Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

0
FZ
Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
"Bunla ne oyun oynanir beaa" diyecekler oldugu gibi, "bundan bilgi islemimizde olsa ne iyi olur" diyenlerde var, tIpkI benim gibi.

P.S: ukalalik olacak belki ama, kucuk bir duzeltme de benden : 128+4 islemci var (asagidaki "parts" tablosunda belirtilmis) ;-)
0
SHiBuMi
Sayfanın dibindeki contact info bölümüne baktınız mı :) Projeye liderlik eden Hank amcamız bir Türk ile evli. Milli damadımız ayni zamanda Tekirdağ köftesinden esinlenerek Lexington köftesi'ni icat etmiş. Başarıdan başarıya koştuğu projelerinde en büyük desteği türk eşinden ve onun ellerinden yediği Tekirdağ köftelerinden (kofte of Tekirdag) aldığını söylüyor.

FazlaMesai.Net, bilişim televolesinde tek
0
conan
haha benim arkadasim da bir amerikali ile evli. O da ayni bu tip bir projenin basinda :) Beowulf ile ugrasan amerikalilar turk kizlarina hasta oluyorlar sanirim :))))))
0
conan
> O da ayni bu tip bir projenin basinda
O da = kocasi
kendisi degil yani...
0
malkocoglu
Bu cok komik.. Hank Bey Tekirdag koftesine geri-muhendislik (reverse-engineering) uygulamak istemis anlasilan.. :) Bir akrabamiz, Tekirdag kofte lokanta sahibine gore, sirlarindan birisi cig kofteyi uzun sure buzdolabinda bekletmekti... gibi hatirliyorum. Aman kimse duymasin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

LINUXnet 3.Sayı Çıktı

anonim

LINUXnet dergisinin 3. sayısı çıktı. LINUXnet dergisi bu kez tam 114 sayfa ve 5 CD hediyeli. Bu CDler

# LINUXnet Özel CD'si
# Güvenlik Araçları CD'si
# Pardus Çalışan CD 1.0
(Tam sürüm: Türkiye'de ilk defa!)
# Ubuntu 4.10
# Games Knoppix 3.7-0.2

Ayrıntılı içerik ve detaylı bilgi burada

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))