Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

0
larweda
Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.
Intel, Mart ayında 5000 kişinin işe son vererek küçülmeye gideceğini ve sektördeki tüm firmaları etkileyen krizden bu sayede daha az etkilenerek kurtulmayı hedeflediğini açıklamıştı. Hal böyleyken daha önce anlaşma yaptığı mezun olacak öğrencilerin de hepsini işe alma fikri de pek sıcak bakılan bir düşünce olmaktan çıkıverdi. Intel`deki bir görevlinin yaptığı açıklamaya göre bu durumda olan öğrenciler için yapılacak en iyi şey parayı alıp paçayı kurtarmak, çünkü sözleşme gereği Intel'de çalışmayı tercih edenlere de yüksek ihtimalle ilk teklif edilen pozisyonlar verilemeyecek. Teklif edilen paranın miktarı ise belli değil, Intel bunun yapılacak işe ve başlanacak pozisyona göre değişeceğini söylüyor.

Aynı şekilde Cisco da daha önce mezun olduktan sonra işe başlamak üzere anlaşma yaptığı öğrencilere 12 haftalık maaşlarını önererek başka işler aramalarını tavsiye ediyor.

The New York Times`da çıkan habere göre, aynı hareketi danışmanlık şirket PricewaterhouseCoopers ve Mercer Management Consulting de, Credit Suisse de yapıyor. Biz burda insanlar günün bir saatinde sorgusuz sualsiz tazminatsız hatta en ufak bi özürsüz işten atılıyor hergün "bugün kimin kellesi gidecek" diye huzursuz oluyor diye bitarafımızı yırtarken, elalem amerikanyalarda benzer bir kriz durumunda (en azından üç aşağı beş yukarı) daha işe başlamamış çocukların haklarını vererek aylar önceden neler olabileceğini haber veriyolar. Ve hatta isteyenlere tazminat almak, isteyenlere başka pozisyonlar ya da alternatifler sunmak gibi delikanlılıklar yapıyor. Belki çok klasik olucak ama biz hakkaten adam olamıycaz abi galiba...

İlgili Yazılar

GUADEC 2003

anonim

BOSTON, Mass. February 18, 2003. dördüncü yıllık GNOME kullanıcıları ve geliştiricileri Avrupa Konferansu (GUADEC), geliştiricileri, GNOME Kuruluşu Önderleri ve kişileri, işyeri ve hükümet GNOME kullanıcıları 16-18 Haziran 2003'te İrlanda Dublin'e getirilecektir. Konferans, taşınabilir internet aygıtları, ağ sunucuları ve masaüstü için kullanıcı çevresi, GNOME'nin yön ve yeteneklerine dikkat çekmek için tek forumdur. GUADEC, GNOME'nin yayılımcılarına, geliştiricileri ve IT öncülerine yararlı olacak dersleri ve ayrıntılı bir takımını belirleyici olacaktır.

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler:

Türkçe Robot Topluluğu

anonim

Robot meraklılarına ve "Her Eve Robot Gireceğine" inanan herkes için Türkçe içerikli yeni bir robot topluluğu. İsterseniz evinizdeki elektrik süpürgesini programlayın isterseniz bu işe sardırıp millete endüstriyel robot geliştirin. Yeni bir topluluk ama gönüllüleri ile ilerleyip ülkemizinde robot işlerinde ilerlemesine katkıda bulunur umarım. http://roboticsnedir.com/ ilgi ve bilgilerinize.

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar: