Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

0
larweda
Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.
Intel, Mart ayında 5000 kişinin işe son vererek küçülmeye gideceğini ve sektördeki tüm firmaları etkileyen krizden bu sayede daha az etkilenerek kurtulmayı hedeflediğini açıklamıştı. Hal böyleyken daha önce anlaşma yaptığı mezun olacak öğrencilerin de hepsini işe alma fikri de pek sıcak bakılan bir düşünce olmaktan çıkıverdi. Intel`deki bir görevlinin yaptığı açıklamaya göre bu durumda olan öğrenciler için yapılacak en iyi şey parayı alıp paçayı kurtarmak, çünkü sözleşme gereği Intel'de çalışmayı tercih edenlere de yüksek ihtimalle ilk teklif edilen pozisyonlar verilemeyecek. Teklif edilen paranın miktarı ise belli değil, Intel bunun yapılacak işe ve başlanacak pozisyona göre değişeceğini söylüyor.

Aynı şekilde Cisco da daha önce mezun olduktan sonra işe başlamak üzere anlaşma yaptığı öğrencilere 12 haftalık maaşlarını önererek başka işler aramalarını tavsiye ediyor.

The New York Times`da çıkan habere göre, aynı hareketi danışmanlık şirket PricewaterhouseCoopers ve Mercer Management Consulting de, Credit Suisse de yapıyor. Biz burda insanlar günün bir saatinde sorgusuz sualsiz tazminatsız hatta en ufak bi özürsüz işten atılıyor hergün "bugün kimin kellesi gidecek" diye huzursuz oluyor diye bitarafımızı yırtarken, elalem amerikanyalarda benzer bir kriz durumunda (en azından üç aşağı beş yukarı) daha işe başlamamış çocukların haklarını vererek aylar önceden neler olabileceğini haber veriyolar. Ve hatta isteyenlere tazminat almak, isteyenlere başka pozisyonlar ya da alternatifler sunmak gibi delikanlılıklar yapıyor. Belki çok klasik olucak ama biz hakkaten adam olamıycaz abi galiba...

İlgili Yazılar

Google Instant Messenger Geliyor

anonim

Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.

Vietnam Açık Kaynak Yazılımlarını Kucaklıyor

yalcink01

Mercury News'teki habere göre Vietnam hükümeti Açık Kaynak Yazılımlarının geliştirilmesine ve ülkenin bir nevi Açık Kaynak Cenneti haline getirilmesine tam destek vermektedir.

Microsoft yıllık 140 milyon USD'lik bir pazara sahip olduğu bu pazarı da kaybetmek üzere. Tayland hükümetinin Açık Kaynak desteği karşısında Windows+Office paketini 40 USD'ye indiren Microsoft, şu an için Vietnam'da herhangi bir indirime gitmeyi düşünmemekte imiş.

İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

FZ

Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.