Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

0
xelon
NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
İhale Teknik Şartnamesine bakınca bazı maddeler göze batıyor.
2. Teklif edilen bütün PC'Ierde Microsoft® Windows® XP Home Edition Türkçe işletim sistemi teklif edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05/05/2004 tarihinde imzalanan Partners in Leaning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği Microsoft® Windows® işletim sisteminin en son versiyonu ile ürünün garanti süresince [3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde] upgrade yapılacaktır.
3. İşletim sistemi ile birlikte Microsoft Windows Office 2003 Türkçe sürümü bütün PC'Iere yüklenecektir.
21. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi her sunucuyla birlikte verilmelidir.
19. Öğrencilere farklı uygulamaların tanıtılabilmesi amacıyla, her bir PC ile birlikte TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi verilmelidir.
0
anonim
Yani özetle dual-boot mu olacak makinalar ?
0
resilence
dual-boot değil, ms windows kurulu olacak ama şekerleme niyetine pardus cdsi de verilecek. tahminen verilen pardus cdleri kışın yakacak olarak kullanılacak, çünkü kullanmayı bilen öğretmen namevcut.
0
anonim
Arabalerın aynaları dururken yakmak israf olmaz mı ?
0
etguler
...doğrudan yürütülebilir...

Yani Pardus Çalışan CD. Başka ne beklenirdi ki bunlardan?
0
FZ
"... doğrudan yürütülebilir..." derken aklıma geldi acaba yine kim neyi yürütüyor inceden? Yürütsünler bakalım!
0
resilence
:p
0
feran
Ne kadar septiksiniz sayın FZ! Tanrı kimilerine; "Yürü ya kulum" der onlarda yürürken tuttuklarını sevabına yürütürler;)
0
anonim
İnsanları saçmasapan şekilde suçlamadan önce televole mantığı ile kesip kırpılmış yorumlar üzerinden değil de metnin kendisinden okuma yapmanız daha iyi olurdu.

Sunucu bilgisayarlarda Microsoft'a ait işletim sistemi kullanılmıyor. 21. madde ile sunucu olarak sağlanacak tüm bilgisayarlarda Pardus işletim sistemi kullanılacağı belirtilmiş. Yani tüm sunucularda Linux tabanlı Pardus işletim sistemi olacak. Bu başlıbaşına önemli bir adım.

Microsoft Windows konusunda ortada çok basit bir gerçek var: Windows Türkiye'de ve dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi. Bu yazıyı okuyan istisnasız herkesin Windows kullanmayı bildiği ve Windows kullanmayı biliyor olmasının kendisine fayda sağladığı düşünülürse, bu bilgisayarlar ile birlikte Windows işletim sisteminin de sunulmasının abes hiçbir tarafı yok. Çocuklara "ya Windows ya Linux" yerine "hem Windows hem Linux" kullanma ve öğrenme imkanı sunuyor olmak nasıl bir art niyet haline dönüşebiliyor?

"Doğrudan yürütülebilir" ile tam olarak anlatılmak istenen dual-boot bir sistem mi yoksa live-cd uygulaması mı metinden net anlaşılmıyor. Tahmin ediyorum live-cd verilecek. Bu da şu aşamada ellerinde Pardus ile ilgili destek verebilecek kısıtlı kaynak bulunan bir proje ekibi için Pardus'u tanıtabilmek adına şu aşamada yapılabilecek en olumlu işlerden biri.

Anlamıyorum, bu insanları bu kadar acımasızca eleştirirken, okuduğunuz iki satırlık kes-yapıştır yorumlardan edindiğiniz önyargılarla harcanan emeği gözardı ederken elde etmeyi düşündüğünüz şey nedir? Koca bir projeye bakıp da yapılan işi "yürütmeye" indirgemek nasıl bir mantıktır?
0
yilmaz
şöyle düşün birazda bu işletim sistemini kullanacak olan ilkogretimdeki cocukların onune linux koyarsan onu ogrenirler. Burda sunu dusun o windowslara verilcek lisans ücretlerini düşün.
1000pc olsa 10$ lisans parası versen. Linux olana göre 10 eksik pc alırsın. ( 1 pc 1000$ olsun )
hem linux cocukların yaratıcılıklarını daha fazla geliştirecektir. çift tıklamak yerine iki komut yazmayi orenirler.
0
anonim
Adamlar çocukların önüne Linux da koyuyorlar zaten buradaki problem nedir? Windows Linux'a kıyasla bu derece yaygınken ve geniş kitleler tarafından tanınıyorken bilgisayar kullanmayı Windows ile öğrenmelerindeki sakınca nedir? Bir kez Windows kullanan bir daha Linux kullanamaz diye bir yasa ile mi geliyor bu bilgisayarlar? Bu memlekette Linux'a eli değmiş olanların %99'u MS-DOS ve Windows kültüründen gelmiyor mu? Yapmayın Allah aşkınıza. Bilgisayar başına 10$ farkla insanlara Windows öğrenme imkanını sağlıyor olmayı eleştirmek çok komik bir durum. Her ikisini de öğrensinler, mümkünse Mac OS X de öğrensinler.
0
yilmaz
Bu memleketin trilyonları var anasını satayım saç 10 dolar 10 dolar.
0
resilence
Bence metnin kendisini bir kez daha okuyun, sunucu bilgisayar diye bahsettikleriniz öğretmen bilgisayarları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Kültür kılığında dolaşan cehalet...

bm

Bugünkü Radikal'den başyazı. Başlık: "Tanrı'nın varlığı bir teoremdir", bitiş cümleleri: "Oysa, bilimsel metodoloji açısından Tanrı bir teoremdir; ileri sürülmüş ama kanıtlanmamış bir iddia. Bunu söyleyince hemen karşı çıkanlar olacaktır: 'Peki yokluğunu kanıtlayabilir misiniz?' Bu bir totolojidir; Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamaya gerek yok. Varlığını kanıtlamak ya da kanıtlayamamak aynı kapıya çıkar."

Tanrı'nın varlığı ve yokluğu yerine önce XXX koyun ve okuyun. Bu yazı "ben mantık bilmiyorum, mantık bilmediğimi de bilmiyorum, hatta bilmenin ne olduğunu da bilmediğim için neyi bildiğimi neyi bilmediğimi de çıkartamıyorum üç beş terimini duyduğum konuları anladım sanıyorum" demiyor mu sizce?

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

FZ

Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/