FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

0
FZ
Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Görüşler

0
m1a2
Open source sosyolojisi üzerine tez yapmayı düşünenlere :) Şöyle bir gerekçesi varmış... İlginç... > Rahul Siddharthan writes: > > [why was Matt Dillon`s commit bit removed] > > Short version: there was a difference of opinions. I think there should be short version, but that this is not quite it. The short of it is that Matt was unable to treat many of his fellow developers with the civility and respect that they deserve. The FreeBSD Project attempts to foster a productive environment for development; sure, as with any online community, it`s going to have its share of disagreements and occasional flames. It`s hard to imagine any e-mail list without occasional fiery and enthusiastic disagreement. However, there are times when individuals may step beyond the scope of what is considered reasonable, expected, or acceptable. Obviously, this is subject to interpretation and debate, but I`d ask that those passing judgement on this action take into account that this was given long and hard consideration, and that it was not a decision taken lightly or without regret. Robert N M Watson FreeBSD Core Team, TrustedBSD Projects robert@fledge.watson.org Network Associates Laboratories
0
anonim
Abey Allah Rızası İçin Bunu bir de TÜRKÇEYE çevirebilir misiniz ? Biz İNGİLİZCE olaylarında biraz cahil kaldık da....!

(Eğer İngilizce bilmeyenin bu sitede işi yok diyorsanız, biz de pılımızı pırtımızı toplar gideriz yanii... Yeter ki sizin kalbiniz kırılmasın...!)
0
FZ
Kısaca diyor ki bu programcı arkadaş, ekipteki diğer programcı arkadaşlara karşı ciddi saygısızlık etti, birlikte çalışma koşullarını çok zorladı. Biz de projenin menfaati icabı kendisini çıkarmak durumunda kaldık ve bu karara da uzun uzun düşünme ve değerlendirmeden sonra vardık, yani öyle ani bir öfke, sinir, çatışma yüzünden kestirip atma durumu söz konusu değil.
0
anonim
Sagolasıııın, benim yazdığım yazıyı gören gözlerin, benim yazıma cevap yazan ellerin ve Gavurcadan Türkçeye çeviren dillerin (beyin de olabilir) dert görmesin... Yardım edenlerin çok olsuun...

Uzun lafın kısası çak TEŞEKKÜR EDERİM !

(Yakında bu siteye üye olup adımı koca koca harflerle yazdıracağım...)
0
FZ
Kültürümüzde `imece´ diye bir kavram vardır, bazılarına tınısı biraz komik gelse de çok önemli bir kavramdır. İşbirliği kavramını da içinde barındırır ama biraz daha derin ve kapsamlı bir kavramdır. Eğer bir gün güzel bir şeyler olacaksa, bu kavramın özünü kavrayan ve pratiğe dökebilen insanlar başaracaktır bunu.
0
realist
Çözemiyorum. Hayırdır inşallah diyorum ve endişeleniyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.