Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

0
conan
Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.
Kişilerin isimleri, telefon numaraları adresleri, gizli görevleri gibi önemli olan bilgilere ulaşan CT aynı zamanda Chicago, Florida, Pennsylvania ve Washington eyaletlerinde bulunan bazı CIA binalarının adreslerini ve görevlerini de tesbit etmiş.

Tabii bütün bu bilgileri CIA'in nazik ricasıyla yayınlamamışlar ama CIA'den Jennifer Dyck'in söylediklerine bakılırsa CIA bu durmdan hiç memnun değil: "Gizlilik zor bir iş, Internet çağında ise gizlenmek gitgide zorlaşıyor."

The Register | BBC

Görüşler

0
ttk
Örgütün başarılı gizlilik esasları olabilir ama elemanlara bunu aktarabilme, benimsetebilmesi, elemanların kabiliyetlerine de bağlı bir durum. Zincirin halkaları insanlardan meydana gelince beklenmedik kopmalar olabiliyor.
0
feran
Yaa artık gizlisi saklısı mı kalmış, CIA mı kalmış. Hala kim kimi kandırmaya çalışıyor. '90'ların başında SSCB dağıldıktan sonra CIA'nın her "burnumu soktum" dediği iş palavra çıkıyor. Yaz CIA bas arama motorlarından birine al sana çarşaf çarşaf CIA bilgileri...Ne işlevsellik kaldı ne "prestij"! Şimdi de kendi "tanıtımını" böyle netten yapmaya çalışıyodur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu kadar mı cahiliz?

bm

Türkiye'nin en büyük basın gurubunun hazırladığı, nette beş sayfa yer tutan, içinde en azından isimlerini bildiğimiz kişilerle mülakatlara da yer verilen bir Uludağ/Pardus yazısı gördüm. Görmez olaydım. Yazık Parduscuların emeklerine tanıtımı bu basın yapacaksa. Buyurun bakın: http://bilisim.milliyet.com.tr

Niye mi deli oldum?

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

Track 03 Multimedya Sergisi / 4-25 Temmuz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirilmiş oldukları çalışmalardan derlenmiş dudak uçuklatıcı bir sergiye hazır olun!

Bu yıl üçüncüsü yapılan Track 03 isimli bu sıradışı sergiye gittiğinizde çok farklı bir deneyimin parçası olacaksınız. Sergi salonundaki bilgisayarlar tamamen ziyaretçilerle etkileşime açık ve bunlara ek olarak duvarlara yansıtılan video görüntüleri, salonu dolduran müzik, vs. fantastik bir atmosferin aklıma gelen birkaç öğesi.

4 - 25 Temmuz tarihleri arasında açık olan sergiyi günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz (7/24 açık). Sergi mekanı: Taksim, Sıraselviler caddesine girince yaklaşık 100 m. ileride solda Bilgi Üniversitesi, Hazırlık Binası.

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org