Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

0
conan
Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.
Kişilerin isimleri, telefon numaraları adresleri, gizli görevleri gibi önemli olan bilgilere ulaşan CT aynı zamanda Chicago, Florida, Pennsylvania ve Washington eyaletlerinde bulunan bazı CIA binalarının adreslerini ve görevlerini de tesbit etmiş.

Tabii bütün bu bilgileri CIA'in nazik ricasıyla yayınlamamışlar ama CIA'den Jennifer Dyck'in söylediklerine bakılırsa CIA bu durmdan hiç memnun değil: "Gizlilik zor bir iş, Internet çağında ise gizlenmek gitgide zorlaşıyor."

The Register | BBC

Görüşler

0
ttk
Örgütün başarılı gizlilik esasları olabilir ama elemanlara bunu aktarabilme, benimsetebilmesi, elemanların kabiliyetlerine de bağlı bir durum. Zincirin halkaları insanlardan meydana gelince beklenmedik kopmalar olabiliyor.
0
feran
Yaa artık gizlisi saklısı mı kalmış, CIA mı kalmış. Hala kim kimi kandırmaya çalışıyor. '90'ların başında SSCB dağıldıktan sonra CIA'nın her "burnumu soktum" dediği iş palavra çıkıyor. Yaz CIA bas arama motorlarından birine al sana çarşaf çarşaf CIA bilgileri...Ne işlevsellik kaldı ne "prestij"! Şimdi de kendi "tanıtımını" böyle netten yapmaya çalışıyodur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ödüllü Bilgi Yarışması

sceylani

Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.

Türk Basını Marvin Minsky'yi Keşfediyor

FZ

Radikal gazetesi yazarlarından İsmet Berkan, Marvin Minsky'nin SOCIETY OF MIND isimli sıradışı ve önemli kitabından bahsetmeye başlamış ve bu hafta da devam ediyor.

Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.