Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

0
parsifal
M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Görüşler

0
wizzyfx
İnanmayın böyle şeylere.. http://slashdot.org/article.pl?sid=05/12/23/1329215&tid=109&tid=95&tid=187
0
gunebakan
Opera söylentileri yalanlıyor... http://news.zdnet.co.uk/software/applications/0,39020384,39243639,00.htm
0
yilmaz
diggde her gördüğümüze inanmıycaz demekki :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

kosumi

Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.