Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

0
xelon
NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
İhale Teknik Şartnamesine bakınca bazı maddeler göze batıyor.
2. Teklif edilen bütün PC'Ierde Microsoft® Windows® XP Home Edition Türkçe işletim sistemi teklif edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05/05/2004 tarihinde imzalanan Partners in Leaning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği Microsoft® Windows® işletim sisteminin en son versiyonu ile ürünün garanti süresince [3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde] upgrade yapılacaktır.
3. İşletim sistemi ile birlikte Microsoft Windows Office 2003 Türkçe sürümü bütün PC'Iere yüklenecektir.
21. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi her sunucuyla birlikte verilmelidir.
19. Öğrencilere farklı uygulamaların tanıtılabilmesi amacıyla, her bir PC ile birlikte TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi verilmelidir.
0
anonim
Yani özetle dual-boot mu olacak makinalar ?
0
resilence
dual-boot değil, ms windows kurulu olacak ama şekerleme niyetine pardus cdsi de verilecek. tahminen verilen pardus cdleri kışın yakacak olarak kullanılacak, çünkü kullanmayı bilen öğretmen namevcut.
0
anonim
Arabalerın aynaları dururken yakmak israf olmaz mı ?
0
etguler
...doğrudan yürütülebilir...

Yani Pardus Çalışan CD. Başka ne beklenirdi ki bunlardan?
0
FZ
"... doğrudan yürütülebilir..." derken aklıma geldi acaba yine kim neyi yürütüyor inceden? Yürütsünler bakalım!
0
resilence
:p
0
feran
Ne kadar septiksiniz sayın FZ! Tanrı kimilerine; "Yürü ya kulum" der onlarda yürürken tuttuklarını sevabına yürütürler;)
0
anonim
İnsanları saçmasapan şekilde suçlamadan önce televole mantığı ile kesip kırpılmış yorumlar üzerinden değil de metnin kendisinden okuma yapmanız daha iyi olurdu.

Sunucu bilgisayarlarda Microsoft'a ait işletim sistemi kullanılmıyor. 21. madde ile sunucu olarak sağlanacak tüm bilgisayarlarda Pardus işletim sistemi kullanılacağı belirtilmiş. Yani tüm sunucularda Linux tabanlı Pardus işletim sistemi olacak. Bu başlıbaşına önemli bir adım.

Microsoft Windows konusunda ortada çok basit bir gerçek var: Windows Türkiye'de ve dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi. Bu yazıyı okuyan istisnasız herkesin Windows kullanmayı bildiği ve Windows kullanmayı biliyor olmasının kendisine fayda sağladığı düşünülürse, bu bilgisayarlar ile birlikte Windows işletim sisteminin de sunulmasının abes hiçbir tarafı yok. Çocuklara "ya Windows ya Linux" yerine "hem Windows hem Linux" kullanma ve öğrenme imkanı sunuyor olmak nasıl bir art niyet haline dönüşebiliyor?

"Doğrudan yürütülebilir" ile tam olarak anlatılmak istenen dual-boot bir sistem mi yoksa live-cd uygulaması mı metinden net anlaşılmıyor. Tahmin ediyorum live-cd verilecek. Bu da şu aşamada ellerinde Pardus ile ilgili destek verebilecek kısıtlı kaynak bulunan bir proje ekibi için Pardus'u tanıtabilmek adına şu aşamada yapılabilecek en olumlu işlerden biri.

Anlamıyorum, bu insanları bu kadar acımasızca eleştirirken, okuduğunuz iki satırlık kes-yapıştır yorumlardan edindiğiniz önyargılarla harcanan emeği gözardı ederken elde etmeyi düşündüğünüz şey nedir? Koca bir projeye bakıp da yapılan işi "yürütmeye" indirgemek nasıl bir mantıktır?
0
yilmaz
şöyle düşün birazda bu işletim sistemini kullanacak olan ilkogretimdeki cocukların onune linux koyarsan onu ogrenirler. Burda sunu dusun o windowslara verilcek lisans ücretlerini düşün.
1000pc olsa 10$ lisans parası versen. Linux olana göre 10 eksik pc alırsın. ( 1 pc 1000$ olsun )
hem linux cocukların yaratıcılıklarını daha fazla geliştirecektir. çift tıklamak yerine iki komut yazmayi orenirler.
0
anonim
Adamlar çocukların önüne Linux da koyuyorlar zaten buradaki problem nedir? Windows Linux'a kıyasla bu derece yaygınken ve geniş kitleler tarafından tanınıyorken bilgisayar kullanmayı Windows ile öğrenmelerindeki sakınca nedir? Bir kez Windows kullanan bir daha Linux kullanamaz diye bir yasa ile mi geliyor bu bilgisayarlar? Bu memlekette Linux'a eli değmiş olanların %99'u MS-DOS ve Windows kültüründen gelmiyor mu? Yapmayın Allah aşkınıza. Bilgisayar başına 10$ farkla insanlara Windows öğrenme imkanını sağlıyor olmayı eleştirmek çok komik bir durum. Her ikisini de öğrensinler, mümkünse Mac OS X de öğrensinler.
0
yilmaz
Bu memleketin trilyonları var anasını satayım saç 10 dolar 10 dolar.
0
resilence
Bence metnin kendisini bir kez daha okuyun, sunucu bilgisayar diye bahsettikleriniz öğretmen bilgisayarları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

Yapay Zekânın Kurucusu Modern Araştırmaları Suçladı

FZ

Yapay Zekâ üstadı Marvin Minsky geçenlerde Boston Üniversitesi´ndeki bir konuşmasında "YZ 1970'lerden sonra bir beyin ölümü yaşadı," dedi. Minsky, 1959 yılında LISP dilini geliştiren John McCarthy ile birlikte MIT'deki Yapay Zeka Laboratuvarını kurmuştu.

Minsky, yapay zeka araştırmacılarını tam otonom ve düşünebilen makinaları geliştirme çabasından uzaklaşmakla suçladı.

University of California at Berkeley Zeki Sistemler Merkezi yöneticisi Stuart Russell ise "Son 15 yıl YZ çalışmaları bakımından çok heyecan verici geçti," dedi. Minsky'nin yorumlarını şaşırtıcı ve hayal kırıklığına uğratıcı bulan Russell, öğrenme, görme, robotik ve akıl yürütme üzerine çalışan araştırmacıların önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

AMD, ATI'yi 5.4 milyar dolar ödeyerek satın aldı!

darkhunter

Yahoo'daki habere göre AMD-ATI birleşmesi gerçekleşti!

Fiyatın dudak uçuklatıcı olmasının yanı sıra, artık AMD'nin efsane platform Nforce yerine ATI yongalara yoğunlaşılacağını kestirmek pek de zor olmasa gerek :) Belki de anakart ar-ge'si artık AMD'nin kontrolünde olur (umarım)...