Enixma ilk sayı çıktı

0
GoksinAkdeniz
Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.
Bu alanda gerek kullanıcı ve gerekse yazarlar olarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlayacak, geniş bir topluluk oluşturacak ve bu alana gönül vermiş ve ilgi duyan herkesi kucaklayacak bir yapı için belirlenen ilkeler doğrultusunda davranan herkesi de dergi sayfalarında görmek istiyoruz. Dergiyi sitesinden edinebilirsiniz. Üyelik gerekli değil. Tıklayın ve indirin. www.enixma.org

Görüşler

0
misafir
Gayet güzel bir dergi olmuş. Elinize sağlık. Özellikle UN*X tarihçesini anlatan yazı, konuya meraklı olduğum için çok ilgimi çekti. Devamının da geleceği yazıda belirtilmiş. Merakla bekliyorum. Ancak, söz konusu yazının sonunda bir kaynakça görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
0
GoksinAkdeniz
O konuda tam bir liste oluşturmadım. Zira araştırma kişisel merakımdan dolayı başlamıştı. Haber grupları, USENET arşivleri, Google ile yapılan aramalar, BELL Lab. sitesindeki araştırmalar ve kütüphanede bilgisayar konulu kitapları okuyarak bazen de sohbet odalarında sorduğum soruladan aldığım notların bir bileşimi olarak ortaya çıktı. Açıkçası liste hazırlamayı en başından yapmadığım içinde bazı eksikler ve hatalar olabilir. Onun için kusura bakmayın. gelecek sayıda yazacaklarımda biraz daha derli toplu olmaya gayret gösteririm.
0
acemi_
Dergiyi, içerik olarak çok beğendim. Seçilen konular, anlatım şekli, tasarım bence çok güzel olmuş.

Her sayıyı ilgiyle takip edecek olmama rağmen günümüzde, aylık periyotlarla, klasik dergi anlayışıyla yayıncılık yapılması bana tuhaf geliyor. Bunu sürdürmenin hem daha zor olacağını hem de etkisinin daha kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

pdf dergileri, çıktığında okumak zevkli oluyor ama bir müddet sonra diskte kaybolup gidiyorlar.



0
czcrk
Sayfa biçimi harika olmuş. Tam ekran yapıyorum ve sayfa ekranıma tam yerleşiyor. Belki basılınca yatay okumak tuhaf olabilir ama bilgisayardan okuyanlar için güzel tasarlanmış. Başarılar...
0
darkhunter
Harika bir dergi. Tebrikler ve başarılar :)
0
Tarık
Sayfa tasarımı ve bu ayki konu seçimleriniz çok iyi tebrik ederim. İnşallah devamlılığı olur.
0
sefalet
Ciddi bir emek sarfedilmiş, emeğinize sağlık.
0
sefalet
PDF üzerinde mi dergi biçimlendirildi yoksa farklı bir metin formatında mı çalışıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
0
GoksinAkdeniz
PDF dormatına Scribus ile dönüştürdük. yazıları TEXT dosyası olarak hazırladık. Sonra da bunları scribus ile düzenledik.

0
Guardian
Gerçekten gerek tasarım gerekse içerik olarak çok güzel, başarılarınızın devamını dilerim. Bir solukta okumak istiyorum bütün dergiyi..

Tşekkür ederim..
0
FZ
Paylaştığınız için teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılar.
0
GoksinAkdeniz
Kendim ve yazar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum; hem duyurduğunuz hem de gösterdiğiniz ilgi için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Instant Messenger Geliyor

anonim

Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.

Bu Eserin Asıl Sahibi Kim? Tartışması Bitiyor Mu?

FZ

Radikal'de bugün çıkan bir habere göre artık her türlü fikir ve sanat eserinde 'Asıl sahibi kim' tartışması bitecek. Çünkü eserlere üretildiği an itibarıyla elektronik imza atılabilecek.

Ezcacıbaşı Bilişim ve e-güven işbirliğiyle hayata geçirilen www. tasdix.com sitesi her türlü yaratıcı düşünce ve eserin kimin olduğuna dair internette onay veriyor. Daha önce eser sahibi noter yoluyla onay alabiliyordu. 5070 sayılı elektronik imza yasası gereği bu onayın hukuki geçerliliği de var. Yani mahkeme aşamasında bu siteden alınan onay delil olarak kullanılabilecek.

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.