Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

0
FZ
Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
"Bunla ne oyun oynanir beaa" diyecekler oldugu gibi, "bundan bilgi islemimizde olsa ne iyi olur" diyenlerde var, tIpkI benim gibi.

P.S: ukalalik olacak belki ama, kucuk bir duzeltme de benden : 128+4 islemci var (asagidaki "parts" tablosunda belirtilmis) ;-)
0
SHiBuMi
Sayfanın dibindeki contact info bölümüne baktınız mı :) Projeye liderlik eden Hank amcamız bir Türk ile evli. Milli damadımız ayni zamanda Tekirdağ köftesinden esinlenerek Lexington köftesi'ni icat etmiş. Başarıdan başarıya koştuğu projelerinde en büyük desteği türk eşinden ve onun ellerinden yediği Tekirdağ köftelerinden (kofte of Tekirdag) aldığını söylüyor.

FazlaMesai.Net, bilişim televolesinde tek
0
conan
haha benim arkadasim da bir amerikali ile evli. O da ayni bu tip bir projenin basinda :) Beowulf ile ugrasan amerikalilar turk kizlarina hasta oluyorlar sanirim :))))))
0
conan
> O da ayni bu tip bir projenin basinda
O da = kocasi
kendisi degil yani...
0
malkocoglu
Bu cok komik.. Hank Bey Tekirdag koftesine geri-muhendislik (reverse-engineering) uygulamak istemis anlasilan.. :) Bir akrabamiz, Tekirdag kofte lokanta sahibine gore, sirlarindan birisi cig kofteyi uzun sure buzdolabinda bekletmekti... gibi hatirliyorum. Aman kimse duymasin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

E-Devlet İçinde İneklerin Yeri

mambo

Artık ineklerimizde bir kimlik numarasına sahip hemde internetteler e-devlet içindeler.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı uygulama ile ineklerde aynı bizim gibi Kimlik mernis no'suna sahip hemde 12 haneli burdan ineğinizin kesilip kesilmediğine, sağlık durumuna bakabilirsiniz. İneği olanlara :) İlgili Haber

En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

conan

Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)