Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

0
anonim
ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

Görüşler

0
Tarık
Varsa öle bişeyi, amerikan geyik sistemi anında hapse tıkar zaten. Ayrıca açık kaynak üzerinden yapılacak geyikler microsoft menşelidir zanımca.
0
xelon
Was she a windows user? [1]
Yorum süper. hehehe :)
0
Challenger
Bir aile trajedisi hakkında yapılan böyle aptalca bir yorum nasıl süper ve komik olabiliyor anlamış değilim.
0
eribol
Çünkü aptalsın. Bu kadar basit
0
Challenger
Hmm, demek ki insani duygular beslemek ve insanlara acı veren bir olaya gülmemek, gülenleri anlayamamak aptallık oluyor. Neyse, ben aptal aptal yaşamaktan memnunum. En azından insan olduğumu hissedebiliyorum.
0
newman
Geri kalirsaniz ayip olur: bir tane de siz temizleyin.
0
bio
Novell, SUSE Linux'ta default filesystem olarak ReiserFS yerine ext3 kullanacagini acikladi. Bu olayla ilgisi yok diyorlar ama kim bilir...
0
sosgezbir
Ma_Ga_Zin
0
darkhunter
Her insanda öldürme içgüdüsü vardır. Bazen kontrol edebilir, bazen edemez. Bunun ne kadar entellektüel birisi olduğunuzla olan ilgisi, ne kadar baskı altında kaldığınızla olan ilgisinden daha azdır diye düşünüyorum...
0
101
Kesinleşmiş bir durum da yok zaten. Belki katil uşak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ixir kapandı :)

anonim

ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

Ebay, Skype'ı Satın Aldı

wizzyfx

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

AMD UMC ile yeni bir fabrika konusunda anlaştı

conan

AMD dünyanın ikinci büyük chip fabrikasını elinde bulunduran UMC şirketi ile Singapur'da bir fabrika açmak konusunda anlaştı. 2005'in ortalarında açılması beklenen fabrika ile AMD önemli bir sorunu olan üretim konusunda yeni bir atağa geçti. Şu anda AMD 2, Intel ise 13 fabrikaya sahip. AMD CEOsu Jarry Sanders'in yaptığı açıklama da komiğime gitti: "Real men have fabs."