Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

0
xelon
NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
İhale Teknik Şartnamesine bakınca bazı maddeler göze batıyor.
2. Teklif edilen bütün PC'Ierde Microsoft® Windows® XP Home Edition Türkçe işletim sistemi teklif edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05/05/2004 tarihinde imzalanan Partners in Leaning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği Microsoft® Windows® işletim sisteminin en son versiyonu ile ürünün garanti süresince [3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde] upgrade yapılacaktır.
3. İşletim sistemi ile birlikte Microsoft Windows Office 2003 Türkçe sürümü bütün PC'Iere yüklenecektir.
21. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi her sunucuyla birlikte verilmelidir.
19. Öğrencilere farklı uygulamaların tanıtılabilmesi amacıyla, her bir PC ile birlikte TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi verilmelidir.
0
anonim
Yani özetle dual-boot mu olacak makinalar ?
0
resilence
dual-boot değil, ms windows kurulu olacak ama şekerleme niyetine pardus cdsi de verilecek. tahminen verilen pardus cdleri kışın yakacak olarak kullanılacak, çünkü kullanmayı bilen öğretmen namevcut.
0
anonim
Arabalerın aynaları dururken yakmak israf olmaz mı ?
0
etguler
...doğrudan yürütülebilir...

Yani Pardus Çalışan CD. Başka ne beklenirdi ki bunlardan?
0
FZ
"... doğrudan yürütülebilir..." derken aklıma geldi acaba yine kim neyi yürütüyor inceden? Yürütsünler bakalım!
0
resilence
:p
0
feran
Ne kadar septiksiniz sayın FZ! Tanrı kimilerine; "Yürü ya kulum" der onlarda yürürken tuttuklarını sevabına yürütürler;)
0
anonim
İnsanları saçmasapan şekilde suçlamadan önce televole mantığı ile kesip kırpılmış yorumlar üzerinden değil de metnin kendisinden okuma yapmanız daha iyi olurdu.

Sunucu bilgisayarlarda Microsoft'a ait işletim sistemi kullanılmıyor. 21. madde ile sunucu olarak sağlanacak tüm bilgisayarlarda Pardus işletim sistemi kullanılacağı belirtilmiş. Yani tüm sunucularda Linux tabanlı Pardus işletim sistemi olacak. Bu başlıbaşına önemli bir adım.

Microsoft Windows konusunda ortada çok basit bir gerçek var: Windows Türkiye'de ve dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi. Bu yazıyı okuyan istisnasız herkesin Windows kullanmayı bildiği ve Windows kullanmayı biliyor olmasının kendisine fayda sağladığı düşünülürse, bu bilgisayarlar ile birlikte Windows işletim sisteminin de sunulmasının abes hiçbir tarafı yok. Çocuklara "ya Windows ya Linux" yerine "hem Windows hem Linux" kullanma ve öğrenme imkanı sunuyor olmak nasıl bir art niyet haline dönüşebiliyor?

"Doğrudan yürütülebilir" ile tam olarak anlatılmak istenen dual-boot bir sistem mi yoksa live-cd uygulaması mı metinden net anlaşılmıyor. Tahmin ediyorum live-cd verilecek. Bu da şu aşamada ellerinde Pardus ile ilgili destek verebilecek kısıtlı kaynak bulunan bir proje ekibi için Pardus'u tanıtabilmek adına şu aşamada yapılabilecek en olumlu işlerden biri.

Anlamıyorum, bu insanları bu kadar acımasızca eleştirirken, okuduğunuz iki satırlık kes-yapıştır yorumlardan edindiğiniz önyargılarla harcanan emeği gözardı ederken elde etmeyi düşündüğünüz şey nedir? Koca bir projeye bakıp da yapılan işi "yürütmeye" indirgemek nasıl bir mantıktır?
0
yilmaz
şöyle düşün birazda bu işletim sistemini kullanacak olan ilkogretimdeki cocukların onune linux koyarsan onu ogrenirler. Burda sunu dusun o windowslara verilcek lisans ücretlerini düşün.
1000pc olsa 10$ lisans parası versen. Linux olana göre 10 eksik pc alırsın. ( 1 pc 1000$ olsun )
hem linux cocukların yaratıcılıklarını daha fazla geliştirecektir. çift tıklamak yerine iki komut yazmayi orenirler.
0
anonim
Adamlar çocukların önüne Linux da koyuyorlar zaten buradaki problem nedir? Windows Linux'a kıyasla bu derece yaygınken ve geniş kitleler tarafından tanınıyorken bilgisayar kullanmayı Windows ile öğrenmelerindeki sakınca nedir? Bir kez Windows kullanan bir daha Linux kullanamaz diye bir yasa ile mi geliyor bu bilgisayarlar? Bu memlekette Linux'a eli değmiş olanların %99'u MS-DOS ve Windows kültüründen gelmiyor mu? Yapmayın Allah aşkınıza. Bilgisayar başına 10$ farkla insanlara Windows öğrenme imkanını sağlıyor olmayı eleştirmek çok komik bir durum. Her ikisini de öğrensinler, mümkünse Mac OS X de öğrensinler.
0
yilmaz
Bu memleketin trilyonları var anasını satayım saç 10 dolar 10 dolar.
0
resilence
Bence metnin kendisini bir kez daha okuyun, sunucu bilgisayar diye bahsettikleriniz öğretmen bilgisayarları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

FreeBSD 4.6 Çıktı!

anonim

FreeBSD 4.6 sürümü duyuruldu. Konu ile ilgililere bu başlık zaten yeterli. Bunun dışında FreeBSD nedir, ne değildir gibi sorularınız için internet sayfasına bakabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için www.freebsd.org ve freshmeat.net'deki ilgili başlık'a bakabilirsiniz.