Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

0
anonim
ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

Görüşler

0
Tarık
Varsa öle bişeyi, amerikan geyik sistemi anında hapse tıkar zaten. Ayrıca açık kaynak üzerinden yapılacak geyikler microsoft menşelidir zanımca.
0
xelon
Was she a windows user? [1]
Yorum süper. hehehe :)
0
Challenger
Bir aile trajedisi hakkında yapılan böyle aptalca bir yorum nasıl süper ve komik olabiliyor anlamış değilim.
0
eribol
Çünkü aptalsın. Bu kadar basit
0
Challenger
Hmm, demek ki insani duygular beslemek ve insanlara acı veren bir olaya gülmemek, gülenleri anlayamamak aptallık oluyor. Neyse, ben aptal aptal yaşamaktan memnunum. En azından insan olduğumu hissedebiliyorum.
0
newman
Geri kalirsaniz ayip olur: bir tane de siz temizleyin.
0
bio
Novell, SUSE Linux'ta default filesystem olarak ReiserFS yerine ext3 kullanacagini acikladi. Bu olayla ilgisi yok diyorlar ama kim bilir...
0
sosgezbir
Ma_Ga_Zin
0
darkhunter
Her insanda öldürme içgüdüsü vardır. Bazen kontrol edebilir, bazen edemez. Bunun ne kadar entellektüel birisi olduğunuzla olan ilgisi, ne kadar baskı altında kaldığınızla olan ilgisinden daha azdır diye düşünüyorum...
0
101
Kesinleşmiş bir durum da yok zaten. Belki katil uşak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Quake 3 Kaynak Kodları Yolda

butch

QuakeCon 2005'de John Carmack tarafından yapılan kapanış konuşmasına göre Quake 3 kaynak kodları çok kısa zamanda GPL lisansı ile yayımlanacak.

/., John Carmack'ın konuşma metni

İçinde E harfi olmayan roman Türk diline çevrildi (E harfi olmadan!)

FZ

Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. Cemal Yardımcı'nın çevirisi Ayrıntı Yayınları’nın 400. kitabı olarak yayımlandı. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.

Yazarın Türkiye'de tanınmasını sağlayan diğer kitabının başlığı da ilginç: "Yaşam Kullanma Kılavuzu".

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Türk Bilgisayarcılar Parmak İzinden Robot Resim Çizme Teknolojisi Geliştirdi

FZ

Gazi Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen bir projeyle, dünyada ilk kez parmak izinden yüz tanımlayan bir sistem geliştirildi.

FreeBSD 4.6 Çıktı!

anonim

FreeBSD 4.6 sürümü duyuruldu. Konu ile ilgililere bu başlık zaten yeterli. Bunun dışında FreeBSD nedir, ne değildir gibi sorularınız için internet sayfasına bakabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için www.freebsd.org ve freshmeat.net'deki ilgili başlık'a bakabilirsiniz.