Enixma ilk sayı çıktı

0
GoksinAkdeniz
Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.
Bu alanda gerek kullanıcı ve gerekse yazarlar olarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlayacak, geniş bir topluluk oluşturacak ve bu alana gönül vermiş ve ilgi duyan herkesi kucaklayacak bir yapı için belirlenen ilkeler doğrultusunda davranan herkesi de dergi sayfalarında görmek istiyoruz. Dergiyi sitesinden edinebilirsiniz. Üyelik gerekli değil. Tıklayın ve indirin. www.enixma.org

Görüşler

0
misafir
Gayet güzel bir dergi olmuş. Elinize sağlık. Özellikle UN*X tarihçesini anlatan yazı, konuya meraklı olduğum için çok ilgimi çekti. Devamının da geleceği yazıda belirtilmiş. Merakla bekliyorum. Ancak, söz konusu yazının sonunda bir kaynakça görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
0
GoksinAkdeniz
O konuda tam bir liste oluşturmadım. Zira araştırma kişisel merakımdan dolayı başlamıştı. Haber grupları, USENET arşivleri, Google ile yapılan aramalar, BELL Lab. sitesindeki araştırmalar ve kütüphanede bilgisayar konulu kitapları okuyarak bazen de sohbet odalarında sorduğum soruladan aldığım notların bir bileşimi olarak ortaya çıktı. Açıkçası liste hazırlamayı en başından yapmadığım içinde bazı eksikler ve hatalar olabilir. Onun için kusura bakmayın. gelecek sayıda yazacaklarımda biraz daha derli toplu olmaya gayret gösteririm.
0
acemi_
Dergiyi, içerik olarak çok beğendim. Seçilen konular, anlatım şekli, tasarım bence çok güzel olmuş.

Her sayıyı ilgiyle takip edecek olmama rağmen günümüzde, aylık periyotlarla, klasik dergi anlayışıyla yayıncılık yapılması bana tuhaf geliyor. Bunu sürdürmenin hem daha zor olacağını hem de etkisinin daha kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

pdf dergileri, çıktığında okumak zevkli oluyor ama bir müddet sonra diskte kaybolup gidiyorlar.



0
czcrk
Sayfa biçimi harika olmuş. Tam ekran yapıyorum ve sayfa ekranıma tam yerleşiyor. Belki basılınca yatay okumak tuhaf olabilir ama bilgisayardan okuyanlar için güzel tasarlanmış. Başarılar...
0
darkhunter
Harika bir dergi. Tebrikler ve başarılar :)
0
Tarık
Sayfa tasarımı ve bu ayki konu seçimleriniz çok iyi tebrik ederim. İnşallah devamlılığı olur.
0
sefalet
Ciddi bir emek sarfedilmiş, emeğinize sağlık.
0
sefalet
PDF üzerinde mi dergi biçimlendirildi yoksa farklı bir metin formatında mı çalışıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
0
GoksinAkdeniz
PDF dormatına Scribus ile dönüştürdük. yazıları TEXT dosyası olarak hazırladık. Sonra da bunları scribus ile düzenledik.

0
Guardian
Gerçekten gerek tasarım gerekse içerik olarak çok güzel, başarılarınızın devamını dilerim. Bir solukta okumak istiyorum bütün dergiyi..

Tşekkür ederim..
0
FZ
Paylaştığınız için teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılar.
0
GoksinAkdeniz
Kendim ve yazar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum; hem duyurduğunuz hem de gösterdiğiniz ilgi için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ABD Medya Edebiyat (ya da Anna Karenina nasıl çok satar?)

FZ

Aldığımız haberlere göre ABD´deki en popüler talkshow programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey programında Anna Karenina´dan bahsedip ve bu kitabın aslında o kadar zor bir kitap olmadığını, güzel bir kitap olduğunu belirtince Anna Karenina´nın satışları bir anda patladı.

961.030 yeni kopya için baskıya giren Penguin Yayınları yetkilileri bu talep karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TV programcısı Winfrey´e göre bu kitap biraz kalın bir kitap olmakla birlikte aslında o kadar da zor değil ve insanların gerçek edebiyatla uğraşmaları lazım bazen. 1 numarada yer alan kitabını ve yer alma sebebini üstad Leo Tolstoy görseydi acaba ne derdi?

Bu fantastik haber karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyor, TV, medya, kitaplar, edebiyat, garip bağlantılar üzerine bir kez daha derin bir tefekküre dalıyor, dumurlararası bir gezintiye çıkıyoruz.

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.