Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

0
larweda
Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.
Intel, Mart ayında 5000 kişinin işe son vererek küçülmeye gideceğini ve sektördeki tüm firmaları etkileyen krizden bu sayede daha az etkilenerek kurtulmayı hedeflediğini açıklamıştı. Hal böyleyken daha önce anlaşma yaptığı mezun olacak öğrencilerin de hepsini işe alma fikri de pek sıcak bakılan bir düşünce olmaktan çıkıverdi. Intel`deki bir görevlinin yaptığı açıklamaya göre bu durumda olan öğrenciler için yapılacak en iyi şey parayı alıp paçayı kurtarmak, çünkü sözleşme gereği Intel'de çalışmayı tercih edenlere de yüksek ihtimalle ilk teklif edilen pozisyonlar verilemeyecek. Teklif edilen paranın miktarı ise belli değil, Intel bunun yapılacak işe ve başlanacak pozisyona göre değişeceğini söylüyor.

Aynı şekilde Cisco da daha önce mezun olduktan sonra işe başlamak üzere anlaşma yaptığı öğrencilere 12 haftalık maaşlarını önererek başka işler aramalarını tavsiye ediyor.

The New York Times`da çıkan habere göre, aynı hareketi danışmanlık şirket PricewaterhouseCoopers ve Mercer Management Consulting de, Credit Suisse de yapıyor. Biz burda insanlar günün bir saatinde sorgusuz sualsiz tazminatsız hatta en ufak bi özürsüz işten atılıyor hergün "bugün kimin kellesi gidecek" diye huzursuz oluyor diye bitarafımızı yırtarken, elalem amerikanyalarda benzer bir kriz durumunda (en azından üç aşağı beş yukarı) daha işe başlamamış çocukların haklarını vererek aylar önceden neler olabileceğini haber veriyolar. Ve hatta isteyenlere tazminat almak, isteyenlere başka pozisyonlar ya da alternatifler sunmak gibi delikanlılıklar yapıyor. Belki çok klasik olucak ama biz hakkaten adam olamıycaz abi galiba...

İlgili Yazılar

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi

Enixma ilk sayı çıktı

GoksinAkdeniz

Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.