK'in teknoloji şirketi OYTEK kazandı.

İhaleye SBS-Meteksan-Microsoft 17 milyon 450 bin Avro, Koç-Sistem-Sentim-Cybersoft 19 milyon 450 bin Avro, Oytek 19 milyon 850 bin Avro ve Havelsan 25 milyon Avro teklifle katılmıştı.

btdunyası.net turk.internet.com

Görüşler

0
St
DPT'nin tercihi açık kaynak kodu olduğu için Microsoft'la birlikte ihaleye giren Siemens-Meteksan grubu en düşük fiyat vermelerine karşın puanlamada iyi derece alamadılar. Puanlamada % 30 fiyatın, % 70 teklifin diğer şartlarının gözönüne alındığı bildiriliyor. Ayrıca referansların da önemli bir kriter olarak gözönüne alındığı bildiriliyor. İhalenin yazılım tarafında, MS Window ve .net platformuna karşın Linux ve Java yarıştı. Güvenlik tarafından ise tüm tekliflerde Cisco, McAfeee, Checkpoint ve Radware ürünleri bulunyordu. Zaten ihalenin eleştirilen bir yönü de switch sayısının fazlalığıydı ki, yetkililer buna "20'ye yakın servisi başka türlü verme şansı yok" şeklinde cevaplıyorlardı.

Turkiye'de iyi seyler de oluyor ;)
0
bm
Bunun sartnamesini veya ciddi detayini veren bir yer var mi? Bir iki baktim bulamadim. Parayla satsalar bile ihaleden sonra aciyorlar bunlari degil mi?
0
innaw
detay degil ama belki i$e yarar:
http://www.bilgitoplumu.gov.tr/duyuru/IcraKurulu/20050915_eDevlet%20Kapisi%20sunumu_TurkTelekom.pdf

bu arada yazdigim haberin bi kismi cikmami$, sanirim bi sorun oldu.
0
bm
Tesekkurler. Bu biraz yasak savmak icin yapilmis gibi ama diagramlar hep merkeziyetcilige ve konsolidasyona isaret ediyor (THY'den SSK'ya). Mesela su yaziyi yazan icin 'ugrasalim sununla' diyecek olsa biri bu derece guclu bir veri deposu bayagi ise yarayabilir. Vatandasi bundan nasil koruyacagiz bilen var mi? Teknik bilgi yok tabii, ben asil onun pesindeydim.
0
mow
turkinternet.com daki şu yorumu okudunuz mu? eğer doğru ise gene ilginç bir durum ortada. kesin olarak oytek'in platformları opensource mu? peki yazılımın kodlarını kim denetleyecek ? :))
(3/10) rorqual (14/10/2005 15:23) Oytek firması ihaleye Singapur kökenli Crimson Logic firması ile konsorsiyum kurarak girmiş olup, Siemens Business Services sadece Meteksan konsorsiyum yapmış, aslında Microsoft bu ortaklığın bir parçası değil, tıpkı güvenlik bileşenlerindeki Cisco ve Checkpoint gibi kullanılan teknoloji ve ürünlerin sağlayıcısı konumundadır. Dolayısı ile, aslında ihale "yerli ellerde" kalmamış, tam tersi, ihaledeki TEK YABANCI KONSORSİYUM ORTAKLI firmaya verilmiştir. Türk Telekom'un yabancı firmalara özelleştirilmesi neticesinde zaten iş sahipliği konusunda sorgular uyandırmış bir ihalenin, yabancı ortaklı bir konsorsiyuma verilmesi de bazı sorgular uyandırmaktadır. "Referansların önemli kriter olması" ifadesi ise ihale sonucundaki garipliği yansıtmaktadır. Dünyada kurulmuş ve hali hazırda çalışan örnek E-Devlet projelerinde ağırlıklı olarak (neredeyse tamamında) Microsoft teknolojileri kullanılmışken ve daha önce komple bir e-devlet projesi yapmış olma referansına sahip tek
0
bm
Bunlari bilemeyiz, cunku bizim dogru durust anlayabilecegimiz, icinde obskurantizm, yalan, cehalet, doldurus, devletperestlik yahut guc yalakaligi olmayan seyler duyamayiz. Haberi de begenmemistim yorumu da begenmedim. Tamam huysuz bir adamim ama anlatayim haksiz miyim:

Yorumda bahsedilen referans isi iskembeden atma gibi geldi bana. Telekom'un o 20 sayfalik (yukarida linkli) sunumunda emsal diye bahsedilen firstgov.gov apache kullaniyor mesela: http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=firstgov.gov

Irs de http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=irs.gov

SSA da MS uzerinde degil
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=ssa.gov

Beyaz Saray da degil
http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=www.whitehouse.gov

"Dünyada kurulmuş ve hali hazırda çalışan örnek E-Devlet projelerinde ağırlıklı olarak (neredeyse tamamında) Microsoft teknolojileri kullanılmışken" iki dakikada yanlisligi ortaya cikan birsey yani. (dikkat edin neredeyse tamami MS degil demiyorum). Baska bir istatistik surada: http://survey.netcraft.com/Reports/0507/bydomain/gov/

Cok mu zor bunu yapmak?
0
robertosmix
Ben böyle bir ihalenin neden yapıldığını anlamadım, anlayamadım, anlayamayacağım sanırım. Bugüne kadar E-Devlet çalışmaları kapsamında yapılan ihaleler ve ödenen paralar boşa gitmiş oluyor. Örneğin, benim XXXX kurumuna geliştirmiş olduğum bir proje bu ihaleden sonra çöpe atılıp, tekrar para ödenerek tekrar geliştirilecek. Yazık değilmi vergilerimize?
0
ttk
Ben de pek bir şey anlamadım bilmiyorum ama aklıma gelenleri yazayım, yanlış düşünüyorsam, soruyorsam belki düzelten olur.
AB'ye uyum vs. derken devlet bazı kontrollerden uzaklaşıyor ve daha güvensiz mi hissediliyor nedir, OYAK Bank vs. sebebi ile eleştirilen ordunun bir yan kuruluşuna E-devlet ihâle edilerek devletin arkası sağlama alınmaya mı çalışılıyor, böyle bir düşünce ile mi bu ihâle sözkonusu grupta kalmıştır ?
Ayrıca vergilerimizin hesabının acısını çıkara çıkara sorulacağından kesinlikle emin olunmadığı sürece bu savurganlık ta devam edip duracak mıdır, hesap soracak kimse çıkmayacak mıdır ?
Bazı şeyler çocuk oyuncağının da ötesinde yap boz'a çeviriliyor ne yazık ki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.

Türkçe Robot Topluluğu

anonim

Robot meraklılarına ve "Her Eve Robot Gireceğine" inanan herkes için Türkçe içerikli yeni bir robot topluluğu. İsterseniz evinizdeki elektrik süpürgesini programlayın isterseniz bu işe sardırıp millete endüstriyel robot geliştirin. Yeni bir topluluk ama gönüllüleri ile ilerleyip ülkemizinde robot işlerinde ilerlemesine katkıda bulunur umarım. http://roboticsnedir.com/ ilgi ve bilgilerinize.

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...