Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

0
larweda
Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.
Intel, Mart ayında 5000 kişinin işe son vererek küçülmeye gideceğini ve sektördeki tüm firmaları etkileyen krizden bu sayede daha az etkilenerek kurtulmayı hedeflediğini açıklamıştı. Hal böyleyken daha önce anlaşma yaptığı mezun olacak öğrencilerin de hepsini işe alma fikri de pek sıcak bakılan bir düşünce olmaktan çıkıverdi. Intel`deki bir görevlinin yaptığı açıklamaya göre bu durumda olan öğrenciler için yapılacak en iyi şey parayı alıp paçayı kurtarmak, çünkü sözleşme gereği Intel'de çalışmayı tercih edenlere de yüksek ihtimalle ilk teklif edilen pozisyonlar verilemeyecek. Teklif edilen paranın miktarı ise belli değil, Intel bunun yapılacak işe ve başlanacak pozisyona göre değişeceğini söylüyor.

Aynı şekilde Cisco da daha önce mezun olduktan sonra işe başlamak üzere anlaşma yaptığı öğrencilere 12 haftalık maaşlarını önererek başka işler aramalarını tavsiye ediyor.

The New York Times`da çıkan habere göre, aynı hareketi danışmanlık şirket PricewaterhouseCoopers ve Mercer Management Consulting de, Credit Suisse de yapıyor. Biz burda insanlar günün bir saatinde sorgusuz sualsiz tazminatsız hatta en ufak bi özürsüz işten atılıyor hergün "bugün kimin kellesi gidecek" diye huzursuz oluyor diye bitarafımızı yırtarken, elalem amerikanyalarda benzer bir kriz durumunda (en azından üç aşağı beş yukarı) daha işe başlamamış çocukların haklarını vererek aylar önceden neler olabileceğini haber veriyolar. Ve hatta isteyenlere tazminat almak, isteyenlere başka pozisyonlar ya da alternatifler sunmak gibi delikanlılıklar yapıyor. Belki çok klasik olucak ama biz hakkaten adam olamıycaz abi galiba...

İlgili Yazılar

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

CISCO Türkiye'nin Dönüşümü İçin 275.000.000$ Yatırım Yapacak

FZ

Cisco Türkiye'de bilişim teknolojilerine 275 milyon $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu Orta ve Doğu Avrupa genel planının içinde yer alıyor. Yatırım genel olarak leasing ve finans, eğitim, insan kaynakları alanlarında yapılacak. John Chambers bugün Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri konusunda eğitimi ve bu teknolojileri daha iyi kullanarak global alanda daha rekabetçi bir ülke haline gelmesi konusunda görüsmüşler.

Detaylar Cisco Systems to Invest Up to US $275 Million (TRY 400 million) in Turkey Over Next Five Years ve Paul Mountford Outlines Cisco Plans to Invest in Turkey's Transformation başlıklı haberlerde mevcuttur.

Dünya´nın En Hızlı Ticari Treni Hizmete Giriyor

conan

Şangay'ın 30 km kuzeyinde bulunan Pudong uluslararası havaalanını şehre bağlayacak olan yeni manyetik tren şu ana kadar hizmete girmiş en hızlı ticari tren ünvanını alacak gibi gözüküyor. Trafikte şanslıysanız yaklaşık 40 dakikada alabileceğiniz bu mesafeyi yeni tren yaklaşık 7 dakikada alıyor. Trenin yaptığı maksimum hız 430 km/h. Tren bu hıza yaklaşık iki dakika içerisinde ulaşıyor. Manyetik trenlerle ilgili güzel bilgileri ve de evde nasıl manyetik tren yapabileceğinizi anlatan yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim