Enixma ilk sayı çıktı

0
GoksinAkdeniz
Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.
Bu alanda gerek kullanıcı ve gerekse yazarlar olarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlayacak, geniş bir topluluk oluşturacak ve bu alana gönül vermiş ve ilgi duyan herkesi kucaklayacak bir yapı için belirlenen ilkeler doğrultusunda davranan herkesi de dergi sayfalarında görmek istiyoruz. Dergiyi sitesinden edinebilirsiniz. Üyelik gerekli değil. Tıklayın ve indirin. www.enixma.org

Görüşler

0
misafir
Gayet güzel bir dergi olmuş. Elinize sağlık. Özellikle UN*X tarihçesini anlatan yazı, konuya meraklı olduğum için çok ilgimi çekti. Devamının da geleceği yazıda belirtilmiş. Merakla bekliyorum. Ancak, söz konusu yazının sonunda bir kaynakça görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
0
GoksinAkdeniz
O konuda tam bir liste oluşturmadım. Zira araştırma kişisel merakımdan dolayı başlamıştı. Haber grupları, USENET arşivleri, Google ile yapılan aramalar, BELL Lab. sitesindeki araştırmalar ve kütüphanede bilgisayar konulu kitapları okuyarak bazen de sohbet odalarında sorduğum soruladan aldığım notların bir bileşimi olarak ortaya çıktı. Açıkçası liste hazırlamayı en başından yapmadığım içinde bazı eksikler ve hatalar olabilir. Onun için kusura bakmayın. gelecek sayıda yazacaklarımda biraz daha derli toplu olmaya gayret gösteririm.
0
acemi_
Dergiyi, içerik olarak çok beğendim. Seçilen konular, anlatım şekli, tasarım bence çok güzel olmuş.

Her sayıyı ilgiyle takip edecek olmama rağmen günümüzde, aylık periyotlarla, klasik dergi anlayışıyla yayıncılık yapılması bana tuhaf geliyor. Bunu sürdürmenin hem daha zor olacağını hem de etkisinin daha kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

pdf dergileri, çıktığında okumak zevkli oluyor ama bir müddet sonra diskte kaybolup gidiyorlar.



0
czcrk
Sayfa biçimi harika olmuş. Tam ekran yapıyorum ve sayfa ekranıma tam yerleşiyor. Belki basılınca yatay okumak tuhaf olabilir ama bilgisayardan okuyanlar için güzel tasarlanmış. Başarılar...
0
darkhunter
Harika bir dergi. Tebrikler ve başarılar :)
0
Tarık
Sayfa tasarımı ve bu ayki konu seçimleriniz çok iyi tebrik ederim. İnşallah devamlılığı olur.
0
sefalet
Ciddi bir emek sarfedilmiş, emeğinize sağlık.
0
sefalet
PDF üzerinde mi dergi biçimlendirildi yoksa farklı bir metin formatında mı çalışıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
0
GoksinAkdeniz
PDF dormatına Scribus ile dönüştürdük. yazıları TEXT dosyası olarak hazırladık. Sonra da bunları scribus ile düzenledik.

0
Guardian
Gerçekten gerek tasarım gerekse içerik olarak çok güzel, başarılarınızın devamını dilerim. Bir solukta okumak istiyorum bütün dergiyi..

Tşekkür ederim..
0
FZ
Paylaştığınız için teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılar.
0
GoksinAkdeniz
Kendim ve yazar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum; hem duyurduğunuz hem de gösterdiğiniz ilgi için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Seçim haberlerini size bilgisayar ağlarını öğreten adamdan alın!

bm

Andrew Tanenbaum ABD seçimlerini ve tahminlerini izleyebileceğiniz bir site yapmış. İngilizce bilenler için okumaya değer bir site, bilmeyenler de sonucu takip edebilirler: http://www.electoral-vote.com/

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.

UNIX Olmayan İşletim Sistemlerinin Tarihi

Soulblighter

UNIX olmayan işletim sistemlerinin doğuşu ve batışı :) Hepsi bu belgede çizelge şeklinde sunulmuş...