Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

0
xelon
NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
İhale Teknik Şartnamesine bakınca bazı maddeler göze batıyor.
2. Teklif edilen bütün PC'Ierde Microsoft® Windows® XP Home Edition Türkçe işletim sistemi teklif edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05/05/2004 tarihinde imzalanan Partners in Leaning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği Microsoft® Windows® işletim sisteminin en son versiyonu ile ürünün garanti süresince [3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde] upgrade yapılacaktır.
3. İşletim sistemi ile birlikte Microsoft Windows Office 2003 Türkçe sürümü bütün PC'Iere yüklenecektir.
21. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi her sunucuyla birlikte verilmelidir.
19. Öğrencilere farklı uygulamaların tanıtılabilmesi amacıyla, her bir PC ile birlikte TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi verilmelidir.
0
anonim
Yani özetle dual-boot mu olacak makinalar ?
0
resilence
dual-boot değil, ms windows kurulu olacak ama şekerleme niyetine pardus cdsi de verilecek. tahminen verilen pardus cdleri kışın yakacak olarak kullanılacak, çünkü kullanmayı bilen öğretmen namevcut.
0
anonim
Arabalerın aynaları dururken yakmak israf olmaz mı ?
0
etguler
...doğrudan yürütülebilir...

Yani Pardus Çalışan CD. Başka ne beklenirdi ki bunlardan?
0
FZ
"... doğrudan yürütülebilir..." derken aklıma geldi acaba yine kim neyi yürütüyor inceden? Yürütsünler bakalım!
0
resilence
:p
0
feran
Ne kadar septiksiniz sayın FZ! Tanrı kimilerine; "Yürü ya kulum" der onlarda yürürken tuttuklarını sevabına yürütürler;)
0
anonim
İnsanları saçmasapan şekilde suçlamadan önce televole mantığı ile kesip kırpılmış yorumlar üzerinden değil de metnin kendisinden okuma yapmanız daha iyi olurdu.

Sunucu bilgisayarlarda Microsoft'a ait işletim sistemi kullanılmıyor. 21. madde ile sunucu olarak sağlanacak tüm bilgisayarlarda Pardus işletim sistemi kullanılacağı belirtilmiş. Yani tüm sunucularda Linux tabanlı Pardus işletim sistemi olacak. Bu başlıbaşına önemli bir adım.

Microsoft Windows konusunda ortada çok basit bir gerçek var: Windows Türkiye'de ve dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi. Bu yazıyı okuyan istisnasız herkesin Windows kullanmayı bildiği ve Windows kullanmayı biliyor olmasının kendisine fayda sağladığı düşünülürse, bu bilgisayarlar ile birlikte Windows işletim sisteminin de sunulmasının abes hiçbir tarafı yok. Çocuklara "ya Windows ya Linux" yerine "hem Windows hem Linux" kullanma ve öğrenme imkanı sunuyor olmak nasıl bir art niyet haline dönüşebiliyor?

"Doğrudan yürütülebilir" ile tam olarak anlatılmak istenen dual-boot bir sistem mi yoksa live-cd uygulaması mı metinden net anlaşılmıyor. Tahmin ediyorum live-cd verilecek. Bu da şu aşamada ellerinde Pardus ile ilgili destek verebilecek kısıtlı kaynak bulunan bir proje ekibi için Pardus'u tanıtabilmek adına şu aşamada yapılabilecek en olumlu işlerden biri.

Anlamıyorum, bu insanları bu kadar acımasızca eleştirirken, okuduğunuz iki satırlık kes-yapıştır yorumlardan edindiğiniz önyargılarla harcanan emeği gözardı ederken elde etmeyi düşündüğünüz şey nedir? Koca bir projeye bakıp da yapılan işi "yürütmeye" indirgemek nasıl bir mantıktır?
0
yilmaz
şöyle düşün birazda bu işletim sistemini kullanacak olan ilkogretimdeki cocukların onune linux koyarsan onu ogrenirler. Burda sunu dusun o windowslara verilcek lisans ücretlerini düşün.
1000pc olsa 10$ lisans parası versen. Linux olana göre 10 eksik pc alırsın. ( 1 pc 1000$ olsun )
hem linux cocukların yaratıcılıklarını daha fazla geliştirecektir. çift tıklamak yerine iki komut yazmayi orenirler.
0
anonim
Adamlar çocukların önüne Linux da koyuyorlar zaten buradaki problem nedir? Windows Linux'a kıyasla bu derece yaygınken ve geniş kitleler tarafından tanınıyorken bilgisayar kullanmayı Windows ile öğrenmelerindeki sakınca nedir? Bir kez Windows kullanan bir daha Linux kullanamaz diye bir yasa ile mi geliyor bu bilgisayarlar? Bu memlekette Linux'a eli değmiş olanların %99'u MS-DOS ve Windows kültüründen gelmiyor mu? Yapmayın Allah aşkınıza. Bilgisayar başına 10$ farkla insanlara Windows öğrenme imkanını sağlıyor olmayı eleştirmek çok komik bir durum. Her ikisini de öğrensinler, mümkünse Mac OS X de öğrensinler.
0
yilmaz
Bu memleketin trilyonları var anasını satayım saç 10 dolar 10 dolar.
0
resilence
Bence metnin kendisini bir kez daha okuyun, sunucu bilgisayar diye bahsettikleriniz öğretmen bilgisayarları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Deep Blue öldü yaşasın Deep Fritz

sundance

CNN`in haberine göre Deep Fritz adında yeni bir satranç bilgisayarı/programı, şu anki dünya şampiyonu Kramnik`le 15-30 Ekim tarihleri arasında Bahreyn`de karşılaşacak.

Kasparov`u yenerek 15 yıllık şampiyonu tahtından eden Kramnik eğer bu maçı kazanırsa $1M, berabere kalırsa $800,000, yenilirse $600,000 alacak. Daha önce Deep Blue, Kasparov ve Anand`ı yenen Deep Fritz ise saniyede 4 milyon hamle hesaplayabilme kapasitesi ile insan-makina tartışmasını yeniden alevlendireceğe benziyor.

Uzun süredir PC ortamında en güçlü satranç programı olan (Kasparov ve bir çok ünlü satranççının asistan olarak kullandığı) Fritz 6`nın çok gelişmiş bir modeli olan Deep Fritz, Deep Blue projesinden çekilen IBM`in yerine bir grup bilgisayar ve satranç uzmanı tarafından üretilmiş...

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.