Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

0
larweda
1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.
Kremen 1994 senesinde sex.com'un kaydını almış, ancak yayın yapmak üzere bir tasarım yapmamıştı, 1 yıl sonra Cohen kayıt dökümanları üzerinde değişiklik yaparak alan adını ele geçirmişti. Daha sonra da bu ad altında pornografik bir site yayınlamış ve günlük 25 milyon ziyaret alarak internetin en popüler adreslerinden biri olmayi başarmıştı.

2000`in kasım ayında adresin sahibiyetini mahkeme kararıyla geri kazanan Gary Kremen, 2001 nisan`ında da kullandığı 5 sene için Stephen Cohen'den 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı, ancak bu parayı alabilmesi kolay görünmüyor, zira mahkemelere de gelmeyen Cohen'in Meksikada saklandığı ve Amerika dışındaki bankalarda sakladığı paralarla gününü gün ettiği tahmin ediliyor. Yuvarlak bir hesapla sex.com'u işletirken ilanlardan ayda ortalama 60 bin $ kazandığını düşünürsek, keyfi gayet yerinde olsa gerek.

"Bonnie ve Clyde" günlerinde insanlar banka soyup Meksikaya kaçarlarmış, (en azından Hollywood filmlerinden gördüğümüz bu) şimdi ise internet alanı adı çalıp, parsayı götürüp öyle Meksikaya kaçıyor kanun kaçakları, bu da internetin yüzyıla damgasını vurma olayının bir parçası olsa gerek.

İlgilenenler için, yüzlerce pornografik siteye link veren ve günlük 25 milyon hit alan sex.com sitesi. Bundan sonraki adresinizin de burası olmasini öneririm.

İlgili Yazılar

Oyyla - Sosyal İmleme

anonim

Türkçe Digg şeklinde özetleyebileceğimiz sosyal imleme sitesi Oyyla, beta olarak açıldı. "Oyyla Nedir?" sayfasından alıntı: Oyyla, kullanıcıların geliştirdiği bir içerik sitesidir. Yani, Oyyla'daki her şey sizin tarafınızdan oluşturuluyor ve paylaşılıyor. Internette beğendiğiniz bir yazıyı/haberi/siteyi gönderiyorsunuz, gönderiniz hemen bekleyenler kısmında görünür oluyor. Eğer kullanıcılar tarafından yeterince oyylanırsa, ana sayfaya terfi ediyor.

Üstün varlıklar ve diğerleri

ganzo66

Sözlerime şu ünlü özdeyişi hatırlatarak başlayacağım, " Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir". Buradan yola çıkarak Redogre'nun yazdığı yazı için insanları patron veya çalışan diye ayırmanın yanlış olduğuna inanıyorum ve diyorum ki: "İnsanlar ikiye ayrılır: ÜSTÜN VARLIKLAR VE DİĞERLERİ"

Bir Megamarketi Çıldırtmak

anonim

GNU/Linux, Microsoft, virüsler, kodlar, yeni donanımlar, C++.... Bütün bu karmaşanın arasında insan dinlenmek için de okumak istiyor. Mehmet Emin Arı´nın yeni öyküsü "Bir Megamarketi çıldırtmak..." Umberto Eco´nun Denemelerinden yapılan “Bütün büyük sistemler çıldırmaya çok yatkındır” alıntısıyla başlıyor.

Yaptığınız iş her neyse biraz ara verin ve bir göz atın dinlenmek için. Ayrıca hazır başlamışken sitedeki diğer bilimkurgu öyküleride ilginizi çekebilir. Ama dinlenme işini de fazla abartmayın :)

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

ahmetozdemir

Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.